Hallo dames, Sinds gister zijn wij in bezit van een Illy espresso machine, waar je ook cappuccino mee kan maken. Er zit namelijk zo'n melk opschuim pijpje bij. Ik ben niet zo van de espresso's, maar van de cappucciono's en de latte's . Nu vroeg ik mij af, welke melk kan ik het beste hiervoor gebruiken? Wij hebben nu verse halfvolle melk, maar daar krijg ik nauwelijks schuim mee. Melk wordt wel gewoon heet. Nu zag ik dat je het beste houdbare volle melk kan gebruiken. Maakt het merk nog uit? Moet ik a merk pakken, of voldoet een b merk ook prima? Nu ik toch dit onderwerp heb geopend: Kan ik ook Wiener Melange ermee maken? En wat is dan de verhouding? Groetjes
Gewoon een pak verse volle melk. (Hpudbare melk kan ook, als het maar volle melk is) Magere- of halfvolle melk schuimt niet. De melkopschuimer ook niet volgooien met melk. Je kan het beste per persoon op laten schuimen.
Ah, super, dank je voor het snelle antwoord. Dank je wel. En als je 2 koffie drinkers tegelijk hebt, die beide een koffie drinken, waarbij je melkschuim gebruikt? Dan ook gewoon echt 2 keer op laten schuimen, 2 aparte porties? Ook enig idee waarom dat eigenlijk is? (Ik ben een leek erin)
Geen dank! Ik heb een Nespresso apparaat, dus misschien is mijn melkopschuimer kleiner. Bij bij wordt het altijd een knoeiboel en schuimt het niet echt lekker omdat hij te vol is. Maar misschien lukt het wel prima hoor. Ik zou er in ieder geval nooit meer dan de helft melk in doen. Ik gebruik trouwens altijd verse Boerenland melk. Vette melk schuimt heel goed.
Ik heb ook een espresso apparaat maar ik vind dat pijpje (waarmee je opschuimt) al heel snel vies worden en je krijgt het zo moeilijk schoon. Heb daarvoor dus een opschuim beker gekocht bij marskramer die kan gewoon in de vaatwasser. (Kost 4 EUR ofzo) zit zo'n pompje aan, dan doe je eerst melk in de beker en dan in de magnetron en dan even 20 sec dat pompje op en neer bewegen dan heb je echt perfect schuim! Daarnaast gebruik ik houdbare volle melk die schuimt het beste.
Ik heb ook met magere melk prima schuim gekregen, met een ander apparaat welliswaar, met halfvolle melk idd ook niet, en met volle melk krijg je een heerlijk romig schuimpje. Gewoon een paar dingen proberen, kijken wat je het beste en lekkerste vind!
Ik schuim gewoon met houdbare halfvolle melk, maar ik heb zo'n eentje van de Melitta waar je niet alleen een pijpje hebt die verwarmt maar ook ronddraait. Misschien maakt dat uit? In ieder geval maar een klein laagje in een melkopschuimbeker doen en dan wordt het vanzelf een hele beker vol.
Ik heb een losse melkopschuimer van nespresso en gebruik altijd volle melk (vers als ik dat in huis heb en als ik dat niet heb houdbaar), dat vind ik het beste schuimen en het lekkerste.
Houdbare halfvolle melk die je in de koelkast bewaard schuimt als een tierelier!! Moet er wel bijzeggen dat wij met een losse schuimer de melk schuimen en dan opwarmen in de magnetron.
Wij gebruiken al een hele tijd de pakjes Cappuchinomelk van AH naar volle tevredenheid (we hebben een Melitta Cremio melkopschuimer). Ze staan bij ons bij de houdbare melk en zo zien ze er uit: http://www.kostverlorenvaart.nl/temp/koffie/misc/cappumelk_MG_8053.jpg
Nou, dat vind ik dus ook. Wij hebben het dus gister (en ik vanmorgen weer) getest met dat pijpje. Iedere keer pijpje schoonmaken, je moet goed boenen als je alles goed schoon wilt hebben. Zal eens bij de Marskramer kijken of ze het nog hebben (vast wel). Anders zal Blokker, Xenos of dat soort winkels het vast ook wel hebben.
Dat speciale cappuccino melk is dus ook nog eens het proberen waard dus. Plus de andere tips. Gewoon even uitvogelen dus. Dank jullie wel! Ik laat het topic sluiten, volgens mij heb ik nu wel genoeg info