Ik eet geen vlees, maar mijn vriend wel en hij zegt dat zijn gehaktballen erg lekker zijn hij kruid het gehakt met gehaktkruiden, beetje sambal erin, fijngesneden uitjes eeehmm iets van paprika? Er zitten wel rode stukjes in als hij ze gemaakt heeft. Misschien ook knoflook maar dat weet ik niet zeker. Dan sowieso een ei en beschuit. Dit is zo'n beetje wat ik op het aanrecht zie staan als hij gehaktballen maakt, misschien heb je er wel helemaal niks aan hahaha
500 gram gehakt 1 ei en een zakje met Italiaanse gehakt kruiden heeeerlijk even rondom aanbakken, water tot 3 kwart en dan een halfuur laten sudderen..
Een of 2 teentjes knoflook en een klein uitje in de keukenmachine fijn maken, dan paprikapoeder, peper, oud broodkruim, wat zout, een scheut ketjap manis en een klein eitje erdoor en dan doe ik de gehakt zelf ook in de keukenmachine erbij om te mixen en het geheel wat steviger te krijgen. Ik hou zelf namelijk niet zo van die grove gehakt.
Zakje gehaktkruiden met paneermeel erin, 50 ml melk en 50 ml water en dan een flinke scheut ketchup, goed kneden en ballen draaien. Ruim boter in de pan, om en om bruin laten worden, 2 glazen water erbij en dan drie uur laten sudderen. Heerlijke ballen, door de ketchup goed van smaak en niet droog. Iedereen die mijn gehaktballen proeft vraagt mn recept haha
Soepgroente fijnmaken met de keukenmachine gehakt kruiden met aromat kerriepoeder paprikapoeder eitje erdoor knoflook teentje uitpersen en erdoor heerlijk die soepgroente klinkt misschien vies maar zijn heeeeerlijk
Ik doe altijd lekker gehakt met een eitje erdoorheen en wat zout En paprikapoeder en kerriepoeder en beetje nootmuskaat uitje erdoorheen Beetje peper erbij en lekker draaien en soms haal ik ze nog even door de paneelmeel, of fijn geplet beschuit
Voor 2 dagen en voor mijn ouders (die zijn er ook dol op): - 1 kg gemengd gehakt ( ik doe vaak 1,5 kg) - 1bakje champignons - 1 rode paprika - 1 ui - 1 groot of 2 kleine eieren - paneermeel - paprikapoeder, knoflookpoeder, curry, ketjap, en overige kruiden wat je zelf lekker vind. gehakt in een grote bak fijnmengen. De groente kleinsnijden een even aanbakken. De groente bij het gehakt doen, daarbij de ei en kruiden en alles goed mengen (wordt een beetje drabberig). Als laatste voeg je paneermeel toe tot het geheel iets droger wordt (best veel). Dan de ballen draaien en eventueel in de paneermeel draaien. Even bruin aanbakken in voldoende boter/olie en dan vullen met water (halverwege) en lekker 2 uur laten pruttelen op laag vuur. en niet vescheiden doen met de kruiden. Voor gehaktballen mag je bast ruim doen. Dus een flinke knijp curry en flinke scheut ketjap. Anders smaken de ballen zo saai.
Hier altijd het recept van de librije, echt goddelijk. Ipv fond gebruik ik bouillon blokje en maizena. Recept is te vinden op google
Gesnipperd uitje, teentje knoflook, korianderpoeder, beetje gemberpoeder, paprika en nootmuskaat. Italiaanse kruiden en theelepel mosterd, paneermeel en een eitje. Geen zout ivm natriumarm dieet maar volop smaak!
gehakt, eitje en paneermeel. Gehaktkruiden en een beetje tuinkruidenbouillon poeder. Uitje eventueel erdoor. En dan goed in Jus laten garen <3 *krijg er nu al honger van*
Ik ook vaak die van librije. Gebruik wel een pak minder cayennepeper anders vind ik ze veel te pittig. Gebruik wel altijd fond btw.
Zo maak ik 'm ook, met een beetje sambal. Gebruik altijd rundergehakt, hou niet van varkensvlees, en ik heb altijd een lekkere sappige bal ( dat klinkt wel heul fout haha ).