hoe maken jullie een lekkere gehaktbal?

Discussie in 'De lounge' gestart door Ssaarr, 22 aug 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ssaarr

    Ssaarr Fanatiek lid

    18 apr 2011
    1.300
    2
    38
    Mijne mislukken altijd of smaken flauw...
     
  2. Deerne85

    Deerne85 Fanatiek lid

    10 mei 2012
    1.681
    0
    0
    Ik eet geen vlees, maar mijn vriend wel en hij zegt dat zijn gehaktballen erg lekker zijn ;)

    hij kruid het gehakt met gehaktkruiden, beetje sambal erin, fijngesneden uitjes eeehmm iets van paprika? Er zitten wel rode stukjes in als hij ze gemaakt heeft. Misschien ook knoflook maar dat weet ik niet zeker. Dan sowieso een ei en beschuit. Dit is zo'n beetje wat ik op het aanrecht zie staan als hij gehaktballen maakt, misschien heb je er wel helemaal niks aan hahaha :)
     
  3. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    330
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    500 gram gehakt 1 ei en een zakje met Italiaanse gehakt kruiden heeeerlijk :)
    even rondom aanbakken, water tot 3 kwart en dan een halfuur laten sudderen..
     
  4. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Een of 2 teentjes knoflook en een klein uitje in de keukenmachine fijn maken, dan paprikapoeder, peper, oud broodkruim, wat zout, een scheut ketjap manis en een klein eitje erdoor en dan doe ik de gehakt zelf ook in de keukenmachine erbij om te mixen en het geheel wat steviger te krijgen. Ik hou zelf namelijk niet zo van die grove gehakt.
     
  5. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    Zakje gehaktkruiden met paneermeel erin, 50 ml melk en 50 ml water en dan een flinke scheut ketchup, goed kneden en ballen draaien. Ruim boter in de pan, om en om bruin laten worden, 2 glazen water erbij en dan drie uur laten sudderen. Heerlijke ballen, door de ketchup goed van smaak en niet droog. Iedereen die mijn gehaktballen proeft vraagt mn recept haha
     
  6. manuela 123

    manuela 123 Actief lid

    17 jul 2013
    314
    0
    16
    NULL
    NULL
    Soepgroente fijnmaken met de keukenmachine gehakt kruiden met aromat kerriepoeder paprikapoeder eitje erdoor knoflook teentje uitpersen en erdoor heerlijk die soepgroente klinkt misschien vies maar zijn heeeeerlijk
     
  7. souries

    souries Fanatiek lid

    5 sep 2011
    2.578
    0
    0
    Zuid-Holland
    Deze klinken lekker!!
     
  8. TanteTrien

    TanteTrien Niet meer actief

    Ik doe altijd lekker gehakt met een eitje erdoorheen en wat zout
    En paprikapoeder en kerriepoeder en beetje nootmuskaat uitje erdoorheen
    Beetje peper erbij en lekker draaien en soms haal ik ze nog even door de paneelmeel, of fijn geplet beschuit
     
  9. Knapie

    Knapie Fanatiek lid

    5 nov 2013
    1.524
    0
    0
    Die ga ik proberen :D Echt ketchup of is curry ook goed?
     
  10. disaro

    disaro Fanatiek lid

    18 aug 2014
    2.036
    251
    83
    Ei en nasikruiden.

    Heerlijk en simpel.
     
  11. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    Voor 2 dagen en voor mijn ouders (die zijn er ook dol op):

    - 1 kg gemengd gehakt ( ik doe vaak 1,5 kg)
    - 1bakje champignons
    - 1 rode paprika
    - 1 ui
    - 1 groot of 2 kleine eieren
    - paneermeel
    - paprikapoeder, knoflookpoeder, curry, ketjap, en overige kruiden wat je zelf lekker vind.

    gehakt in een grote bak fijnmengen. De groente kleinsnijden een even aanbakken. De groente bij het gehakt doen, daarbij de ei en kruiden en alles goed mengen (wordt een beetje drabberig). Als laatste voeg je paneermeel toe tot het geheel iets droger wordt (best veel).
    Dan de ballen draaien en eventueel in de paneermeel draaien. Even bruin aanbakken in voldoende boter/olie en dan vullen met water (halverwege) en lekker 2 uur laten pruttelen op laag vuur.

    en niet vescheiden doen met de kruiden. Voor gehaktballen mag je bast ruim doen. Dus een flinke knijp curry en flinke scheut ketjap. Anders smaken de ballen zo saai.
     
  12. soeza

    soeza Niet meer actief

    Precies dit! :) heerlijk!
     
  13. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Hier altijd het recept van de librije, echt goddelijk.
    Ipv fond gebruik ik bouillon blokje en maizena.

    Recept is te vinden op google
     
  14. sprits

    sprits Fanatiek lid

    21 feb 2011
    3.917
    376
    83
    Gesnipperd uitje, teentje knoflook, korianderpoeder, beetje gemberpoeder, paprika en nootmuskaat. Italiaanse kruiden en theelepel mosterd, paneermeel en een eitje. Geen zout ivm natriumarm dieet maar volop smaak!
     
  15. Mams136

    Mams136 VIP lid

    26 jun 2007
    22.837
    0
    0
    achterhoek
    gehakt, eitje en paneermeel.
    Gehaktkruiden en een beetje tuinkruidenbouillon poeder.
    Uitje eventueel erdoor.
    En dan goed in Jus laten garen <3

    *krijg er nu al honger van*
     
  16. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    68.528
    899
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Ei, gehaktkruiden en ketjap manis. Dat laatste geeft een hele lekkere smaak.
     
  17. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.688
    2.386
    113
    Vrouw
    Broek
    Ik ook vaak die van librije. Gebruik wel een pak minder cayennepeper anders vind ik ze veel te pittig. Gebruik wel altijd fond btw.
     
  18. Ssaarr

    Ssaarr Fanatiek lid

    18 apr 2011
    1.300
    2
    38
    Mmmhhh krijg watertanden van die lekkere recepten!
     
  19. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Zo maak ik 'm ook, met een beetje sambal.
    Gebruik altijd rundergehakt, hou niet van varkensvlees, en ik heb altijd een lekkere sappige bal ( dat klinkt wel heul fout haha ).
     
  20. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    ik doe altijd ketchup, nog nooit geprobeert met curry. Heb het recept van mn broer die slager is
     

Deel Deze Pagina