hoe maken jullie een lekkere gehaktbal?

Discussie in 'De lounge' gestart door Ssaarr, 22 aug 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Truusdemier

    Truusdemier Niet meer actief

    Hoeveel gehakt gebruik je dan? (of mis ik dat weer:D)
     
  2. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Een ei
    Beschuiten(tot het goed stevig is om een bal van te vormen)
    Zout
    Peper
    Knoflook
    Gesnipperd uitje
    Mosterd
    En gehakt.

    Door elkaar, draaien en aanbakken. Dan water erbij en daar nog een flinke dot mosterd door. Goddelijk:D
     
  3. Frummeltje2012

    Frummeltje2012 Actief lid

    16 aug 2012
    137
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik gebruik vaak het recept van Jamie Oliver voor Zweedse gehaktballetjes

    500 gram gehakt, fijn gesneden dille en peterselie, theelepel gemalen piment, paneermeel, ei en een scheutje melk. Goed kneden en balletjes van maken.
     
  4. Hier 500 gr gehakt
    2 tenen knoflook
    Beetje zout en peper
    Paprika kruiden
    Provinciale kruiden
    Ei
    Parneermeel
    En een scheutje melk

    In de hapjes pan aan braden in boter met scheutje olijfolie tot ze mooi bruin zijn aan de buiten kant.
    Beetje water koken en dat aan de ballen toevoegen en dan de deksel op de pan en vuur laag en laten sudderen voor 20-25 minuten.Regelmatig keren.
     
  5. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Lol, sappige ballen. Maar wel waar.
    Onze meiden houden niet van sambal helaas, maar zijn helemaal wous van mijn ballen.
    Ik zou ze toch niet willen laten huilen tijdens het eten en de volgende dag op de wc, haha.
     
  6. buikje2

    buikje2 Actief lid

    30 mei 2014
    144
    0
    0
    NULL
    NULL
    Inderdaad deze zijn fantastisch! Ik gebruik wel altijd fond trouwens. De gehaktbal van het team van De Librije - Recept - Allerhande - Albert Heijn

    En geen gehakt uit de supermarkt kopen...goede ingrediënten zijn het halve werk! Dus even naar de slager :)
     
  7. LCLL

    LCLL Bekend lid

    14 jan 2010
    845
    0
    0
    NULL
    Gehakt (duh) uitje, peper, zout, brood+melk (en dan uitgewrongen, klinkt heel vies maar dit is ipv paneermeel.)

    Of:

    Gehakt, uitje, bretogne kruiden (van silvo) en een ei.
     
  8. Carlien

    Carlien Fanatiek lid

    23 feb 2010
    2.133
    1
    36
    Twente
    De rest is allemaal wel genoemd, alleen doe ik 2 plakken wit brood in melk en dat er doorheen..
     
  9. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.251
    790
    113
    tilburg
    Nasikruiden, pond rundergehakt, 2 eieren, paneermeel erdoor
    Bij partner nog gesnipperd uitje en sambal.

    Heerlijke zoute krokante ballen
     
  10. Zonnebloem22

    Zonnebloem22 Actief lid

    24 mei 2013
    315
    0
    0
    huisvrouw
    drenthe
    fijngesnipperd uitje en een zakje nasikruiden
    en dan braden in echte boter
     
  11. toetie

    toetie Fanatiek lid

    14 dec 2010
    2.310
    7
    38
    noord brabant
    lekker met wat kruiden en kleine stukjes ui en rode paprika.
     
  12. MyMiracle

    MyMiracle Fanatiek lid

    2 jun 2013
    4.657
    2.872
    113
    Waar mijn huis woont
    1kilo gehakt
    3 eieren
    Flink wat Knoflook poeder
    Flink wat kerrie poeder
    Wat paprikapoeder
    Wat kipkruiden
    Wat gehaktkruiden
    Verse of gedroomde bieslook
    Eventueel een fijn gesnipperd uitje(houd mijn man niet van)

    Goed mengen, ballen draaien en bakken maar.

    Ik gebruik nooit paneermeel of iets in die richting, maar doe wel meer ei dan de meeste.
     
  13. YoungMama

    YoungMama Bekend lid

    20 jul 2012
    583
    0
    0
    Gehakt, peper, kerrie, chilipeper, scheutje maggi, klein beetje worchestersaus en paneermeel. Ze zijn altijd snel op, op verjaardagen:).
     
  14. Ssaarr

    Ssaarr Fanatiek lid

    18 apr 2011
    1.300
    2
    38
    Bedankt voor alle lekkere tips! Ik heb vanavond gehaktballen gemaakt en ze smaakte zooooo lekker!!

    500 gram runder gehakt
    1 zakje verstegen gehaktkruiden ( volgens traditioneel slagersrecept )
    1 fijngesneden ui
    2 teentjes knoflook,
    1 rauw ei
    En een flinke scheut ketjap!!

    Dankzei jullie de perfecte bal!
     
  15. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    1
    0
    Gehakt mengen met 1 à 2 eieren en kruidig paneermeel. En zout, peper en wat lookpoeder.

    Ik maak altijd "kleinere" balletjes (type pingpong), maar je kan er evengoed grotere van maken.

    Ik kook ze eerst in bouillon (bouillonblokje in 't water) en bak ze nadien eventueel op in de pan.

    Wij eten ze overigens zelden "zo" - vandaar dat ik ze meestal niet afbak - ik maak er meestal "balletjes in tomatensaus" van.
     
  16. sjanniee

    sjanniee Fanatiek lid

    15 aug 2012
    1.533
    0
    0
    Gesnipperd uitje, Eitje erbij, scheutje Ketjap Manis, 2 Teentjes knoflook,
    hmmmm lekker :)
     
  17. priscilla1987

    priscilla1987 Fanatiek lid

    14 jul 2008
    3.373
    522
    113
    Vrouw
    thuiszorg medewerkster
    BRABANT
    Hier panklaar gehakt van slager had eerst normaal gehakt nou was echt niet te pruimen haha en dan de ballen door de paneermeel en paprika poeder..
     
  18. jilina

    jilina Fanatiek lid

    27 mei 2010
    2.362
    0
    0
    verkoopster
    friesland
    Wij doen helemaal geen kruiden door het gehakt. Wij kopen biologisch rundergehakt van de hereford ongekruid waar al smaak van zich zelf aan zit en het dus zonde van de smaak vinden om hier wat door heen te doen. Wat in de supermarkt ligt vinden wij niet lekker, maar toen ik het nog kocht deden we daar idd wel iets van kruiden door heen. Meestal de standaard gehakt kruiden, ei en beschuit en heel af en toe een uitje en knoflook.
     
  19. Rommels

    Rommels Niet meer actief

    Dit recept net gebruikt voor mijn ballen (beetje aangepast) en staan nu lekker te sudderen.. Hopelijk smaken ze! Was wel erg waterig met 50 ml melk en 50 ml water?
     
  20. Sanne1985

    Sanne1985 Niet meer actief

    Gehakt
    gesnipperd uitje
    gesnipperde champions
    Stukjes paprika
    Knoflook 2 teentjes
    zout
    peper
    beetje ketjap
    scheutje ketchup
    beschuit
    ei
     

Deel Deze Pagina