Een ei Beschuiten(tot het goed stevig is om een bal van te vormen) Zout Peper Knoflook Gesnipperd uitje Mosterd En gehakt. Door elkaar, draaien en aanbakken. Dan water erbij en daar nog een flinke dot mosterd door. Goddelijk
Ik gebruik vaak het recept van Jamie Oliver voor Zweedse gehaktballetjes 500 gram gehakt, fijn gesneden dille en peterselie, theelepel gemalen piment, paneermeel, ei en een scheutje melk. Goed kneden en balletjes van maken.
Hier 500 gr gehakt 2 tenen knoflook Beetje zout en peper Paprika kruiden Provinciale kruiden Ei Parneermeel En een scheutje melk In de hapjes pan aan braden in boter met scheutje olijfolie tot ze mooi bruin zijn aan de buiten kant. Beetje water koken en dat aan de ballen toevoegen en dan de deksel op de pan en vuur laag en laten sudderen voor 20-25 minuten.Regelmatig keren.
Lol, sappige ballen. Maar wel waar. Onze meiden houden niet van sambal helaas, maar zijn helemaal wous van mijn ballen. Ik zou ze toch niet willen laten huilen tijdens het eten en de volgende dag op de wc, haha.
Inderdaad deze zijn fantastisch! Ik gebruik wel altijd fond trouwens. De gehaktbal van het team van De Librije - Recept - Allerhande - Albert Heijn En geen gehakt uit de supermarkt kopen...goede ingrediënten zijn het halve werk! Dus even naar de slager
Gehakt (duh) uitje, peper, zout, brood+melk (en dan uitgewrongen, klinkt heel vies maar dit is ipv paneermeel.) Of: Gehakt, uitje, bretogne kruiden (van silvo) en een ei.
Nasikruiden, pond rundergehakt, 2 eieren, paneermeel erdoor Bij partner nog gesnipperd uitje en sambal. Heerlijke zoute krokante ballen
1kilo gehakt 3 eieren Flink wat Knoflook poeder Flink wat kerrie poeder Wat paprikapoeder Wat kipkruiden Wat gehaktkruiden Verse of gedroomde bieslook Eventueel een fijn gesnipperd uitje(houd mijn man niet van) Goed mengen, ballen draaien en bakken maar. Ik gebruik nooit paneermeel of iets in die richting, maar doe wel meer ei dan de meeste.
Gehakt, peper, kerrie, chilipeper, scheutje maggi, klein beetje worchestersaus en paneermeel. Ze zijn altijd snel op, op verjaardagen.
Bedankt voor alle lekkere tips! Ik heb vanavond gehaktballen gemaakt en ze smaakte zooooo lekker!! 500 gram runder gehakt 1 zakje verstegen gehaktkruiden ( volgens traditioneel slagersrecept ) 1 fijngesneden ui 2 teentjes knoflook, 1 rauw ei En een flinke scheut ketjap!! Dankzei jullie de perfecte bal!
Gehakt mengen met 1 à 2 eieren en kruidig paneermeel. En zout, peper en wat lookpoeder. Ik maak altijd "kleinere" balletjes (type pingpong), maar je kan er evengoed grotere van maken. Ik kook ze eerst in bouillon (bouillonblokje in 't water) en bak ze nadien eventueel op in de pan. Wij eten ze overigens zelden "zo" - vandaar dat ik ze meestal niet afbak - ik maak er meestal "balletjes in tomatensaus" van.
Hier panklaar gehakt van slager had eerst normaal gehakt nou was echt niet te pruimen haha en dan de ballen door de paneermeel en paprika poeder..
Wij doen helemaal geen kruiden door het gehakt. Wij kopen biologisch rundergehakt van de hereford ongekruid waar al smaak van zich zelf aan zit en het dus zonde van de smaak vinden om hier wat door heen te doen. Wat in de supermarkt ligt vinden wij niet lekker, maar toen ik het nog kocht deden we daar idd wel iets van kruiden door heen. Meestal de standaard gehakt kruiden, ei en beschuit en heel af en toe een uitje en knoflook.
Dit recept net gebruikt voor mijn ballen (beetje aangepast) en staan nu lekker te sudderen.. Hopelijk smaken ze! Was wel erg waterig met 50 ml melk en 50 ml water?
Gehakt gesnipperd uitje gesnipperde champions Stukjes paprika Knoflook 2 teentjes zout peper beetje ketjap scheutje ketchup beschuit ei