rode wijn in gerecht

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Ligakoekjuh, 26 aug 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ligakoekjuh

    Ligakoekjuh Fanatiek lid

    3 mei 2010
    1.195
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi
    Als ik rode wijn zou gebruiken in een gerecht 2.5 dl in een pasta saus en ik verhit het. Mag ik het dan eigenlijk wel eten?? Hele domme vraag misschien hoor maar ik dacht misschien door de hitte lost de alcohol op?
     
  2. Wintersun

    Wintersun Fanatiek lid

    14 jan 2014
    2.091
    0
    0
    omgeving Utrecht
    Volgens mij verdampt de alcohol, dus kan je het gewoon eten
     
  3. Nahla2013

    Nahla2013 VIP lid

    4 okt 2012
    5.965
    3
    0
    Ja hoor, dan mag het wel gewoon.
    Gezond juist (mits alcohol is verdampt dan)
     
  4. BabyAngel

    BabyAngel VIP lid

    21 dec 2011
    17.861
    14
    38
    Ja,kun je gewoon eten.
    Smakelijk!;)
     
  5. Ligakoekjuh

    Ligakoekjuh Fanatiek lid

    3 mei 2010
    1.195
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ja, nadat ik de alcohol toegevoegd heb moet het gerecht nog 45 min zachtjes stoven dus lijkt mij dat het dan verdampt is toch :)
     
  6. gekko

    gekko VIP lid

    11 okt 2010
    10.962
    0
    0
    NULL
    NULL
    Een aantal jaar geleden met kerst uitgezocht hoe dat nu zit... alc en koken.

    Laten we voor het gemak een uur nemen.. 14% daar blijft dan 24% van over 3,5% en dat is dan weer verdunt in een saus.

    Resterende alcohol na bereiding:
    Even laten koken: 85%
    geflambeerd: 75%
    15 minuten pruttelen: 40%
    1 uur sudderen: 25%
    2,5 uur sudderen: 5%


     
  7. Natasjee

    Natasjee Fanatiek lid

    13 dec 2013
    3.357
    678
    113
    Vrouw
    Haarlem
    Dan is het idd verdampt. :)
     
  8. Ligakoekjuh

    Ligakoekjuh Fanatiek lid

    3 mei 2010
    1.195
    0
    0
    NULL
    NULL
    Oke, bedankt allemaal ! :-D
     
  9. josephinevh

    josephinevh Fanatiek lid

    17 jun 2014
    1.316
    0
    0
    Hoe zit het dan met wijn in de kaasfondue?
     

Deel Deze Pagina