feit of fabel

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door snoepje84, 1 sep 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. snoepje84

    snoepje84 Niet meer actief

    Klopt het dat snelle zaad voor een jongen kan zorgen en langzame zaad voor een meisje?

    Men zegt dat als je het vlak voor je eisprong doet een jongetje wordt en als je het nog eerder doet een meisje.. Wie heeft dit echt ervaren? Ben wel benieuwd :p
     
  2. Drieka

    Drieka Niet meer actief

    Volgens mij is dat echt de grootste onzin, iedereen weet dat een jongen XY chromosomen zijn en een meisje XX chromosomen en dat zoiets niet gepland kan worden.

    In de zaadcellen van de man zitten X en Y chromosomen en de vrouw heeft in haar eicellen alleen een X chromosoom zitten.
    Maar de man heeft echt niet op de een of andere manier zelf in de hand of het een dochter of zoon gaat worden. Zou wel handig zijn als de man op de een of andere manier kon bepalen of hij een X of Y chromosoom ejaculeert :D
     
  3. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    De kansen zijn misschien iets meer verdeeld waardoor er een grotere kans is op, maar het wordt natuurlijk niet per definitie dan wel of geen jongen/meisje.
     
  4. snoepje84

    snoepje84 Niet meer actief

    hahahaha inderdaad zoiets had ik dus ook, maar had vorige week een kleine discussie met me collega erover. Die haalde de hele wetenschap erbij... ;)
     
  5. Cicey

    Cicey Bekend lid

    28 nov 2012
    618
    0
    16
    is gewoon onzin ....


    Alsof een zaadcel met Chromosoom Y precies weet wanneer hij moet gaan omdat eisprong er aan zit te komen ....

    Niet te geloven dat er echt mensen zijn die daarin geloven, maar goed ieder zijn ding natuurlijk... ;)
     
  6. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
  7. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.191
    4.337
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Is geen fabel.
     
  8. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.191
    4.337
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Cicey, het gaat er niet om dat een 'y' weet wanneer hij moet gaan, omdat er een eisprong aan zit te komen. Y-tjes en x-jes gaan gelijk van start, maar de y-tjes zijn sneller en zo zullen zij rond de eisprong dus ook eerder het ei kunnen bevruchten. Echter, de y-tjes blijven het zwakke geslacht. Laat de eisprong te lang op zich wachten dat sterven ze voordat er een bevruchting heeft plaatsgevonden en wint er alsnog een x-je. Soort van 'hardlopers zijn doodlopers'.
    Sorry, maar is gewoon bewezen. Net zoals er bewezen is dat oa. door deze zelfde reden er bij ivf meer jongetjes ontstaan dan meisjes.
    Maar het is geen wet van perzen en meden. Bedoel, je hebt niet 100% kans op een jongen als je precies op de eisprong seks hebt.
    Bij ivf is het 56% jongen en 44% meisje.
     
  9. Loving

    Loving Bekend lid

    24 apr 2008
    904
    0
    16
    Het schijnt iets uit te maken, ja. Ik heb eens gehoord van iemand die van die speciale dieeten voorschrijft om het te beinvloeden, dat het moment van klussen voor 10% het geslacht kan beinvloeden. Niet bijster veel dus.
     
  10. Kaas

    Kaas Bekend lid

    6 okt 2011
    526
    0
    16
    NULL
    NULL
    Toevallig klopt het bij ons. De eerste was 4 dagen of eerder voor eisprong en is een meisje en deze is vlak voor de eisprong geweest en is een jongen..
     
  11. godblessed

    godblessed Bekend lid

    11 mei 2014
    741
    0
    0
    studeren
    Gelderland
    Hier klopt het 2x niet hadden ze allebei een jongetje moeten zijn maar het zijn prinsesjes..er zijn ook stellen die alleen maar dochters maken of alleen maar zoons denk dat sommige mannen gewoon meer mannelijk of vrouwelijke zwemmers hebben
     
  12. bllondiie

    bllondiie Niet meer actief

    Bij mij klopte het toevallig (bij de laatste nu iig;)) 3-4 dagen voor eisprong laatste keer seks gehad en het is echt een meisje, bij mn eerste 2 kinderen heb ik geen idee, heb toen mn eisprongen niet in de gaten gehouden,
     
  13. Als het zou kloppen, zou je bij een perfect getimede IUI-behandeling nooit een meisje kunnen krijgen.. En wij krijgen toch echt een dochter :D

    Ik geloof best dat er een kern van waarheid inzit, maar niet dat het zo zwart-wit is. Het is van zóveel meer factoren afhankelijk.
     
  14. janneke000

    janneke000 Fanatiek lid

    29 dec 2010
    1.049
    2
    36
    wellicht is het onzin, maar ik heb 3 meiden en ben nu in verwachting van een jongen. Bij de eerste twee is het 'gewoon' gelukt. We waren niet bezig met welke datum exact de eisprong was. Achteraf berekend was de 'geslaagde daad' zeg maar, 2 tot 3 dagen voor de eisprong geweest. Bij de derde heb ik veel beter op mijn lichaam gelet en wist ik wel wanneer de eisprong was, maar doordat mijn man er op die dagen niet zou zijn hebben we het daarvoor gedaan. Weer een meisje :p
    Nu had ik een positieve ovulatietest en die heb ik werkelijk maar 1 tot hooguit 2 dagen. We hebben daar meteen gebruikt van gemaakt, dus geklust praktisch bovenop mijn ei hahahaha en nu is het een jongen! Toeval? Kan prima! Kan misschien ook wat van waarheid in zitten... Ik weet het niet! Vind het wel erg grappig zelf :)
     
  15. Pinda80

    Pinda80 Lid

    24 aug 2014
    13
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wij hebben 1 dag voor de eisprong gevreeën en krijgen een meisje :D
     
  16. Krissa

    Krissa Bekend lid

    16 mei 2007
    585
    0
    0
    Sittard-Geleen
    Toevallig klopt het als we terug kijken bij alle drie.
    Echt strikt bepalen kun je niet, maar die 10% die hier genoemd wordt lijkt me wel waarschijnlijk.
    Ik heb ergens gelezen dat de X zwaarder zijn, dus langzamer maar langer leven dan de Y. Vandaar de kans.

    Maar het blijven kansen en ik zou me er niet mee bezig houden als doel, want dat is denk ik toch wel een kindje en niet welk geslacht.

    Groetjes,
    Krissa
     
  17. Babystew

    Babystew Niet meer actief

    Dit ja, gecombineerd met het verhaal dat y sneller is en x langer leeft :)

    Geen onzin dus, maar het betekent natuurlijk niet meteen dat je een bepaald geslacht krijgt. Meer dat de kans wat groter is. :)
     
  18. Maagd

    Maagd Fanatiek lid

    8 jan 2014
    3.683
    10
    38
    Noorden/ drenthe
    Schijnt wetenschappelijk bewezen te zijn dat zaadcel voor jongen sneller zwemt maar eerder afsterft en meisje langer zwemt maar langer doorleeft. Maar of het werkt. Dat hangt dus helemaal af van de eisprong etc. Ik ken geen verhalen van iemand waarbij ze het altijd op deze manier gedaan hebben om een bepaald geslacht te krijgen. In theorie klopt het maar in de praktijk denk ik best lastig om goed uit te voeren.
     
  19. Beepje

    Beepje Fanatiek lid

    14 feb 2013
    2.310
    9
    38
    Dit klopt ja! Maar het is geen 100% garantie natuurlijk.
     
  20. maartje25

    maartje25 Niet meer actief

    Bij ons klopt het niet. 1 dag voor eisprong en het is een meisje :)
     

Deel Deze Pagina