Hier doe ik tot op heden steeds dagelijks boodschappen, en ben dan veel te veel geld kwijt omdat ik steeds koop waar we trek in hebben. Daar wil ik dus ook wat in veranderen. TS, wat ik van plan ben te gaan doen, de komende weken, is iedere keer als ik boodschappen doe, een bonnetje meenemen, en steeds op het bonnetje afstrepen wat we eigenlijk niet nodig hadden gehad of wat goedkoper had gekund (achteraf dus!), en waar we dus op hadden kunnen besparen. Daarnaast ben ik van plan om op basis van de aanbiedingen van de supermarkt(en) hier in de buurt steeds een weekplanning te maken voor het eten. Hoop straks ook aan max. 100 pw te kunnen komen. Vooralsnog heb ik er totaal geen zicht op wat we wekelijks kwijt zijn, maar weet wel dat het teveel is!
in je bezuinig topic had ik idd die vraag gesteld hier dus 70,- en pin voor een hele maand in 1x en doe voor elke week apart 70,- in een envelop. is het voor die week op, pech gehad. (tenzij het écht nodig is dan pak ik het uit de volgende envelop) en als er over is(nooit ) dan doe ik het overige geld in de volgende envelop voor de week erna. tips? contant geld in huis, pinpas thuis laten als je boodschappen gaat doen. ehm wat nog meer... niet te vaak naar de winkel gaan. probeer het bij max 2x te houden. merk bij mezelf dat als ik naar de winkel moet voor brood ofzo dat ik altijd dingen haal die niet op mn lijstje staan(foeiii) en zo geef je onbewust toch weer meer geld uit dan nodig is. verder geen tips. goed op de aanbiedingen letten
ok nu we t over budget hebben en onnodige dingen zo veel mogelijk willen laten liggen. hoe doen jullie dat met een vreetbui? we hebben zo nu en dan savonds echt trek in iets. chippie, soms snackies maken in de frituur. je snapt m wel, lekker ongezond. maar wat eten/halen jullie voor als je zo'n vreetbui heb? vaak eet ik gewoon wat crackers, erg lekker. kids zien het hier ook als 'koekjes'. Maar dat werkt helaas niet bij zo'n ongezonde vreetaanval. vaak maak ik lekkere wraps met sla, kipfilet en roomkaas. tips?
Frituurpan en in diepvries wat snackkies? Of de snacks in over gooien? Heb zelf geen frituurpan maar gooi de kipnugfets voor zoon wel eens in oven en dat gaat prima!
Wij doen een poging om idd ook voor 100 euro p/w boodschappen te doen. 4 personen (2 volwassen en 2 kinderen van 5 en 3) Tanken doe ik ongeveer tweemaal per maand (65 euro diesel per keer denk ik zo) Dat reken ik niet mee in het boodschappenbudget) Voor luiers en doekjes ben ik, sinds de overdagzindelijkheid van de jongste, nog zo'n 8 euro in de maand kwijt. Dus dat scheelt ook een slok op een borrel. Wel denk ik dat we ook echt gewoon 100 euro p/w moeten pinnen en dan zien of het echt uitkomt. Ik doe grote boodschappen, maar mijn vriend haalt in de loop van de week vaak ook nog het eea aan "klein spul"
100 euro per week lukt hier wel met 2 volwassen en 1 dreumes. Soms zitten we er ver onder, denk aan 50 euro, andere keer week 120 euro of meer. Als er een goede aanbieding is qua luiers slaan we groot in en doet hij er 2 maanden mee. Dus dan is de volgende maand weer goedkoper. Dat gaat ook op voor shampoo, wcpapier, wasmiddel etc. Doen we ook met vlees aanbiedingen.
Heel eerlijk? Geen idee hoeveel ik uitgeef per week Ik schat 80 euro. Luiers koop ik eens in de 3/4 weken bij de colruyt in België. 64 luiers voor 7.5euro. Even goed als de echte pampers, zijn lekker zacht alleen geen klei als hij wakker word, dus nog iets beter. Tanken zo een 60/70 euro per week. Ik krijg wel ook maaltijdcheques op mijn werk. Niet zo heel veel. Ongeveer 16 euro per week. Die haal ik eens in de 2/3 maanden af zodat ik er veel ineens heb. Daar koop ik vlees van bij mijn favoriete slager in België en lekkere dingen bij de colruyt in België
Ik weet het ook niet precies De ene week geef ik 60 euro uit, en de andere 120. Ligt eraan wat we nodig hebben. Luiers, wasmiddel, tandpasta etc tikt best aan, en soms moet ik alles tegelijkertijd hebben. Ik denk zo'n beetje 400 euro pm. Alleen aan boodschappen. cadeautjes en tanken etc reken ik nu niet mee.
Haha ja. Ik heb er wel een tijd aan moeten denken, even een moeilijke tijd gehad en dan kon ik wel boodschappen doen voor 40/50 euro per week. Alleen het tanken vind ik verschrikkelijk pffff. Ik tank wel in België. Mijn werk ligt 40 kn van ons huis af dus dat is de boosdoener
Haha ja de laatste keer heb ik met mijn maaltijdcheques die stomme dingen als wasmiddel, dreft, tanpasta, shampoo en die dingen gekocht. Daar geef ik mijn geld niet graag aan uit en met maaltijdcheques doet dat geen pijn
Is wel te doen. Ik zou je wel advies geven om bijvoorbeeld wc papier tandpasta shampoo per maand in te slaan dus zeg maar dat je 75 euro per week doet en 4*25 weg legt en een keer per maand naar de lidl gaat om grote boodschappen in te slaan. Grote pak wc papier doe je zeker wel een maand mee. Luiers Etos is wat duurder toch? kijk naar aanbiedingen 3 halen 2 betalen. Nu heeft het kruitvat dacht ik z.n actie van pampers je kinderen krijgen er niks van om elke keer andere merk luier aan te krijgen haha. ( uitzonderingen daar gelaten). Nutrilon is niet speciaal het hoofdmerk van kruitvat jumbo ect zijn prima genoeg maar wel goed koper. Hier ben ik met twee kinderen oudste eet als een volwassenen en soms wat meer( is in de groei) haha.
Wat zijn maaltijdcheques als ik vragen mag? Wij hebben geluk met een Jumbo die iedere zaterdag een marktkraampje heeft met allerlei producten. Van afbakbrood tot pesto en van tandpasta tot wasmiddel. Scheelt me enorm veel geld. Vorige week 4 flessen Ariel wasmiddel gehaald voor 8 euro, en tandpasta is altijd een euro.
Eh, is het dan niet makkelijker om gewoon een boodschappenlijstje te maken en je daar aan te houden? Dan bespaar je direct al door VOORAF de overbodige dingen te schrappen. Lijkt me iets logischer dan het achteraf op een bonnetje te strepen, want dan heb je het immers al gekocht.. En vooral niet vaker dan 2 keer per week boodschappen doen.
Hier 60 euro per week om alles van te kopen, boodschappen incl alles voor mijn dochtertje aan luiers, doekjes en dergelijke. Zal het er wel mee moeten redden
Hier tussen de 100/150 voor boodschappen per week. Meestal 100 aan de boodschappen (inc honden en kattenvoer) en dan nog luiers & doekjes voor de tweeling! En man tankt ongeveer 150,- per maand!~ Hier zit overigens geen shampoo, makeup enz bij dat haal ik een keer in de zoveel tijd in duitsland!
Hier gezin van 4 met twee kinderen van 4 en 6. Wij pinnen 450 euro voor een maand. Hier doen we boodschappen van maar kopen er ook andere dingen van zoals cadeautjes, benodigdheden voor thuis, shampoo etc. Maar in maanden zoals deze met meer dan 6 verjaardagen redden we dat niet! Kinderbijslag wordt ook gepind en daar kopen we de kleding van de kinderen van.
Dat krijg je vaak in Belgie. Per 7.25 gewerkte uren krijg je 1 maaltijdcheque. Bedrijven mogen zelf kiezen hoeveel. Ik dacht minimaal 4 euro en max 9euro. Sommigen krijgen een soort bankpasje maar dan alleen voor het geld van die maaltijdcheques op te storten en sommigen krijgen echt een soort van cheques. Dat kan je dan uitgeven aan bijna alle winkels in België waar ze voeding verkopen. Dus supermarkten, slagers, bakkers,... Je hoeft er niet perse voeding van te kopen maar je kan het wel niet uitgeven aan een speelgoedwinkel of kledingwinkel. In de colruyt bijvoorbeeld in België kan ik van die maaltijdcheques dan weer wel speelgoed van kopen maar de colruyt is in de eerste plaats een gewone supermarkt maar dan met een klein rekje met speelgoed. Haha kan je nog volgen? Ik vind het wel een goed iets. Mensen die het moeilijk hebben of niet met geld kunnen omgaan kunnen die maaltijdcheques ook alleen maar uitgeven aan winkels waar ze vooral voeding hebben. Het is een extra wat je krijgt op je werk.