Hete dranken vind ik tot daar aan toe.... Maar als iemand ongevraagd aan mijn spullen gaat zitten/verzetten vind ik dat toch best wel heel erg vreemd. Ik denk dat ts dat ook bedoelt.
Ik snap dat waakse gedoe niet zo. Leef en laat leven. Wie doet ze er kwaad mee. Lijkt me erg vermoeiend als je je kan irriteren aan dit soort dingen. Hier vind ik het ook prima. Wees jezelf en doe wat goed voelt.. Zolang je mijn spullen niet met opzet sloopt of een enorme klerebende van mijn huis maakt... prima
Ik zou het wel fijn vinden als het inderdaad even gevraagd wordt voor het verzet wordt. Maar vind het niet heel erg. Beter zo dan dat het gesloopt wordt. Meestal zet ik, als er kleine kinderen komen, m'n vazen etc. van te voren al weg. Bij ons staat er namelijk van alles op de grond zoals een hoge vaas met bloemen.
Laten we het omdraaien. Waarom hebben zo wel jij als de gastvrouw er al niet voor gezorgd dat kinderen die daar al waren te beschermen tegen de thee die op tafel stond. Je kleintje is 1.5 jaar. Toch? Waarom stond die hete thee op tafel. Ook jou kind kan zich er aan bezeren. De moeder die binnen kwam. Deed wat de meeste ouders zouden doen hun kind direct beschermen. En daarna de spullen van een gastvrouw. Misschien lomp maar ze zag meteen dat de thee op tafel niet geschikt was, en of je je kind wel of niet goed opvoed en wel of niet de hele tijd op let. Dat maakt geen drol uit. Ze handelde misschien apart maar instinctief een stuk beter. Dan de gastvrouw. Ook al heeft ze kinderen van 5 en 7 ook al heb jij een kind van 1.5 en 7? Waar je je thee dan zet. ZO HOOG MOGELIJK natuurlijk en uit de buurt van hele kleine kruipende kinderen die sneller zijn dan het licht.
Ik zou het zelf niet doen bij een ander en ik accepteer het ook zeker niet dat mensen spullen gaan verplaatsen in ons huis. Er is een reden dat dingen staan zoals ze staan en daar hebben ze vanaf te blijven. Maar goed, ik hou dan ook niet zo van visite.
Met hete thee kan ik me nog iets voorstellen. Misschien had ze het wel even kunnen vragen, maar persoonlijk vind ik dat je geen hete thee binnen handbereik van kleine kinderen zet. De kleindochter van een excollega heeft dus op zo'n manier hete thee over d'r heen gekregen. Je wil niet weten wat voor ellende dat bij een kind aanricht.
Zojuist een stukje in het NRC gelezen over een boek van een kinderchirurg en een brandwondenexpert. De laatste gaf aan dat hij Nooit een theepot neerzet. Dat zegt wel wat. Kinderen moeten inderdaad leren om van spullen af te blijven. Maar daar beginnen ze mee zodra ze gaan bewegen. Sommige kinderen leren snel ( mijn oudste bijvoorbeeld) sommige kinderen wat langzamer (mijn jongste bijvoorbeeld). Dat betekent dat ik bij mijn jongste sneller verzoek of iets weggezet mag worden. Ongevraagd vind ik wel een beetje raar, behalve bij directe familie of goede vrienden. Bij mijn beste vriendin vraag ik geen toestemming, bij mijn ouders ook niet, bij ouders van vriendjes wel.
Ben blij dat de laatste reacties veel beter klinken dan de eersten. Bij jonge kindjes vind ik het heel normaal dat hete dranken hoog of wat verder op wordt gezet. Ik drink nooit thee overdag, behalve 1 keer want ach kon best. Had ik dat nou nooit gedaan, want 30 sec later stond ze onder de douche brullen van de pijn. Ook al moeten ze leren om ergens van af te blijven kan het ook een ongelukje zijn, en de les laten leren met zoiets gevaarlijks vind ik juist niet kunnen en vooral niet als er geen begrip is voor mensen die juist hun en de andere kindjes veilig willen houden. Mijn kindje luistert goed en laat het wel staan, maar ze was zo blij dat haar vriendje kwam spelen dat ze al dansende tegen de tafel botste, met een net vers gezette kop thee. Zet het juist op de grote tafel en wacht niet tot het jou gebeurt. Een brandwond van hete dranken is absoluut geen pretje. Het breekt je hart om je kindje in zoveel pijn te zien, en dan bedoel ik nog nieteens wanneer het gebeurt maar de eerste paar keer in het ziekenhuis verband wisselen. Gelukkig zie je er nauwelijks meer wat van maar kan voor jaren niet in directe zon.
Ik zou hier zeker iets van zeggen. Het is niet haar huis dus heeft zij met der handen nergens aan te zitten. En tsja ze kan der kind ook leren van andermans spullen af te blijven
Hier zou ik me echt niet druk om maken. Als ik ergens ben zet ik soms ook dingen aan de kant zodat het niet stuk gaat(als ze na 10x aan iets blijven zitten wat niet mag) of zodat kinderen zich niet bezeren aan hete drank. Bij mij gebeurt dat ook, nou en? Zet ik het later wel weer terug...
Dit. Ik zou er totaal niet mee zitten als iemand het bij mij zou doen. Zeker met zaken als hete thee ben ik liever safe than sorry. Zelf zou ik het wel altijd even vragen, maar toen mijn oudste anderhalf was was een tafel vol breekbaar spul en hete drank ook een zenuwslopend iets. En het was echt niet zo dat hij thuis 'overal maar aan mocht zitten'. Het had gewoon even wat langer nodig voordat hij er keurig afbleef. Ik zou proberen om niet zo snel een oordeel klaar te hebben. Iedere ouder en ieder kind zijn anders. Dat bij jou iets op een bepaalde manier gaat betekent niet dat dat bij een ander ook zo is.
Ik ben ook zo iemand die er niet snel iets van durft te zeggen. Wel zou ik erg verbaasd zijn. Zou dit nooit bij andere doen. Wel iets verschuiven of ik vraag (bij goede vrienden) of ik iets mag wegzetten als er op dat moment iets is maar verder altijd de kinderen geleerd voorzichtig te zijn en overal van af te blijven wat niet voor hun is en vooral iets wat warm is. Vind het associaal als iemand dat zomaar doet zonder te vragen.
Ik zou het niet snel doen, tenzij er iets op tafel staat of ligt wat gevaarlijk is, bijvoorbeeld een aansteker. Mijn schoonouders hadden er ook altijd 1 op tafel liggen voor de kaarsen (zo'n lange gasaansteker) en die was al bijna op. Toch heb ik die elke keer weggelegd op een hogere plaats omdat de oudste hem wel erg interessant vond. Hij wist nog niet hoe dat ding werktte, maar daar ga ik ook niet op wachten totdat er misschien nog een een laatste steekvlam uitkomt richting zijn gezichtje.
Ik zou het zelf ook niet doen, zeker niet zonder het even te vragen. Mijn kinderen van jongs af aan geleerd overal vanaf te blijven, alhoewel dat niet altijd zo makkelijk is bij kinderen met bvb een beperking. Een uitzondering maak ik trouwens voor HETE dranken, die zet ik gerust op een veilige plek neer waar kleine dreumessen niet bij kunnen komen. Ben als de dood voor brandwonden bij (mijn) kinderen.
Ik vind dat onfatsoenlijk! Hou ook niet van dreumesen die met hun vingertjes overal (tv, versterker etc) aan gaan! Wij hebben onze dochter dat altijd geleerd en die is bij anderen nooit ergens aangegaan! Is een kwestie van opvoeden! Toen wij nog kinderloos of net zwanger waren, waren we met collega's bij collega op bezoek. Een collega had zoontje van 1,5 mee. Die ging werkelijk overal aan. Wij hebben toen gezegd: dit willen we echt niet. L heeft dat dus ook nooit gedaan.
Dat is wel lekker makkelijk gezegd. Wij hebben ons zoontje ook vanaf het begin af aan geleerd dat hij nergens aan mocht zitten, maar hij liep toch echt al tegen de 2 voordat dit ook in de praktijk helemaal soepel begon te lopen. Het ene kind wordt nou eenmaal meer aangetrokken door spullen op tafel dan het andere, en de een is wat makkelijke kneedbaar dan de ander. Natuurlijk moet deze moeder het wel even vragen (al zou ik me er echt niet druk om maken als ze even wat spullen opzij zet. Onfatsoenlijk? Beetje zware term, ze heeft de spullen toch niet in de prullenbak gekiept...?), maar het valt me hier altijd op hoe weinig begrip er voor een ander is.
Knap van L.. Maar niet ieder kind is hetzelfde natuurlijk hè. Dingen als "ze hebben maar overal af te blijven" zijn zo gemakkelijk gezegd. Dat zullen heus de meeste ouders nastreven, maar kinderen zijn geen robots die je even programmeert. Zeker niet als ze nog zo klein zijn, werkt dat "dat moeten ze maar leren" niet altijd heel soepeltjes. Daarvoor is het brein van een dreumes nou eenmaal nog niet voldoende ontwikkelt.
Eens, ik vind de combinatie hete dranken op de salontafel en (hele)kleine kinderen not done. Het gaat misschien 99 keer goed en de 100ste keer fout. Dat risico mag je niet nemen. Iedereen heeft het erover dat je kleine kinderen maar moet leren van spullen op de salontafel af te blijven, maar kenmerkend voor een leerproces is dat het niet in 1x goed gaat. Dus prima dat leerproces maar doe dat dan met andere spullen dan hete dranken. Als een kindje dan toch iets pakt, dan zijn de gevolgen niet zo ernstig. In mijn omgeving wordt er of geen thee gedronken aan de salontafel of het wordt op een hoge plek neergezet.