Hoe maken jullie gehaktballen?

Discussion in 'De lounge' started by Moniki, Sep 11, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kiki1986

    kiki1986 Bekend lid

    Mar 27, 2011
    629
    1
    16
    omg. rotterdam
    Ei, gehakt kruiden paprika van silvo heet het merk volgens mij een uitje snipperen en rundergehakt. Ik doe veel boter in de pan dan dichtschroeien en bakken tot ze zo goed als gaar zijn water erbij een half uurtje sudderen maggi erbij en klaar
     
  2. manamana

    manamana Fanatiek lid

    Apr 30, 2014
    1,372
    22
    38
    het Noorden
    Naar aanleiding van het vorige topic over gehaktballen heb ik het recept van de Librije geprobeerd: heerlijk! Echt een stuk beter dan zo'n zakje gehaktkruiden uit de supermarkt.
     
  3. Chocolat

    Chocolat Niet meer actief

    Recept van kookboek school
    - ei
    - zout
    - peper
    - melk
    - nootmuskaat
    - paneermeel

    En soms uitjes/peterselie/tomaat er door.
     
  4. vonnie73

    vonnie73 Fanatiek lid

    Aug 22, 2008
    1,898
    0
    36
    in un schwon huiske
    Ja de librije's gehaktballen zijn erg lekker!
     
  5. Nahla2013

    Nahla2013 VIP lid

    Oct 4, 2012
    5,965
    3
    0
    Gehakt
    Ei
    In melk geweld sneetje witbrood
    Ui gesnipperd
    Verse zwarte peper
    Zout
    Scheutje worchester saus

    En dan met natte handen ballen draaien
     
  6. Elliz

    Elliz Lid

    Aug 6, 2014
    82
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik meng het gehakt met een zakje nasi kruiden. Verder doe ik er niks mee haha. En smaakt erg lekker :-D
     
  7. dnise

    dnise Fanatiek lid

    Feb 16, 2010
    1,819
    0
    0
    regio rotterdam
    hier giga gehakballen monsters thuis dus maak ze regelmatig!

    kilo gehakt!
    2 zakjes gehaktkruiden
    beetje peterselie
    en fijn gesnipperd uitje erdoor
    ei
    panneermeel

    en altijd maar dan ook altijd bak ik ze in vloeibare croma!
    boter maakt of breekt de smaak vind ik hahahaha dus croma is een must!
     
  8. Esmaralda

    Esmaralda Fanatiek lid

    Nov 8, 2009
    4,023
    10
    38
    Female
    Somewhere
    Ligt eraan waar ik zin in heb, soms met ketjap, knoflook, zout, peper, uitje, kruidnagel, en dan maak ik smoorballen.

    Soms lekker simpel bij de stamppot, zout, uitje, peper, eitje. Mjam :)
    Paneermeel vermeid ik, omdat ik aan het afvallen ben, en we gebruiken alleen rundergehakt.
     
  9. Dejenna

    Dejenna Actief lid

    Sep 12, 2014
    240
    0
    0
    Rundergehakt, ei, paneermeel, gehaktkruiden, knoflook, mosterd. Goed kneden, ballen maken, blue band in braadpan goed bruin laten worden, ballen erin en zorgen dat ze rondom bruin zijn. Eventueel ui mee bakken of in het gehakt mee mengen.
    Dan afblussen met water en laten sudderen.
     

Share This Page