Volgens mij mag je alle sushi eten waar geen rauwe vis in of op zit Dus die met gefrituurde garnaal of krabsticks en avocado etc kun je gewoon eten hoor. Ik kan ook niet wachten om weer lekker rauwe tonijn sushi en sashimi te eten. Jammie
Tonijn (gebakken etc) mag hoe dan ook niet vanwege de zware metalen. Verder mag alle sushi idd als er geen rauwe vis in/op zit.
Nogmaals, rauwe vis mag gewoon als je zwanger bent. Alleen geen gerookte vis (zoals gerookte zalm), en ook geen roofvis zoals koningsmakreel, zwaardvis en tonijn. Gewoon even op de site van het voedingscentrum kijken als je twijfelt.
Ik zou de sushi niet bij zo'n afhaal sushi of all you can eat sushi tent eten. Die zijn vaak vooraf gemaakt en niet 100% vers. maar van de echte japanner kun je ook de vis soorten eten.
Hier een groot sushi liefhebber en ik eet het dan ook regelmatig! Maar inderdaad alleen van een goed restaurant, en zeker niet van de supermarkt ofzo. Alles wat gebakken is mag sowieso wel. Alleen verse tonijn sushi (en andere roofvis) kun je beter laten staan, tonijn uit blik mag wel. Geniet ervan!!
Mijn vk was er heel stellig op tegen, mag absoluut géén sushi eten. Ook niet die met tonijnsalade erop of wat dan ook.. Omdat de rijst vantevoren bereid wordt kan hier listeria in groeien of zoiets.. Vind het soms ook maar onzin maar ga het risico niet lopen. Smaakt de sushi me straks wel errggggg lekker als het wél weer mag hihi
Ik weet niet waar je verloskundige die informatie vandaan haalt, maar wat een onzin zeg, van die gekookte rijst... Het is inderdaad niet goed om gekookte rijst te gebruiken die al heel lang buiten de koeling staat, maar dat geldt voor elk voedsel en je krijgt er zeker geen listeria bacterie van! Listeria kan alleen voorkomen in voorverpakte gerookte vis, rauwe dierlijke producten, en rauwmelkse kaas (en dan zelfs alleen als je het rechtstreeks in Frankrijk bij de boer koopt, want listeria kan helemaal niet overleven in harde soorten boerenkaas...). Sushi is echt volkomen veilig zolang je het bij een goede Japanner eet en zeker weet dat de vis heel vers is.
Ik wil niemand angst aanjagen, maar rauwe vis mag echt niet Ik werk in een voedingsmiddelen laboratorium en we vinden heel vaak Listeria in rauwe vis.
Ik weet niet over welke vis je het dan hebt? Een zoute haring is juist heel gezond tijdens de zwangerschap hoor, en eet dit dus ook op aanraden van de gyn (ook voor m lage bloeddruk)
Van de 10 monsters vis (vers of diepvries) denk ik dat we gemiddeld bij ruim de helft wel listeria vinden. Verse vis heeft het wel minder vaak dan verpakte vis waarvan je niet weet hoe lang het er al ligt en diepvries vis bevat het vaakst listeria. Dus voor de mensen die het wel aandurven, pak zo vers mogelijke vis, dan is de kans het kleinst. Listeria is een van de weinige bacteriën die zich kan uitbreiden in koude klimaten, en dus een goede "koelkast" bacterie is. Vandaar dat lang gekoelde producten gevaarlijk zijn.
ja dat hoor ik dus ook vaak, maar ik durf het echt niet aan hoor (gelukkig vind ik haring ook maar smerig) Maar haring is vaak vers en heeft dus minder kans op listeria. maar dan moet je echt 100% zeker zijn dat het echt super vers is
Maar niemand eet toch vis uit de diepvries rauw lijkt me? Verder ben ik niet zo bang voor listeria. Listeriabesmettingen komen sowieso amper voor.
Iedereen moet lekker doen waar hij zich goed bij voelt en sowieso schrijft niemand hier dat het 100% veilig is, maar als je dan toch rauwe vis wilt eten dat je het dan zo vers mogelijk moet eten.. maar in ieder geval geen vacu dingen.. Zolang de vk en de gyn het zelfs adviseren durf ik het wel aan
ok dankjewel allemaal voor de reacties! Ik ga het voorlopig dan mss wel bij de gebakken versies houden: ook lekker! En dan sparen we de andere op voor over een 27 weken