Bedankt voor jullie reacties! Het gaat allemaal nog niet helemaal soepel, fondant scheurt een beetje tijdens het bekleden, maar ik denk dat ik een nieuwe hobby erbij heb, vond het echt heel leuk om te doen. Nu gewoon lekker veel oefenen en dan komt het vast vanzelf goed. Zijn er nog leuke cursussen of workshop die jullie aan kunnen raden?
Is er iemand die een Woezel en Pip taart voor mij kan maken? Denk voor een man of 20? En een mep taartje erbij. Ik woon in Amsterdam dus het liefst in die omgeving, graag even pb met de kosten. Alvast bedankt !
@evi83 Welke met fondant gebruik jij? Ik gebruikt voor het bekleden callebaut en voor de decoratie Sligro. Maar ik heb kleur verschil, het maakt ook geen verschil of ik wilton of pro gel gebruik ze hebben beiden een andere uitwerking van de kleur. Ik vind callebaut geweldig voor het bekleden maar niet voor de decoratie. Hoe doe jij dit?
Same here, alleen geen sligro maar makro. Alleen de lussenstrik is een combi van callebaut en gumpaste. Callebaut pakt sommige kleuren vreemd,voornamelijk blauw/paars/zwart
Hi dames, Ik kijk heel vaak in dit topic er komen altijd zo'n mooie dingen voorbij Nu had ik een vraagje, hopelijk kunnen jullie me helpen. Over twee weken wil ik voor de 1e verjaardag van mijn zoontje taarten gaan maken. Gaat om een simpel puzzeltaartje. Ik wil ze op zaterdagavond maken en zondagmiddag gebruiken (vulling een laag jam en waarschijnlijk een laag botercrème met oreo koekjes of bitterkoekjes). Maar nu vraag ik me af hoe dat gaat als ik de taarten in de koelkast ga bewaren, wordt de marsepein/fondant dan niet vochtig? Blijft dat gewoon mooi? Ik heb al vaker taarten bekleed met marsepein, maar ik zie dat jullie veel met fondant werken. Is dat voor een beginneling ook goed te doen? Fondant vind ik veel mooier wit dan marsepein
Ha meiden, Is er hier iemand in de buurt van vleuten, Maarssen die een panterpint taart kan maken? Het is voor 4 oktober, en tegen die tijd ben ik net bevallen of nog net zwanger anders had ik het zelf gedaan. Ik hoor het graag!
Wat een heerlijk topic, en wat een mooie taarten komen er voorbij. Ik heb in het verleden een paar x een taart gemaakt, maar ik vindt het zoveel werk dat ik het sowieso al niet doe voor eigen verjaardagen hier. Een paar vraagjes, waarop maken jullie de taart? Ik heb een ikea draaibord. Maken jullie hem meteen ergens op waar hij op kan blijven staan? Of als hij af is verhuizen jullie hem? Ik vind het bord eronder dan nooit meer zo netjes en schoon... En ik heb een hekel aan het uitrollen van de marsepein, ik gebruik gewoon een roller en poedersuiker aan de onderkant en erop zodat het niet plakt en regelmatig draaien... Maar soms lukt het niet de juiste grootte te krijgen of gaat het toch kapot wanneer je het over de taart wil doen en oppakt. Hoe dik houden jullie de marsepein of fondant voor de bekleding? En hoe dik smeren jullie de botercreme eronder?