Mijn dochter heeft sinds een aantal maanden regelmatig een vreemde blauw/paars achtige kleur in haar gezicht en ook haar tong heeft dan die kleur. In de bijlage staat een foto. We zijn hier mee naar de dokter gegaan, en die heeft ons doorgestuurd naar de kinderarts, ze had overigens geen ruisje. Iemand die dit ook heeft meegemaakt? en evt het herkend? Ze heeft het na inspanning en haar lichaamstempratuur is normaal tijdens het verkleuren.
Ben je al bij de kinderarts geweest? Naar wat ik weet is dat wanneer de tong ook blauw kleurt dat er dan zuurtstoftekort in het lichaam is en dat het hart onvoldoende pompt. Vaak zie je blauwe lippen bij kinderen wanneer ze uit het zwembad komen maar dan mag de tong niet blauw kleuren. Ik zou dit toch willen laten onderzoeken. Dat de arts geen ruisje hoort sluit een evt onderliggend probleem niet uit.Dan moet er toch echt een echo worden gemaakt van het hart.Ik vind het niet normaal en herken het ook niet bij mijn 3 kinderen.Wel blauwe lippen bij koude maar nooit een blauwe tong.
Ja mijn dochter heeft dat ook, goed onderzocht door de cardioloog, geen hartafwijkingen. Bij haar is het onrijpheid van het zenuwstlsel. Het is zeker belangrijk dit goed te laten uitzoeken en ook goed dat je er fotos van maakt! Ze is nu bijna 2 en heeft het alleen nog na braken maar dat kmt door haar afwijking. Zo zien haar handjes er dan uit (voetjes mond tong verkleuren mee en een maskertje in dr gezicht)
Goed dat het onderzocht is en dat iets ernstigs is uitgesloten.Je moet er toch niet aan denken dat het achteraf wel iets zou wezen en je er niets mee zou hebben gedaan. Gelukkig is het goed uitgepakt.
mijn zoontje heeft ook wel eens een maskertje idd, tong weet ik niet nooit gecontroleerd. Blauwe handen en voetjes komt ook nog vaak voor...hier heeft het er mee te maken dat de doorbloeding niet super goed is, dit word beter als hij ouder word zei de huisarts. Hij heeft het gewoon snel koud waardoor de aders krimpen en hij blauw ziet. Maar als je het niet vertrouwd, toch verder laten kijken door je kinderarts hoor. Dat hij geen ruisje hoort hoeft niet te betekenen dat er niets is!
Zeker weten! Maar de kindercardioloog heeft ons wel op het hart gedrukt dat als het aanhoud en wij ongerust zijn gelijk weer aan de bel moeten trekken. Blijft zo belangrijk bij deze symptomen allert te zijn.
Bedankt voor de reacties! @hooyoshimbir:wat fijn dat het bij jou dochtertje geen hartafwijkingen zijn gevonden! Maandag kunnen we al bij de kinderarts terrecht! Mijn dochtertje heeft het vooral.bij inspanning en als ze moe is
De kinderarts heeft geluisterd en haar bekeken. Ze hoorde dat het hartje overslaat, en een licht ruisje. Morgen moeten we voor een hartfilmpje en een longfoto, en ook een nachtje daar slapen voor een zuurstofmeting!
Jeetje sterkte! Hopelijk niks ernstigs! Die opname voor zuurstofmeting hebben wij ook gehad. Bij ons daalde het zuurstof tijdens het verkleuren vandaar toen de controlle van de carioloog.
even een update, ook voor mamas die miss hetzelfde meemaken miss. Tijdens de opname was de ctg goed.. 10 sec kunnen doen omdat ze boos werd. op de longfoto waren de longen goed... maar het hartje ietsje vergroot. Maar tijdens de nacht kwam er opeens een verpleegster kijken of ze miss overstuur was.. want dr hartslag was 211!! nou ze sliep dus gewoon.. erg hoog dus. ze lag op dr zij dus de verpleegster dr naar de rug gedraaid om ff te luistere .. hartslag was direct weer normaal. Weer op dr zij gedraaid en hup weer boven de 200! elke keer weer ze besloten om een ctg tijdens de slaap te proberen.. helaas werd ze wakker van al het gedoe en is dit mislukt. Ook teoen ze wakker was schoot fe hartslag regelmatig boven de 200. we zijn nu door verwezen naar het umcg naar een kindercardioloog. 6 oktober moet ze heen!
Jeetje wat vervelend maar heel goed dat je aan de bel hebt getrokken!!! Hopelijk valt het allemaal mee. Sterkte komende tijd.
Dat is erg hoog ja gelukkig kun je snel terecht ook. Wij wachten op een afspraak in het Sophia. Gisteren doorverwezen. Mijn dochtertje heb ik blauw in bedje gevonden en later in het ziekenhuis daalde haar saturatie en thuis 3x een blauwe tong. Er lijkt bij haar een verband met reflux te zijn maar er zijn nog geen andere dingen uitgesloten. Spannende tijd...weet er alles van... Hou haar maar goed in de gaten!
Sterkte, hopelijk is snel duidelijk waar die hoge hartslag vandaan komt! 200 in rust is idd nogal abnormaal: zou op deze leeftijd 120-150 mogen zijn. Onze jongste heeft een hartritmestoornis. De eerste maanden hebben we een flink aantal ziekenhuisopnames gehad, en het heeft even geduurd voor de medicatie op het juiste niveau was, maar sindsdien is alles daarmee goed onder controle, zolang de medicatie maar op het juiste niveau blijft
bedankt voor de reacties! @ Mamavanloker: jeetje wat heftig! ik wist niet dat een blauwe tong met reflux te maken kon hebben. Voor jullie ook een spannende tijd! sterkte gewenst! @rozemarijke: mag ik vragen wat voor klachten de hartritmestoornis gaf voordat jullie de diagnose hadden? de kinderarts in het streekziekenhuis deed nogal laconiek dat het heel vaak voorkomt.
Ritmestoornissen zijn er in alle soorten en maten, heb ik begrepen van de kindercardioloog. Er zijn onschuldige varianten en er zijn minder onschuldige varianten en de mate waarin je kindje er last van heeft, telt mee bij de vraag of er behandeld wordt al dan niet. Met Caitlyn zijn we met 2,5 week oud op de spoedeisende hulp terecht gekomen, omdat ze niet meer dronk, niet meer plaste en niet meer wakker was. Ze had een ondertemperatuur (35,9, terwijl ze onder een dikke laag dekens lag met kruiken erbij) en bleek een hartslag van 290 te hebben, toen we op de SEH stonden. Ze hebben haar hartslag toen ge-reset, met behulp van een ijszak op haar gezicht, en na 1,5 dag aan de monitor konden we weer naar huis. Ze bleek het wpw-syndroom te hebben, (zichtbaar op het hartfilmpje, aan een huppeltje dat de lijn maakt voordat ie echt omhoog gaat). Behandeling zou pas gestart worden als de hoge hartslag snel weer terug zou komen, want veel kinderen hebben er maar heel soms last van en dan is medicatie gewoon veel te belastend voor de mate waarin ze klachten ondervinden. Donderdagmiddag ontslagen uit het ziekenhuis en vrijdagochtend stonden we weer op de SEH. Er is toen gestart met medicatie. Die eerste periode, totdat de medicatie op het goede niveau was, had ze ongeveer elke 3 dagen een tachycardie, (zo'n sterk verhoogde hartslag). Vorig jaar moesten we stoppen met de medicatie, omdat je enkel dan kunt bekijken of de klachten er nog steeds zijn, of dat ze erover heen gegroeid zou zijn. De klachten kwamen weer terug en we merkten dan veel onrust, (was die eerste weken ook zo): hard huilen. Hoe ze verder zou reageren als we dan niet meteen in actie zouden komen, weet ik dus niet. Die eerste weken zagen we dat na de onrust ze heel passief en suf werd. Ik heb toen geen blauwe verkleuringen gezien, ze werd wel echt lijkbleek als ze zo'n tachycardie had.