Ik wil graag bepaalde koekjes bakken, maar ik wil de roomboter vervangen door kokosolie. Ik weet dat dat kan, maar er zijn 2 dingen die ik niet zeker weet en ook niet kan vinden op internet. Dus misschien dat iemand van hier het weet . 1.) in het recept moet ik de boter met suiker luchtig kloppen. Als ik kokosolie gebruik, moet ik de kokosolie dan hard (althans niet gesmolten) laten en dan dus met de mixer kloppen tezamen met de suiker? Of moet ik de kokosolie smelten? 2.) Kan ik de roomboter 1 op 1 vervangen door de kokosolie? Dus 150 gram roomboter = 150 gram kokosolie? Ik hoop dat iemand mij de verlossende antwoorden kan geven.
Ik weet het niet.. Maar ik denk op de Facebook voedselzandloper receptenpagina wel Misschien kun je het daar vragen?
Sowieso de kokosolie hard laten als je het gaat mixen Qua hoeveelheid gebruik ik zelf wel hetzelfde maar heb er eigenlijk niet op gelet of dat goed of niet goed is, als ik zin heb in koekies vreet ik alles
Kan je de kokosolie hard laten als je gaat mixeren volgens mij niet. Bij mij bleef het namelijk hard de vorige keer en heb ik het laten smelten, maar misschien ligt het wel aan het merk of zo. Of je half half kan doen, geen idee.
Volgens mij moet je kokosolie altijd laten smelten voor het bereiden van iets. Harde kokos werkt niet mee.
Misschien kan je beter eens op een ander recept googlen, veganistische recepten. Als er dan een andere olie wordt aangegeven in het recept zou ik dat gewoon gaan vervangen door gesmolten kokosolie.
Kokosolie vloeibaar gebruiken en inderdaad 1 op 1 vervangen voor boter. Dus 10gr boter is 10gr kokosolie. Succes en eetsmakelijk!!