Ik las dat je de stoofpeertjes ook alvast maximaal 2 dagen van tevoren kan bereiden. Maar nu vraag ik mij af, maak ik ze dan nu zo ver klaar dat ik ze ga koken en dan morgen of overmorgen alleen de stoofpeertjes hoef op te warmen? Of doe ik het dan verkeerd? Hoe kan ik ze dan het beste opwarmen zonder dat ze zo papperig worden?
Ik maak ze altijd een dag van te voren, en dan inderdaad gewoon volledig klaar maken en in de koelkast bewaren in het sap (wel eerst af laten koelen). Volgende dag (of dag daarna) opwarmen, wel in een pan en niet in de magnetron. En niet laten koken, dus gewoon op middelvuur warm laten worden. Heerlijk stoofpeertjes! Ga ik binnenkort ook maar weer eens maken .
Hebben jullie een stoofpeer recept voor mij graag met hoeveelheden van suiker etc. Ik vind ze zo lekker maar nooit gemaakt. Mijn moeder maakt ze wel eens maar die doet alles op gevoel dus daar kom ik niet zo ver mee al snap ik dat je steeds meer op gevoel kan doen maar voor het eerst niet handig haha
Ik maak altijd meteen een kilo of 3. En dan wek ik ze in potten. En wanneer we er zin in hebben trek ik een pot los. blijft minimaal een jaar goed. En kun je dan gewoon verwarmen in een pannetje of magnetron. Wij eten ze het liefst koud.
Kan je niet helpen, doe het ook op gevoel Stuk of 8 peertjes en een scheut suiker. Wij eten ze koud trouwens blis.
Je kunt ze ook half-gaar koken en dan bij het opwarmen verder laten garen. Heb je al wel vast de smaken die lekker tijd hebben om in te trekken
Stoofpeertjes - Recept - Allerhande - Albert Heijn Ik vind dit een erg lekker recept. Gaat ook altijd goed. Ik maak ze helemaal klaar en warm dan op in de magnetron. Werkt heel goed. Dat wecken, zou dat ook met steriele oude jampotjes kunnen? En die dan vacuüm maken? Bij de Lidl hadden ze goedkope stoofperen en dan maak ik ook wat meer.
Hier: Kilo stoofperen (ik gebruik alleen gieser wildemannen), schillen en snijden (doe ze in vieren) 50 gram suiker en wat kaneel, opzetten in een laagje water, 3 uur laag laten sudderen tot ze mooi rood en zacht zijn. Af laten koelen en in de koelkast, kun ze in het vocht met eventueel een beetje extra water weer opwarmen. Als ik ze gekookt heb eten we ze wel een aantal dagen, dus je kunt het makkelijk 1 of 2 dagen van tevoren maken. Als je nog wat wilt weten PB je maar 😊
Ik weck zelf niet meer, te veel werk. Jampotjes en oude conservenglazen werken veel makkelijker! Goed schoonmaken, ze met een laagje water in de magnetron zetten zodat ze steriel stomen. Hete vruchten erin (wel eerst het water eruit natuurlijk), helemaal tot de rand afvullen en dan de randen goed schoon maken. Deksel erop draaien, op de kop af laten koelen en je kunt het jaren bewaren.
Ook erg lekker: stoofperen, pruimen, een beetje rode wijn, wat kaneel, wat steranijs en vanillesuiker. Hmmmm en dan warm opdienen met vanille ijs er bij.