Samenwonen, wat als ex nee zegt? Ervaringen?

Discussie in 'Samengesteld gezin' gestart door mupet, 12 sep 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Evientje

    Evientje Niet meer actief

    Idd, beter gezegd zelfs als er geen omgang is (om wat voor reden dan ook) en je gaat verder weg wonen heb je toestemming nodig als er gedeeld gezag is. Overigens mag een rechter het verzoek tot verhuizing niet al te snel afwijzen aangezien men elkaar ook niet mag belemmeren in hun verdere leven. Zolang het belang van de kinderen er niet mee geschaad wordt (en alleen verminderen van een omgang van 1x een avond in de week met weekend om de week naar weekend om de week en evt compensatie in de vakanties, is nou eenmaal niet de grootste verandering en er wordt een compensatie voor gesteld dus de deur wordt niet dicht gegooid) zal een rechter akkoord gaan. Maar er zal door een rechter wel naar alle belangen gekeken moeten worden en daarmee telt ook het belang van moeder om een verder leven op te bouwen en in de omgeving van familie etc te zijn!
    (Daar is de laatste jaren wel vaak overheen gestapt door rechters doordat er alleen gekeken werd naar dat het voor vaders inhield dat ze minder omgang zouden hebben! ;))
     
  2. Tamamara

    Tamamara Lid

    14 jul 2013
    70
    0
    0
    De ex van mijn vriend is 150 km verder weg gaan wonen met de zoon van mijn vriend en haar oudste zoon.
    Beide kinderen meer dan een jaar doodongelukkig geweest omdat ze opnieuw moesten beginnen met gedragsproblemen (vooral bij haar thuis) als gevolg.
    Helaas heeft vriend geen gezag over zijn zoon. Zijn ze toendertijd vergeten te regelen... :(
    Gevolg voor mijn vriend... Hij ziet zijn zoon (nu 8) om het weekend, mist zo'n beetje het hele leven van zijn ventje, evenementen van school zijn bijna niet te doen om bij te wonen net als zijn sport en mijn vriend vindt dit echt heel erg moeilijk en hoopt dat zijn zoon als ie naar het voortgezet onderwijs gaat bij ons wil komen wonen zeker ook omdat zijn ex ontzettend veel werkt en zijn zoon bijna iedere dag op de voorschoolse en naschoolse opvang zit...
     
  3. Miepske1980

    Miepske1980 Fanatiek lid

    29 jul 2013
    2.180
    2
    0
    Zorg
    Tilburg
    Wij hadden een afstand genoemd in het ouderschapsplan (co-ouderschap). Nu ben ik gaan samenwonen met mijn huidige vriend waarbij de afstand veel groter was. Dat was geen probleem, circa 45 min. rijden. Met zo'n afstand is het wel puzzelen allemaal, maar daar wen je aan.
     
  4. Evientje

    Evientje Niet meer actief

    Even off-topic: Gewoon een vraag maar als ze minder zou werken en je vriend daardoor meer alimentatie zou moeten betalen had je het ook niet fair gevonden kijkt me, want dan had ze maar meer moeten gaan werken! Oftewel als de ex veel werkt is het niet goed want dan gaat het kind te vaak naar de VSO en BSO, maar als moeder minder werkt is het ook niet goed want dan moet er teveel alimentatie betaald worden. De reden dat ik daar over val, omdat ik een moeder waarvan haar kind vaak naar de VSO en BSO gaat, niet omdat ik het wil maar omdat de rekeningen wel betaald moeten worden. Mijn ex, zijn vriendin en familie doen daar ook heel moeilijk over, maar alimentatie betalen ho maar, zelfs over 25 euro in de maand (minimum bijdrage sinds april 2013) wordt al moeilijk gedaan, terwijl er bij alle berekeningen een veel hoger bedrag uit komt! (2,50 euro bijdrage in benzinekosten voor begeleide omgang is zelfs teveel!) Wat ik ermee wil zeggen, als je niet meer alimentatie wil betalen ga dan ook niet zeuren over hoevaak een kind bij de opvang is, en wees blij dat er alles aan gedaan wordt om te zorgen dat het kind niks tekort komt!
     
  5. Meijtje

    Meijtje VIP lid

    24 nov 2011
    5.086
    187
    63
    Geen ervaring mee.
    Ex van mijn man woont wel 150 km verderop.
    Mijn man (militair) had haar in het huis gelaten en woonde op de kazerne.
    Huis kopen kon hij niet (ex had even nog overal besteld en alle bankrekeningen geplunderd) en huren in almere staat 8 jaar voor.
    Hij heeft eerst huisje in zandvoort gehad en een tijd later bij mij ingetrokken.

    Nu moest zijn ex inderdaad een formulier tekenen om bonusdochter bij ons te laten wonen.
    Anders konden we haar niet eens in de gemeente inschrijven. School hebben we de handtekening voor verhuizing gegeven en dat ze haar mochten bellen.
    Er zitten heel wat haken en ogen aan. En je hebt echt toestemming nodig van ex.

    Succes!
     
  6. Abygail

    Abygail Actief lid

    15 sep 2013
    211
    0
    0
    Jr. Financieel Manager
    Rotterdam
    Of je maakt de weekenden niet om en om maar 1-2-2. Een weekend bij jou twee weekenden bij papa?
     
  7. leolientje

    leolientje Actief lid

    7 aug 2011
    442
    0
    0
    NULL
    Gorinchem
    Ik had destijds met mijn ex afgesproken max 25 km bij elkaar vandaan te gaan wonen. Ik leerde mijn vriend kennen en wilde heel graag naar Gorinchem (75 km verderop). Mijn ex wilde dit niet en is zelfs een rechtszaak geweest. Deze heb ik verloren, maar uiteindelijk wilde mijn ex zelf emigreren en hebben we het co-ouderschap omgezet. Hij is nooit vertrokken naar het buitenland, maar ik kon dus wel verhuizen en ik ben van het co-ouderschap af (lang verhaal maar werkte totaal niet)

    Ligt er een beetje aan wat je vast hebt laten leggen en of je idd co-ouderschap hebt of niet en of je het eventueel kan regelen met vervoer, school e.d. De beste manier is nog altijd om er samen met hem uit te komen als het even kan.
     
  8. mupet

    mupet Fanatiek lid

    12 jan 2011
    2.182
    0
    0
    NULL
    NULL
    Abygail, ja dat is ook nog een oplossing maar ook wel weer extra heen en weer rijden, of lijkt dat maar zo? Haha

    Leoleintje we hebben dus niets vast laten leggen over de afstand van wonen omdat hij dit niet wou en ook geen co ouderschap komt nu steeds dichterbij dus hoop wel dat we er uit zullen komen
     

Deel Deze Pagina