Gebonden soep. Ideeen?

Discussie in 'De lounge' gestart door Sparky, 22 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sparky

    Sparky Niet meer actief

    Wie heeft er lekkere ideeen voor een gebonden soep?

    Ik wil eens iets anders. Ik ben zelf helemaal gek van knoflooksoep, maar onze oven is er mee opgehouden dus ik kan de knoflook niet roosteren.

    Mag best iets niet allerdaags zijn. Ben zo inspiratieloos de laatste dagen :(
     
  2. Silverwings

    Silverwings Fanatiek lid

    18 feb 2014
    2.751
    918
    113
    Kan wel, het kan ook op het fornuis in een gietijzeren pan bijv.

    Ik ben niet zo'n soepkoker, dus voor de rest kan ik je niet helpen..
     
  3. mupet

    mupet Fanatiek lid

    12 jan 2011
    2.182
    0
    0
    NULL
    NULL
    Lekkere snert😉 best weer voor haha maat miss te gewoontjes

    Courgette soep? Pompoen soep? Zijn vast veel gebonden soep recepten te vinden denk ik hoor 😄
     
  4. Sparky

    Sparky Niet meer actief

    Ja er is genoeg te vinden. Ik heb gehoord dat pompoensoep erg flauw is. Pompoen-tomaat soep staat op het lijstje nu.

    Snert moet ik even niet aan denken :p haha hormonen he.

    Ik ga eens kijken hoe ik knoflook kan poffen zonder oven...
     
  5. fayenne

    fayenne Bekend lid

    3 sep 2013
    935
    0
    0
    NULL
    Gele Paprika/ wortel soep zooo lekker eventueel met room
    Gewoon de staafmixer erdoor wordt het gebonden ;)

    2 paprika s
    3 winterwortels
    Ui
    Knoflook teentje
    Bouillon

    Lekker laten zacht koken mixen met de staafmixer en smullen maar.
    Kinderen zijn er ook dol op

    Ik maak veel soep vooral kippen en tomaat daar doe ik altijd vermecelli bij
     
  6. Lutty

    Lutty Actief lid

    26 okt 2012
    469
    0
    0
    Courgetten of komkommer zijn hier favorieten en makkelijk en snel en lekker :D
     
  7. Sparky

    Sparky Niet meer actief

    Oeh die klinkt ook wel heel erg lekker :D
     
  8. Sparky

    Sparky Niet meer actief

    Hoe doe ik dat dan? Poffen in de pan?
     
  9. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Turkse linzensoep
     
  10. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Je kunt pompoensoep op zoveel manieren maken... Het hoeft niet flauw te zijn :)

    Wij maken van deze site altijd die met parmezaanse kaas...
    Maar bijv met gember is vast ook lekker en toch weer wat pittiger.
    Met curry kruiden en/of pepertjrs kan natuurlijk ook.
    Pompoensoep recepten - alle pompoensoep recepten op een rij - okoko recepten
     
  11. AMS

    AMS Fanatiek lid

    14 mei 2009
    3.394
    4
    38
    España
    Ik doe altijd ras el hanout door de pompoensoro, dan is hij zeker niet flauw.
     
  12. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.227
    7.274
    113
    Vrouw
    Brabant
    Deze vond ik heel erg lekker, smaakt ook echt gebonden. Ik vond alleen dat het te zout was, dus zou minder bouillonblokjes gebruiken. Ik had die 2 gebruikt maar dat was eigenlijk al teveel vond ik.

    Oma's tomatensoep recept
     
  13. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Anders volgende keer deze eens proberen: Tomatensoep voor 1 persoon recept - Recepten van Allrecipes

    Overigens heet het soep voor 1 persoon maar ik maak gewoon een hele pan vol (wel de hoeveelheden aanpassen dus!) en er blijft niks over over het algemeen :)

    Ik doe er wel altijd nog soepballen bij.. Wel heel lui: diepvriessoepballen.
     
  14. BeertjeY

    BeertjeY Bekend lid

    9 mei 2006
    889
    0
    0
    Utrecht e.o.
    Gebonden kerriesoep;

    Boter - 150-200gram
    WUPS: halve winterwortel, 1 ui, 1 kleine prei, 1 pakje selderij
    kerriepoeder 15-18 gram
    bloem
    bouillonblokjes bij voorkeur kip, voor ongeveer 3 liter.

    Pan vullen met 3 liter water, juiste aantal bouillonblokjes toevoegen.

    Boter in pan, laten smelten.
    Wups grof snijden, en in pan erbij.
    Zodra het gaar is voeg je de kerriepoeder toe.
    Daarna voeg je de bloem toe, totdat het een stevig geheel is.
    Dit laat je gaar worden. (matig vuur) Het is gaar als het geheel een compacte massa is en het van de bodem van de pan loslaat.

    Normaliter is het een warme roux en koude bouillon, of koude roux en warme bouillon. Anders wordt je soep 'blind'.
    Maar ja ik heb daar niet altijd het geduld voor.

    Je voegt nu iedere keer een hoeveelheid bouillon toe aan je roux.
    Als het al wat vloeibaarder begint te worden dan zeef je het in een bolzeef.
    Zodat de WUPS achterblijft, en je een heerlijke gebonden kerriesoep overhoudt.

    Eet smakelijk.


    Gaat je voorkeur uit naar een tomatensoep, dan vervang je de kerriepoeder door tomatenpuree, 1 of 2 kleine blikjes naar gelang je smaak. Wel laten ontzuren.
     
  15. BeertjeY

    BeertjeY Bekend lid

    9 mei 2006
    889
    0
    0
    Utrecht e.o.

    in een koekenpan, met deksel erop, laag vuur ;)
     
  16. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Wilde ik ook zeggen. Vult heel goed en is supergezond, én vooral heel lekker :D
     

Deel Deze Pagina