hallo dames ik schrijf dit voor me vriendin zij en haar man kennen elkaar 18 jaar en zijn 7 jaar getrouwd. hebben 2 jongens van 3 jar en 6 jaar oud ze hebben een koophuis en werken allebei zij 20 uur per week en hij 40 uur per week het gaat al 5 jaar niet goed in hun relatie en nu gaat het lichtje bij me vriendin branden en wil gaan scheiden . zij doet echt alles met haar kinderen .buiten school natuurlijk halen en brengen maar ook met sport na schooltijden en zwemles enz ook het huishouden en beesten verzorgen alles komt op haar neer en ze heeft het al jaren elke keer gepraat met haar man om ook mee te helpen maar dan gaat het een week of 2 goed en huppa dan begint het weer opnieuw. nu heeft ze pas een maandje een affaire . waar ze hellemaal in love is . ook dat heeft ze eerlijk tegen haar man vertelt dat ze verliefd is geworden op een man wel 15 jaar ouder dan haar . maar het klikt gewoon goed . en die man heeft het zelfde gehad 6 jaar geleden met zijn ex . daar was het andersom zijn ex deed nix en hij weer wel . nu voelt mijn vriendin ook nix meer bij haar man ze ken alleen maar denken aan de lover . hoewel de lover een laterelatie wilt meer niet . maar nu wilt mijn vriendin echt gaan scheiden en ze zit alles op internet uit te zoeken wat de gevolgen zijn koophuis hoe zit dat. met schulden enz kinderen om het weekend naar hun vader of moeder huisdieren enz enz wat komt er nou allemaal bij kijken en moet er echt een advocaat erbij komen wat zijn daar allemaal de kosten van liefs Citta
Omdat er kinderen in het spel zijn, is het verplicht om te scheiden met behulp van een advocaat. Ook mbt de partner allimentatie en kinderen allimentatie en omdat er een KOOP woning in het spel is.
Ja, een advocaat moet. Er moet namelijk een verzoek tot echtscheiding worden ingediend bij de rechtbank. De kosten hangen af van het inkomen. Heeft ze een laag inkomen, dan komt ze waarschijnlijk in aanmerking voor een toevoeging, ze betaalt dan slechts een eigen bijdrage (hoogte daarvan is ook weer inkomensafhankelijk) en de rest van de advocaatkosten worden door de overheid voldaan.
Ligt er dus ook aan hoe ze zijn getrouwd. Als dat in gemeenschap van goederen is betekend dat alles door de helft gaat en dus ook de schulden. Huis zal verkocht moeten worden en overwaarde of schulden worden verdeeld. Ze zullen samen een ouderschapsplan op moeten stellen waarin aan wordt gegeven hoe zij het willen doen met de kinderen. Co-ouderschap of de traditionele om het weekend regeling. Zodra de papieren van de scheiding zijn getekend kan je vriendin bij de belastingdienst allerlei toeslagen aanvragen. Deze gaan pas in op het moment dat ze een half jaar niet bij haar ex meer op hetzelfde adres woont (dit moet je kunnen aantonen bij de gemeente). Is je vriendin overigens ingeschreven al voor een sociale huurwoning? weet niet in welke regio ze woont maar bij mij in de randstad sta je minimaal 7 jaar op de wachtlijst voor een simpel en klein Appartement. Geen Idee hoe ze financieel zitten dus kan best zijn dat ze zelf wat zou kunnen kopen of in de vrije sector kan huren. Dat haar nieuwe vriend een LAT relatie wil heeft hier natuurlijk niet veel mee te maken. Dit staat compleet los van het feit dat ze wil scheiden (al zal ze de stap waarschijnlijk nu wel durven zetten omdat ze verliefd is). Een scheiding is ´veel werk´ en als 1 van de 2 partners dwars gaat liggen kan het heel lang allemaal gaan duren (en veel geld kosten). Ik hoop voor je vriendin dat dat niet bij haar het geval is. Sterkte in ieder geval
Om te beginnen lijkt het mij dat het huis moet verkocht worden. Tenzij haar (nu nog) man de woning overneemt en haar uitkoopt. En dat de scheiding officieel in gang moet gezet worden. Als ik haar was, zou ik op zoek gaan naar een fulltime baan (of minstens 4/5de). Die heeft ze nodig als ze alles in haar ééntje betaald wil krijgen. En als ze een woning wil kunnen huren. Sociale woningen zijn vermoedelijk wachtlijsten van jaren, dus ze zal toch echt daar buiten moeten zoeken. Kinderen ... Ze moet in gedachten houden dat als haar (nu nog) man eigenlijk niet wil scheiden hij het onderste uit de kan gaat proberen te halen en dat co-ouderschap toch echt wel "logisch" is dan. Het zullen alleszins zware maanden worden voor haar!
Nou dacht mijn vriendin eigenlijk.dat ze haar man in hun koophuis kon blijven.alleen hij ken Dan niet de kinderalimitatie betalen.dat hoeft voor haar ook niet.maar Zo werkt het niet zeggen veel mensen. Ze zijn getrouwdt en hun 2 zoons hebben hun vaders achternamen. Zij zelf dacht dat ze wel aan een volledige bijstand terug zou komen. Maar hoe zit het Nou in zijn werkking. Waar en wat moet ze als eerste doen.buiten haar scheidungspapieren aanvragen. Bedsnkt voor jullie tips en raad.
Maandelijks houden ze nu 300 euro over. Hoe gaan hun Dan de scheiddingspapieren.en advocaat. En huis takciren betalen.hoe gaat dat zijn werk.en Straks huis schuld. Hoe moeten ze dat gaan betalen pff.
Op 1 april 2014 (geen grap) zijn de regels mbt KA veranderd. Niemand kan meer op 0 worden gezet mbt KA en het minimale bedrag wat berekend wordt is 25,-- Als jouw vriendin de bijstand in wilt, dan hebben ze zelf helemaal niets meer aan de onderlinge afspraken, want de soos gaat dan de KA en de PA berekenen en innen bij ex. Jouw vriendin ziet daar trouwens niets van, want de man moet dat rechtstreeks aan de soos betalen en die "verrekenen" het met de uitkering. Voor een "advocaat van onvermogen" wordt er voor dit jaar gekeken naar peiljaar van 2009/2010 (dacht ik uit mijn hoofd). Als jouw vriendin in het peiljaar een (veel) hoger inkomen had als dat ze nu heeft, kan ze eventueel peiljaar verlening aanvragen, maar dat betekend niet dat ze het ook daadwerkelijk voor elkaar krijgt en gewoon de volle pond mag betalen voor een advo.