paar vragen over vast voedsel ik ga hier over een maandje mee beginnen en wil vast beginnen met groentes in te vriezen. ik weet dat ze 3 dagen achter elkaar dezelfde groente moeten eten. maar als ik zeg maar 1 brocolie wil maken daarmee kan ik volgens mij voor 30dagen maken. maar wil ook dat ze na 3 dagen wortels gaat eten zeg maar. wat zijn nog meer groentes waar je mee kan beginnen? en pak ik vers groente bij de vers afdeling of kan het ook groente uit ze vriezer van de winkel? misschien recepten? en mag er ook al aardappel doorheen? of het beste alleen groentes. ik geef nu trouwens flesvoeding. hoorde dat met borstvoeding je dat er door kon doen. hopelijk kan iemand mij helpen.. groetjes
Je begint best met pure smaken. Dus 1 groente. Zonder aardappel, want dat telt ook als een nieuwe 'groente'. Zachte groenten om mee te beginnen zijn pompoen, wortel, courgette. Je kan het wat smeuïger maken door er wat fv doorheen te doen. En je doet er best altijd een beetje olie bij, want vetten zijn goed voor baby's. Je kan verse groenten maken, of je kan diepvriesgroenten gebruiken. Diepvriesgroenten zijn beter dan zelf ingevroren groenten, omdat de vitamines in het industriële invriesproces beter bewaard blijven. Ik maakte bv wortelen voor ons klaar, en hield dan wat apart voor dochter. En ik had altijd zakken diepvriesgroenten in huis, zodat ik snel een klein hapje voor haar kon maken.
ooo die zakken diepvriesgroenten zijn indd een hele goeie. die ga ik van de week even halen. dus een paar worteltjes daarvan koken en die geven? als die gekookt zijn en het is soms teveel zou je dat dan in kunnen vriezen als papje? en wat bedoel je met olie?
Je kan dat invriezen, ik lees hier veel mama's die dat doen. Ik doe het zelf maar zelden, owv het vitamineverlies. Vetstoffen zijn belangrijk voor baby's, dus die voeg je toe. Boter, of olie dus. Ik gebruikte altijd zonnebloemolie, dat heeft een neutralere smaak dan olijfolie. Je kan ook nog wat kookvocht toevoegen om het wat beter te kunnen mixen.
Wij zijn nu 2 weken bezig met proberen vast voedsel te geven (nog geen succes ) dus sinds dat hij 5 maanden is. Wij kijken wat we zelf eten, we hebben altijd wel over (qua groenten) en dat pureren we en doende in de avant potjes in de koelkast/vriezer. Tot nu toe hebben we broccoli (geeeen succes), worteltjes (ging al beter, spuugde hij niet gelijk uit) en sperziebonen (vond hij niet lekker) geprobeerd. Vanavond krijgt hij bloemkool. Wij maken nuog niet speciaal iets voor hem maar echt wat we over hebben. Aangezien hij in het begin niet eens 1 lepeltje eet is het zonde alleen voor je kindje te gaan koken.
waarom wil je nu al beginnen met invriezen als je volgende maand begint? Hoe langer het in de vriezer ligt hoe 'slechter' (qua structuur) het wordt. Als ik jou was zou ik pas beginnen met hapjes maken als ze er daadwerkelijk aan toe is. Dan kook je gewoon een beetje extra van de groente die jullie zelf die dag eten en pureer je dat. Maak je er 4 porties van: 1 geef je meteen, 1 in de koelkast voor de volgende dag en 2 in de vriezer. Paar dagen later doe je hetzelfde met een andere groente, etc. (Tenminste, denk dat ik het zo zou doen, als ik prakjes zou geven)
Wij koken ook voor onze uk. 1vers,1 in de koelkast voor de volgende dag,2 in de vriezer. Wij hebben zelf altijd groente uit de diepvries,broccoli en bloemkool halen we vers als we het eten. erwten was eerste keer geen succes, verder begonnen met bloemkool, broccoli en wortels,paar weken later ook met aardappel. Verder ook pompoen (verkrijgbaar in vriezer) Ondertussen is uk 6.5 maand, en eet bovenstaande boontjes en zijn favoriet wortel/pompoen. Hij eet nu ongeveer 80 Gr groente/ aardappel Fruit hapje krijgt hij ook en die maken we ook zelf en vriezen we in.ongeveer 80 Gr.
Even tussendoor, als je diepvriesgroente gaat gebruiken om er hapjes van te maken en je bent van plan om die hapjes in te vriezen...dan vries je groente 2x in toch? Mag je wel groente wat bevroren is ontdooien en opnieuw invriezen?
Ja dat mag. Zolang je het ontdooide voedsel 'bewerkt', dus opnieuw volwaardig verhit, is er geen probleem. De vraag is eerder waarom je dat zou doen
Hier aten we zelf de rest van de broccoli Altijd zo gedaan dat ze et ons mee aten en dan 1 of 2x wat bewaren zodat wij een andere groente/oid konden eten. gaat prima, niks apart koken of invriezen. klein stronkje bewaren en de volgende dag even koken ls je zelf wat anders wilt. Of idd diepvriesgroente. Je kunt het ook in een dichtgeknoopt boterhamzakje in je eigen pan met aardappels/rijst ed hangen als je geen extra pan wilt.