Lieve dames, In verband met mijn eigen bedrijf, wil ik u graag iets vragen wbt de voeding voor uw baby.
Nee, kleine moeite om een baby of jong kind mee te laten eten met wat wij eten of een klein beetje groente apart te bereiden.
Ik heb de eerste maanden apart voor mijn kindje gekookt dus ik zou er zelf geen gebruik van maken. Aangezien je je aan veel eisen moet houden (houdbaar, hygiëne etc) moet je wellicht toch nog extra dingen toevoegen om het houdbar te maken of aan andere eisen te voldoen waardoor het bij hetzelfde wordt als een olvarit potje ofzo (maar kan ook gevoel zijn) Een kennisje kookt nooit zelf en zou hier wel open voor staan. Ze laat nu iemand anders koken voor haar baby.. dus wellicht is er toch een kleine markt voor
Nee. Ik kook liever zelf, omdat dat handiger is, en gezonder. En die ene keer dat het dan toch anders zou moeten (al was dat bij ons niet aan de orde omdat dochter geen potjes lustte), dan zou ik eerder voor een potje kiezen. Want die dingen worden aan gigantisch strenge regels mbt hygiëne en samenstelling onderworpen, en daar heb ik toch meer vertrouwen in dan een plaatselijke 'leverancier'.
Ik maak ook alles zelf. Nooit een probleem gevonden. Heb ze ook nooit een potje gegeven. Ik kan er niks aan doen maar blijf het er onsmakelijk uit vinden zien.
Ik zal mij even specificeren. Het gaat om de leeftijd vanaf 4 maanden, ofwel bij het eerste hapje. Dus wanneer de kinderen nog niet met de pot mee kunnen eten maar enkele groenten en fruit leren kennen.
Nee ik zou kook het zelf. Potjes zijn duur en niet gezond. Een verse maaltijd is nooit vers als ik het krijg
In principe niet. Ik kook gewoon en de kleine eet mee. Alleen als wij een keer pizza/frietje eten iod krijgt ze weleens een potje.
Nee, ik maak trouwens ook geen babyvoeding maar gewoon eten en pas de consistentie aan wanneer nodig.
Ik wilde precies dit zeggen. En hoe moet ik me dat 'verse eten' voorstellen? Wie maakt het, en waar? Hoe lang voordat mijn baby het daadwerkelijk eet wordt het bereid? Hoe komt het van jouw keuken naar mijn baby? (Bezorger op de brommer met 2 theelepels gepureerde wortel in zn achterbakkie?) En bedenk dat je doelgroep erg klein is: in een middelgrote stad zijn een paar honderd baby's die aan het vaste voedsel zitten, maar nog niet met de pot mee-eten. Stel dat 20% daarvan af en toe van je dienst gebruik maakt, heb je hooguit 10 klanten op een dag. Wil je dan een rendabele zaak hebben moet je toch een paar tientjes gaan vragen voor een simpel prakkie... Leuk idee, maar commercieel gezien gaat dat niet werken denk ik.
ik maak in principe zelf het eten voor mijn baby, maar 1 a 2 keer per week krijgt hij een potje als we een heel drukke dag hebben. Nu vind ik die potjes zelf vreselijk vies smaken en mijn baby is er ook niet dol op, dus ik probeer wel diverse soorten uit momenteel op zoek naar iets wat wel bevalt. Maar net als de andere dames vraag ik me af hoe vers vers is, wat je er dan voor "rommel" doorheen moet doen om het "vers" te houden. Ik zie wel een markt bijvoorbeeld voor restaurants. Als we uiteten gaan met onze baby moeten we zelf vaak wat meenemen. Het lijkt mij leuk als kindvriendelijke restaurants ook verse babyhapjes op de kaart zouden hebben!
Overbodig in mijn ogen maar goed hier aten ze gewoon met ons mee en anders de maaltijd iets aangepast of diepvriesgroente. In een restaurant kun je om zoutloze groente ed vragen, dus lijkt mij ook niet nodig. Nu kregen ze hier ook nooit gepureerd eten.
Potjes heb ik nooit gegeven. Het is smerig, ruikt vies en lees maar wat er in die 4 maanden potjes zit Vers = vers dus zelf koken en geven. Gezonder kan je het niet krijgen. Ook niet makkelijker
Nee want ik haal Olvarit. Ik heb altijd potjes gegeven, fruit en groente. Ik zie de meerwaarde niet. Want in mijn ogen kun je geen verse babyvoeding verkopen. Omdat het dan aan bepaalde eisen moet voldoen en dus niet meer vers is. Ik ben verder tevreden met Olvarit en Ella's Kitchen. Dus zou niet zo snel meer overstappen qua merk.
Vanaf 4 maanden kan een kind prima met de pot mee eten hoor. Fruit wat gewoon op de fruitschaal ligt, de rest eet mama of papa op. En 's avonds gewoon de (meeste) groenten die wij eten.