Ha meiden, Ik vraag me af hoe jullie weekmenu eruit ziet In vlees zitten toch goede voedingstoffen die je als vegetarier op een andere manier moet binnenkrijgen. Daarom ben ik benieuwd naar jullie weekmenu.
Ik eet elke dag/week weer wat anders, dus daar heb je niet zoveel aan denk ik. Al moet ik zeggen dat ik vals speel, ik eet namelijk wel zo'n 1 à 2 keer per week vis.
We eten wel eieren, zuivel, veel peulvruchten en groenten, en soms speel ik vals en eten we bij oma vlees vind het wel een fijn idee dat we het af en toe binnen krijgen. Je kan natuurlijk ook voedingssuplementen gaan nemen.
Ik denk gewoon bij het maken van een maaltijd: heb ik groenten (veel), een eiwitbron en een zetmeelbron? Ja, dan is het goed. Eiwitbronnen zoeken in kaas/zuivel, ei, noten, peulvruchten, quorn-blokjes, of soms kant-en-klare vleesvervangers. En natuurlijk volkoren producten voor de granen. (Ik ben trouwens geen vegetariër meer. Tijdens mijn puberteit en mijn studie wel, maar sinds ik afgestudeerd ben en een inkomen heb, eet ik regelmatig biologisch vlees. Ook eet ik vis.)
Ik eet regelmatig tahoe. Vandaag tahoe met pittige saus, groenten, rijst, gisteren bami met tahoe, tempeh en pittige aubergine, morgen eet ik denk ik krieltjes, bietjes en een vegetarische schnitzel. Nou ja, dat soort dingen dus
Wat een vraag.. hahahahaha.. Waarom wil je het weten??? Ik denk dat de vleeseters waarschijnlijk ook niet een eenduidig antwoord geven.. Gewoon eten... maar dan zonder vlees.. en ik zoek een goede vleesvervanger erbij. Je wordt er handig in... zo zijn de wok/shoarma stukjes van de hoogvliet perfect als uitgebakken spekjes bij een stampot... De vegetarische slager heeft tonien (tonijnvervanger) en de sate van de mora is heerlijk bij een nasi. Door een curry doe ik zachtgekookt ei of aubergine (of beide) Noten gebruiken we bij het ontbijt...