Prematuur mama's

Discussie in 'Prematuur' gestart door moon85, 9 dec 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ThunderAngel

    ThunderAngel Fanatiek lid

    26 aug 2007
    1.684
    0
    0
    Apeldoorn
    Jesse-Dean doet het goed hoor. Ben net terug van hem, lekker gebuideld! :D

    Er is wel iets geks gebeurd...toen hij weer terug de couveuse in moest, ging hij huilen, en begon ik ineens BV te lekken als een tieretier :(
    Toen heb ik snel een kolfapparaat gepakt, en ja hoor, ongeveer 60cc per borst. Thuis kolf ik hooguit 10cc per borst. De verpleegkundige zei dat dat kwam omdat de baby in de buurt was, dat zou psychologisch effect hebben op moeders. Klopt dat?

    En verder schijnt de vader van Jesse-Dean te weten dat hij vader geworden is, want ik kreeg allemaal telefoontjes met felicitaties van mensen die het helemaal niet wisten! En die deelden mij mede dat ze het van de vader wisten. Geen idee hoe hij het weet, maar heb iig op de HC doorgegeven dat de vader buiten beeld is en mocht hij zich aandienen dat ze hem NIET binnen mogen laten. Gelukkig was iedereen heel begripvol en hebben ze er notitie van gemaakt.
     
  2. moon85

    moon85 VIP lid

    5 jul 2006
    6.811
    0
    0
    @ judy

    Dat gevoel ken ik ook.
    Britt was even op de borst en meteen weg.
    En toen marco ook en de vk ging er ook vandoor.
    Lag ik dan alleen :(
    En 2x kwam de zuster om het bloed uit m'n buik/baarmoeder te drukken.
    Geloof dat ik een uur alleen was voor marco weer kwam.
    Voelde me echt zo alleen en verdrietig dat ik niet naar haar kon.

    @ thunder

    Haha dat klopt... naar foto kijken of naast hem kolven kan ook meer opleveren.

    Fijn dat ze begrip vol zijn in het ziekenhuis.
    Zou toch wat wezen als ie in een keer daar zou staan.
     
  3. ThunderAngel

    ThunderAngel Fanatiek lid

    26 aug 2007
    1.684
    0
    0
    Apeldoorn
    Moet ie niet proberen! Jesse-Dean hou ik lekker voor mezelf :D

    Ik vraag me echt af hoe hij het weet, want hij heeft geen internet, sterker nog hij weet niet eens te internetten, dus dat kan 't niet zijn.
     
  4. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    @Thunderangel, 20cc is helemaal niet slecht hoor! Ik bereikte die andere hoeveelheden echt heel wat later! Ben na paar dagen op via 1cc langzaam (heeeeeeeeel langzaam) opgeklommen. Moet wel zeggen dat het me veel energie heeft gekost, en denk dat als deze uk weer zo vroeg komt dat ik niet denk dat ik het nog een keer ga doen. Vind het veel te zwaar. (En fijn he.. zo'n toeschietreflex hihihihi)

    En ben ik er niet bang voor dat deze kleine zo snel komt? Ja... ik ga er eigenlijk al vanuit :oops: Maar denk dat het toch anders zal zijn omdat ik dingen anders ga doen. Ik ga dus echt mijn "bek" wel open trekken, en er gebeurd wat ik wil. Ik weet nu hoe het "werkt". En mocht het gebeuren dan ga ik dus (denk ik) niet meer kolven, dan maar kunstvoeding hoor. En wat ze zeggen over het voorkomen van NEC (darminfectie) door bv... waarom kreeg Sam het dan toch?
     
  5. Karagoz

    Karagoz VIP lid

    14 apr 2006
    7.984
    0
    36
    Moeder en verzorgende
    ergens in het land
    He meiden

    ik wil ook mee kletsen.

    Ik heb een moeilijke zwanger gehad. 20 kilo aan gekomen, ik had voeten en tenen als knak worstjes. Ik kreeg ook nog zwangerschapsjeuk. Vanaf mijn navel tot aan mijn tenen en mijn armen zaten onder de pukkels, ze waren knal rood en jeukte, heel erg. Als lever niet gewerkt dan kan hij de afval stoffen niet verwerken dus krijg je huiduitslag. Ik ging ´snachts onder de douche om af tekoelen van het krabben. Ik kreeg medicijnen en dat werkte perfect.

    Ik kreeg rond de 20 weken al hevige krampen. IK werkte in een verpleeghuis las vezorgende en moest veel tillen, duwen en zo. IK verzorgde demente bejaarde. Ik kreeg ontslag en met 32 weken had al vakantie 2 weken daarna ging mijn verlof in. Dat was op 11 juli 2006. Op 10 julli´snachts kon ik niet slapen en moest veel naar de wc. Ik had geen kramp of wat dan ook. `smorgen had ik wat bloed verloren en ik ging mijn vk bellen en ik mocht gelijk langs komen. Na wat onderzoeken stuurde ze me naar het ziekenhuis. Gewoon voor de zekerheid. Helemaal niet met de bedoeling dat ik zou blijven. Ik ging aan de monitor voor weeen maar die had ik niet. Ik kreeg een echo om te kijken of alles goed met de kleine en de placenta en dat was alleemaal in orde. Toen zei de gyn. Volgens mij heb je ontsluiting. Ze gingen voelen en ja hoor ik had al 4 cm. Ik had hele maal geen bacterie, blaasontstekin, hoge bloeddruk of wat dan ook alles was goed. Maar toch ontsluiting.

    Ik moest natuurlijk blijven. Ze zei dat ls ik 24 uur geen weeen heb dat ik dan naar huis mag. Rond 12 uur ´smiddags kreeg ik wat kramp maar dat helemaal niets bijzonders. Ik ging aan de monitor en had de weeen om de 5 minuten. Rond 6 uur waren de weeen weg. Ik natuurlijk blij.

    Maar rond 12 uur ´snachts begon het weer en wat heftiger. Ik ging aan de monitor en weer om de 5 minuten. Na 45 mintuen aan de monitor hebben gelegen kreeg ik wat slaapmedicatie. Ik had dat echt nodig. Ik had geen oog dicht gedaan. Rond half 3 werd ik wakker met een natte broek. Ik naar de wc en mijn vliezen waren gebroken. Ik naar mijn kamer en de assistent ging de gyn halen. Nog geen 5 minuten op gestaan en toen begonnen de heftige weeen al te komen.

    Om half 5 is tamer geboren. Met 34 weken en 4 dagen. Zijn gewicht was 2490 gram en zijn lengte was 44 cm. Dat was heel erg goed voor de zwangerschaps duur.

    Hij ging niet gelijk huilen want de bevalling heel erg snel, en hij kon niet goed adem halen. Hij was ook paars. Na ongeveer 5 minuten met rug massage en wat zuurstof ging hij huilen en goed ook.

    Hij heeft 2 dagen in de couveuse gelegen,, 1 dag onder de blauwe lamp (hij was een beetje geel) Ongeveer 2 weken een neuszonde en 2 dagen voor zijn ontslag hartplakkers. Tamer had goede zuigbehoefte en kreeg ook een speen. Hij dronk zijn flesje na 2 weken helemaal leeg.

    Aande brost ging het helaas minder. Hij viel elke keer in slaap en door de stress, verhuizing en oververmoeidheid ging ook mijn melk terug lopen.

    Ik heb het maar 2 mnd kunnen vol houden. maar had het zo graag gewild. Maar goed.

    Tamer is 2 keer bij de kinderarts geweest en moet nu pas weer in april 2008.

    Hij is nu 17 mnd en weeg 11 kilo en is rond de 82 cm lang. Je ziet geen achterstand bij hem. Hij doet alles, lopen, kruipen, hurken, met de trap naar boven, drinken uit een fles met rietje (hij drinkt niet meer uit een fles met speen) hij wijst aan wat hij wilt hebben, praat de oren van je hoofd maar je verstaat er niets van.

    Ik ben zo trots op mijn kleine man. Ik zet geen foto´s naar van tamer, vanwege mogelijke spam en zo.

    Ik zou graag mee willen kletsen.
     
  6. mj24

    mj24 Fanatiek lid

    7 jun 2006
    4.321
    0
    0
    Amsterdam
    thunder tijdens kangroeien lekte ik alle kanten op.
     
  7. iniemienie

    iniemienie Actief lid

    23 feb 2006
    241
    0
    0
    Verzorgende in de thuiszorg
    Goedemorgen!

    Het was vanmorgen weer erg vroeg.... Mijn meissie word de laatste dagen steeds rond 6 uur wakker. Ze blijft dan steeds zo'n zeurend geluid maken. Misschien toch last vasn haartandjes? Vandaag was het 05.15...... Worden jullie skattie's ook zo vroeg wakker? En wat doen jullie eiegnlijk daaraan? Nova's gewone tijd is rond half 7..... En die van jullie skattie's Pfff vin dhet wel erg vroeg hoor, vooral al sje moet gaan werken zometeen. Als ik niet hoef te werken duik ik lekker terug mijn bedje in. Maar goed als ik naar Nova's kamer toe loop em ik praat tegen haar dan begint ze al te lachen en dat doet een moeder ook heel goed!

    Fijne dag iedereen, ik ga maar eens aankleden en dan roept mijn plicht weer! Bleeeeeeeee Maar het is maar een dagje straks om half 5 hebben we weer weekend!

    Dikke knuff Shir
     
  8. moon85

    moon85 VIP lid

    5 jul 2006
    6.811
    0
    0
    Ook goedemorgen (bijna middag hihi)

    Britt die laten we nu snachts uit zichzelf komen.
    Nu slaat ze half 1 over en komt ze om 3uur en dan weer om half 7.
    Komen we ook op 7 voedingen uit.
    Na 3 uur ga ik al bijna werken en leg ik haar na de fles weer in bed en om half 7 ben ik weer thuis en ligt ze bij papa in bed.
    Als ze wakker word proberen we het eerst even te rekken.
     
  9. mayke1980

    mayke1980 Fanatiek lid

    15 apr 2007
    1.017
    0
    0
    Docent wiskunde vmbo
    Nijmegen
    Goedemorgen allemaal!

    Joepie eindelijk weer een goede nacht gehad! Ze kwam om 12-3.30 en toen pas weer om 8 uur! Een beetje bijslapen doet echt wonderen. Gisteren was er echt gene land meer met me te bezeilen. Alleen maar tranen, en ze bleef ook nog ze lekker huilen, nog meer tranen bij mij. Gek hoor zo ken ik mezelf niet.

    @ Moon; kan me voorstellen dat het niet meevalt om nog aan een 2e te beginnen als je zo'n voortraject hebt gehad. Het lijkt me zo zwaar om een miskraam te krijgen, laat staan 3. Knap dat je toch steeds weer de moed hebt verzameld om door te gaan.

    @ thunder; Heeft je manneke een goede nacht gehad? Ik begin ook steeds te lekken als Lynn in de buurt is. Gek he!
    Ik kreeg gisteren het advies om een paar dagen niets te doen en om de 2 uur te gaan kolven, waarschijnlijk kwam het dan weer beter op gang.

    @ Daphne; je hebt echt een mooi buikje! Zo mooi subtiel! Ik wil heel graag nog een 2e, maar eerst even bijkomen. Vind het ook erg fijn even niet zwanger te zijn moet ik zeggen! Maar ik hoop over een jaartje!

    @ judy; Die eenzaamheid herken ik ook helemaal. Ik vind het nog steeds moeilijk als ik eraan terug denk.
    Na de bevalling was ook iedereen weg en lag ik alleen. ik kon niet bevatten wat er allemaal gebeurd was.
    De gyn heb ik niet meer gezien, en pas op maandag (op vrij bevallen) zag ik voor de eerste keer een verloskundige in het ziekenhuis. Die kwam de bevalling bespreken. Ze was wel eerder geweest maar ik was toen Lynn voeden en ze zochten me daar niet even op... zo gek.
    Gelukkig geniet ik nu helemaal op en top thuis!

    Gisteren waren we voor het eerst op het CB, Lynn weegt 3040! Ze is 400 gr bijgekomen in een week (plus 1 dag) Ze waren erg tevreden! Het gekreun van Lynn schijnt erbij te horen, geen reden tot zorg zei de arts.
    Vandaag is ons mam hier om me mee te helpen in huis, alles blijft zo liggen nu. Super zo'n moeders!

    Groetjes, Mayke
     
  10. moon85

    moon85 VIP lid

    5 jul 2006
    6.811
    0
    0
    @ mayke

    Lekker is dat he even door slapen.
    Misschien kwam alles er ook wel een beetje uit dat jezelf ook moest huilen.
    Zo lang is het ook nog niet geleden.

    @
    Ik zou het nooit meer zo snel achter elkaar doen.
    Want je hebt de ene nog niet verwerkt en dan komt de andere.
    Maar ja je gaat er niet van uit dat het nog een keer gebeurd eigenlijk.

    @
    Eigenlijk wel raar dat we niemand meer gezien hebben na dat we bevallen waren.
    Terwijl je dan best hard iemand nodig heb.

    @
    Mooi gewicht!
    Hoe lang is ze nu?
     
  11. ThunderAngel

    ThunderAngel Fanatiek lid

    26 aug 2007
    1.684
    0
    0
    Apeldoorn
    Ja Jesse-Dean heeft een goede nacht gehad. Alleen was zijn beentje helemaal rood en opgezet (de kuit) vanochtend! Als ik er met mijn vinger zachtjes overheen ging trok hij helemaal met zijn gezichtje en trok hij het beentje weg. Ik schrok me rot en heb gelijk de verpleegkundige gevraagd wat dat was. Ze zei dat het "gewoon irritatie" was en wuifde het allemaal weg. Dat maakte me zo kwaad he! Irritatie waarvan dan? Ik heb gelijk de kinderarts geinformeerd en die is komen kijken. Die vertelde me dat het een beetje ontstoken was van het infuusje wat daar gezeten had. Het is gelukkig onschuldig dus ben weer gerustgesteld, maar was wel ff geschrokken!
     
  12. moon85

    moon85 VIP lid

    5 jul 2006
    6.811
    0
    0
    Groot gelijk dat je het aan de kinderarts heb gevraagd.. zusters kunnen best makkelijk doen maar het is wel jou kindje.

    Ben net wezen wandelen hihi vond het echt spannend!
    Even naar opa en oma geweest en toen weer terug.. is wel erg koud brrr.
     
  13. mayke1980

    mayke1980 Fanatiek lid

    15 apr 2007
    1.017
    0
    0
    Docent wiskunde vmbo
    Nijmegen
    @ thunder, idd slim dat je de arts erbij hebt gehaald! Bij twijfel altijd doen!
    Heb je helemaal geen contact meer met de vader van J-D? (als het te persoonlijk is niet antwoorden hoor!) Lijkt me erg moeilijk om er helemaal alleen voor te staan. Hoop dat je wel veel steun hebt van je fam!

    @ Moon, ben net ook lekker buiten geweest, wel fris maar was wel toe aan een frisse neus! Lynn lag lekker warm in de wandelwagen.
    Lynn is nu 48 cm, ik weet eigenlijk niet hoe lang ze was toen ze geboren werd. Dat hebben ze niet opgemeten in het ziekenhuis.

    @ Layla; nog hartelijk welkom! Leuk dat je ook mee komt kletsen!

    Ik ga me klaar maken voor het volgende kraambezoek. We hebben het bezoek de eerste tijd af gehouden, maar nu vind ik het ook wel leuk om haar te showen ;)

    Groetjes, Mayke
     
  14. Karagoz

    Karagoz VIP lid

    14 apr 2006
    7.984
    0
    36
    Moeder en verzorgende
    ergens in het land
    he prema mama´s

    tamer komt tussen half 7 en 8 uur. Maar ja tamer krijgt geen babyvoeding meer. Zijn laatste voeding is rond 6 uur en dan naar bed. Dus dan heeft tamer wel honger na 12 uur.

    Tamer kreeg rond de leeftijd van jullie kleintjes ook nog veel voeding. En hij kwam ook veel ´snachts. Pas toen hij 7 mnd was sliep hij de hele nacht zonder de fles.

    Maar ieder kind is anders.
     
  15. moon85

    moon85 VIP lid

    5 jul 2006
    6.811
    0
    0
    @ mayke

    Lekker he!

    Ah net zo lang bijna als Britt.

    @ all

    Britt geeft telkens een klein beetje over sinds ik volledig op de fles zit.
    Hadden/hebben meer er last van?
     
  16. Karagoz

    Karagoz VIP lid

    14 apr 2006
    7.984
    0
    36
    Moeder en verzorgende
    ergens in het land
    @moon85

    ik denk dat ze er nog een beetje aan moet wennen.
     
  17. Natas26

    Natas26 Bekend lid

    2 dec 2005
    504
    0
    0
    prov. Utrecht
    Jeetje wat kunnen jullie kletsen zeg :confused:

    Ik had al gezegd dat ik mee zou kletsen (pg 1 :) ) maar zal even kort voorstellen. Ik ben Natasja en op 7 oktober 2006 bevallen van Colin na een zwangerschap van 30 weken. Vanaf 23 weken kreeg ik last van bloedingen vanwege een voorliggende placenta. Met ruim 27 weken ben ik opgenomen na een behoorlijk zware bloeding, tussendoor 1 dag thuis geweest omdat het wel goed ging en vervolgens weer opgenomen met een zware bloeding. 2 Dagen later was Colin er, geboren na een spoedkeizersnee toen het voor ons beide levenbedreigend werd. Mijn zwangerschap tot 23 weken was leuk, daarna een hel. Ik kreeg Colin na de ks een paar seconde te zien heb hem niet aangeraakt, het enige wat ik me kan herinneren is hoe hij rook...heerlijk. Tja de kraamtijd...mmmm....wat is dat en dan inderdaad het onbegrip en de soms behoorlijk irriterende, domme maar goed bedoelde opmerkingen (rust nu nog maar uit nu kan het nog...pffft) Ik vond het een rottijd. Colin heeft ruim 8 weken in het ziekenhuis gelegen. Geboren in een streekziekenhuis (per ongeluk) dezelfde dag met spoed overgeplaatst naar het WKZ en na 11 dagen weer terug naar het streekziekenhuis. Ik vond de tijd in het ziekenhuis echt heavy, toen Colin eenmaal thuis kwam werd het een stuk relaxter. Kolven, ja ook ik heb me er mee ''vermaakt'' 12 weken lang. De eerste 3 dagen helemaal niets en daarna wel een liter per dag. Zo heeft Colin nadat ik gestopt was met kolven nog maanden bv gekregen van mijn opgebouwde voorraad die bij alle vrienden en familie in de vriezer was opgeslagen 8) Ons jaar is een moeizaam jaar geweest, Colin at dus erg slecht en ging steeds slechter eten. In augustus was ik de wanhoop nabij, hij begon af te vallen en daar raakte ik behoorlijk gestressed van (trauma uit de ziekenhuisperiode :oops: ) Buiten de Fysio en kinderarts kwam er dus een logopediste in ons leven die al na 1 bezoek aangaf dat het bijna zeker een medische oorzaak had. De verschillende oorzaken....zal ik jullie besparen maar geloof me, ik werd er echt niet vrolijk van. Begin november hebben we een PH metrie meting gehad (zuurgraad meting in de slokdarm) waar niemand eigenlijk wat van verwachtte omdat dit een onderzoek was dat moest gebeuren voor verdere onderzoeken (slikfilm e.d.) protocol dus. De uitslag was on z'n zachtst gezegt schokkend, mijn kleine man had 176 keer in 24 uur tijd het 'zuur' en dat was onder normale omstandigheden zeker veel meer omdat hij bijna niet gegeten had vanwege de sonde waaraan het metertje zat. Die stoere man van mij heeft dus reflux en nooit een kik gegeven he. gewoon altijd vrolijk! Gedrag dat dus niet pas bij reflux kinderen. Nu hebben we medicijnen (een maagzuurremmer en een medicijn die helpt zijn beschadigde slokdarm te herstellen) en gaat het iedere dag beter met eten, we zijn eigenlijk al die tijd blijven hangen op het schema van 6 maanden (lees 6 voedingen op een dag incl fruit en groente). Nu pas merk ik hoe intensief ook het afgelopen jaar is geweest, je gaat je toch steeds meer zorgen maken. Gelukkig zijn we nu dan toch eindelijk op de juiste weg en zijn alle mogelijke verdere onderzoeken van de baan......en we gaan er voorzichtig vanuit dat het zo blijft. Ook hierin een hoop onbegrip van mijn omgeving hoor, ik was heel veel thuis, gewoon omdat hij nogal snel moe was en nog heel veel sliep (vanwege energiegebrek door het weinige eten) en de tijd die hij niet sliep was ik eigenlijk alleen maar bezig met eten....om er maar genoeg in te krijgen. Als je dan een middag weg ging hield dat in dat hij nog minder at en vaak de volgende dag ook omdat hij dan alleen maar sliep. Ook de opmerkingen van agut wat zielig, krijgt hij geen koekje en de waarschijnlijk wederom goedbedoelde adviezen erachteraan. Natuurlijk had ik hem graag vanalles gegeven maar hij kon het niet doorslikken en ging er of half in stikken of nonstop kokken, nou leuk dan zo'n koekje pffft. Nou ja ik kan er inmiddels een boek over schrijven en in het kort omschrijven...tja da's moeilijk want er is zoveel gebeurt.....tis dus toch weer lang geworden :oops:

    @Moon Ik moest Colin de eerste tijd wakker maken in verband met zijn glucose spiegel. Ook hebben prematuren vaker als gemiddeld geen echt honger gevoel en zijn ze snel tevreden. Colin heeft bijvoorbeeld nooit maar dan ook nooit gehuild om voeding....als ik een keer door omstandigheden te laat was...geen kik. Kan natuurlijk ook door de refux komen, maar de kinderarts zei toen de tijd dat dit vaker voor kwam bij prematuren.

    Colin is nu trouwens 74 cm en weegt net 8 kg, klein maar stoer zullen we maar zeggen. Ik zal het proberen bij te houden en niet zomaar een paar dagen weg blijven :) want voor je het weet kun je het niet meer bijhouden. Het spijt me dan ook dat ik niet op iedereen gereageerd heb....
     
  18. joey26

    joey26 Actief lid

    15 feb 2007
    143
    0
    0
    jeetje jullie hebben idd een hoop gekletst. wordt hier gezellig!

    morgen lees ik ff bij en reageer ik.

    @Natas. jeetje alsof ik mn eigen zwnagerschaps/ bevallingsverhaal lees. ook opgenomen ivm bloedingen door de placenta. 3x in t ziekenhusi geweest. laatste x net 1 dag thuis en toen een flinke bloeding en de volgende dag bevallen, omdat t voor beide levensbedreigend werd.
    bij mij bleek achterah dat de placenta ook nog gedeeltelijk losgelaten had. vermoedelijk door de irritatie die de placenta al had door al die bloedingen.
    hoe is dat bij jou gegaan?

    ik heb trouwens Jayden helemaal niet gelijk gezien en moest wachten tot ik op de uitslaapkamer lag.
    dat vind ik nog steeds heel erg. ik heb m niet als eerste gezien en heb echt wel een tijdje moeten wachten.

    nou ik heb Jayden net eten gegeven, ga nu lekker slapen. morgen gezellig met mn moeder en Jayden winkelen. echt zin in!

    slaap lekker allemaal!
     
  19. ThunderAngel

    ThunderAngel Fanatiek lid

    26 aug 2007
    1.684
    0
    0
    Apeldoorn
    Ik heb Jesse-Dean pas gezien nadat hij met de kinderarts is meegenomen. Tijdens de bevalling riep ik wel dat ik hem "niet wou zien als hij eruit gehaald werd, en ze hem maar eerst moesten schoonmaken". Achteraf heb ik daar heel erg spijt van, maarja hij moest toch gelijk mee met de kinderarts dus had hem toch niet eruitgehaald zien worden. Ik riep dat trouwens omdat ik heel erg bang was dat hij niet meer leefde.
     
  20. minke

    minke Actief lid

    Goeiemorgen dames!

    Zo, wat kunnen jullie kletsen! Heb alles gelezen en wil gaan reageren,
    maar ben de helft al weer vergeten.... (die vervelende hormonen ook :D)

    @ ThunderAngel: over het kolven zou ik me idd niet zo druk maken. Je lichaam maakt aan wat je kindje nodig heeft en meestal krijg je meer voeding naarmate je kindje meer drinkt. Al was het bij mij tegenovergesteld... Ik kolfde na 3 dagen meer dan 1,5 liter per dag. Ben toen overgegaan op 4 keer kolven (ipv om de 3 uur). Maar ook toen had ik nog meer dan een liter! Helaas bleef het niet zo. Na een week of 3 hield het zo goed als op. Ik heb het volgehouden tot JJ thuis kwam, omdat ik hem heel graag borstvoeding wou geven. Maar na anderhalve week vol stress en dagen die alleen maar om voeding draaiden ben ik ermee opgehouden. Het lukte niet meer... Bij het volgende kindje hoop ik wel borstvoeding te gaan geven en anders wil ik wel weer kolven.

    Hier kunnen we bijna elke ochtend uitslapen. Meestal maak ik JJ om een uur of 9 wakker! Hij gaat 's avonds rond half 8/ 8 uur op bed en slaapt dan dus het klokje rond.
    Het heeft wel heel lang geduurd voordat hij eindelijk de nachten doorsliep. Maar toen hij eenmaal doorgeslapen had, ging het heel snel. Een week of 2 later ging de laatste fles eraf en sindsdien slaapt hij dus ook uit tot 9 uur 's ochtends!

    Ik zag ook nog een paar maten en gewichten langskomen, dus laat ik die ook nog maar even noemen. JJ was met 15 maanden 74 cm en 9045 gram. Hij zit net in het onderste laagje van de groeicurve. Nog steeds wat aan de kleine kant dus, maar ach als je kijkt waar hij weg moest komen!

    Naar de kinderarts hoeven wij trouwens niet meer. We zijn met 9 maanden voor de laatste keer geweest, maar toen zat hij qua groei in de curve en qua ontwikkeling ook op lijn. En aangezien hij het verder gewoon hartstikke goed deed en doet (nooit ziek enzo) hoefden we niet meer terug te komen :D!

    Iedereen een hele fijne dag!

    Minke
     

Deel Deze Pagina