Ik heb voor vanavond varkenshaas op het menu staan. Kom ik er alleen net achter dat ik geen boter braad in huis heb Is het ook lekker als ik deze in de olijfolie braadt?
Ik vind het ook het lekkerste in boter. Roomboter zelfs... krijg je een lekker restaurantsmaakje eraan
Ik heb een ziek kind...kan de deur niet uit vandaar. De buren zijn er niet. Heb wel roomboter om te smeren? Maar dat verbrand denk ik als je het verhit of niet? In zo' n kuipie...
Olie verhitten en dan klontje roomboter erbij. Flink aanbraden, afblussen en dan halfuurtje door laten garen..
Als je boter na de olie in de pan doet, verbrand de boter niet. overigens pan niet te heet laten worden. Ik bak nooit met bak en braadspul. Altijd olijfolie en roomboter
Ahhhh....dan gaat het toch nog lukken Had me er al zó op verheugd! Aanbraden en dan nog 1/2 uur op een laag pitje?
Half uurtje is wat lang, tenzij het een dikke varkenshaas is. Wil je hem nog wat roze houden van binnen?
Ze zijn niet groot en dik. Moet aanmerkelijk korter dus?! Een héél klein beetje roze vind ik wel lekker, maar niet te.
Ik schroei ook rondom dicht en maak hem dan in de oven af. Oven geeft geen temperatuur aan. Ik bekijk de temperatuur van de kern met een termometer. Nee, wordt niet droog. Kwartiertje tot 20 minuten oven voor een dunnetje doe ik.
Ik schroei ze altijd dicht en dan in een ovenschaal met knoflookboter, zooo lekker <3 Ohhh, bijna kerst! Dan maakt mijn moeder weer een hele lading *kwijl* (en helaas schoonmoeder haar droge variant ook )
Jammer dat ik geen vleesthermometer heb. Maar ms als ik even Google dat ik de tijd en temperatuur kan vinden. Bedankt voor de tips!
Ik bak m'n varkenshaasjes altijd in Croma. Alleen peper en zout erover en dicht laten schroeien. Dan elk haasje in aluminiumfolie verpakken en terug leggen in de pan en op laag vuur gaar laten worden, eventueel met deksel op de pan, maar is niet perse nodig. Heerlijke malse varkenshaasjes krijg je door ze op deze manier te bakken!