Vraagje over varkenshaas braden...

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 13 nov 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.265
    510
    113
    Ik heb voor vanavond varkenshaas op het menu staan.
    Kom ik er alleen net achter dat ik geen boter braad in huis heb:)
    Is het ook lekker als ik deze in de olijfolie braadt?
     
  2. Marlijn82

    Marlijn82 Fanatiek lid

    28 mrt 2012
    1.968
    0
    0
    Overijssel
    Ik zou even boter halen.
     
  3. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Ik vind het ook het lekkerste in boter.
    Roomboter zelfs... krijg je een lekker restaurantsmaakje eraan ;)
     
  4. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Nee, niet lekker.
     
  5. marlies85

    marlies85 Fanatiek lid

    8 jan 2009
    2.548
    22
    38
    Heb het wel eens in olijfolie gedaan, maar in boter is vele malen lekkerder
     
  6. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.265
    510
    113
    Ik heb een ziek kind...kan de deur niet uit vandaar.
    De buren zijn er niet.

    Heb wel roomboter om te smeren? Maar dat verbrand denk ik als je het verhit of niet? In zo' n kuipie...
     
  7. biancs

    biancs Fanatiek lid

    12 dec 2011
    1.197
    0
    0
    Olie verhitten en dan klontje roomboter erbij. Flink aanbraden, afblussen en dan halfuurtje door laten garen..
     
  8. biancs

    biancs Fanatiek lid

    12 dec 2011
    1.197
    0
    0
    Als je boter na de olie in de pan doet, verbrand de boter niet. overigens pan niet te heet laten worden. Ik bak nooit met bak en braadspul. Altijd olijfolie en roomboter
     
  9. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.265
    510
    113
    Ahhhh....dan gaat het toch nog lukken:)

    Had me er al zó op verheugd!

    Aanbraden en dan nog 1/2 uur op een laag pitje?
     
  10. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Half uurtje is wat lang, tenzij het een dikke varkenshaas is. Wil je hem nog wat roze houden van binnen?
     
  11. Krabje

    Krabje Fanatiek lid

    8 dec 2011
    3.401
    1.792
    113
    Even rondom dichtschroeien en daarna nog in dr oven gaar laten worden.
    Zo is hij het allerlekkerst!
     
  12. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.265
    510
    113
    Ze zijn niet groot en dik. Moet aanmerkelijk korter dus?!
    Een héél klein beetje roze vind ik wel lekker, maar niet te.
     
  13. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.265
    510
    113
    Wordt ie dan niet droog??

    Hoe lang en welke temp. doe jij?
     
  14. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Ik schroei ook rondom dicht en maak hem dan in de oven af. Oven geeft geen temperatuur aan. Ik bekijk de temperatuur van de kern met een termometer. Nee, wordt niet droog.
    Kwartiertje tot 20 minuten oven voor een dunnetje doe ik.
     
  15. Marlijn82

    Marlijn82 Fanatiek lid

    28 mrt 2012
    1.968
    0
    0
    Overijssel
    Ik doe het ook in de oven met thermometer. Is indd het lekkerst.
     
  16. Toeteke

    Toeteke Fanatiek lid

    15 jan 2014
    1.613
    685
    113
    Vrouw
    Ik schroei ze altijd dicht en dan in een ovenschaal met knoflookboter, zooo lekker <3 Ohhh, bijna kerst! Dan maakt mijn moeder weer een hele lading *kwijl* (en helaas schoonmoeder haar droge variant ook ;) )
     
  17. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.265
    510
    113
    Jammer dat ik geen vleesthermometer heb. Maar ms als ik even Google dat ik de tijd en temperatuur kan vinden.

    Bedankt voor de tips!
     
  18. Toeteke

    Toeteke Fanatiek lid

    15 jan 2014
    1.613
    685
    113
    Vrouw
    Ik doe het ook gewoon zonder thermometer hoor. Altijd een beetje op gevoel.
     
  19. MissGin

    MissGin Fanatiek lid

    1 jun 2007
    2.883
    0
    0
    Middelburg
    Ik bak m'n varkenshaasjes altijd in Croma.
    Alleen peper en zout erover en dicht laten schroeien.
    Dan elk haasje in aluminiumfolie verpakken en terug leggen in de pan en op laag vuur gaar laten worden, eventueel met deksel op de pan, maar is niet perse nodig.

    Heerlijke malse varkenshaasjes krijg je door ze op deze manier te bakken! :)
     

Deel Deze Pagina