Wij zijn tot nu toe altijd aanvullend verzekerd. Maar ik zit er heel erg aan te twijfelen om nu alleen de basisverzekering te doen en een tandartsverzekering. Hoe zit dat met de kinderen als je niet aanvullend verzekerd bent en je zou dan toch naar fysio moeten of een alternatieve geneeswijze? Als ik nu kijk wat ik verbruikt heb qua zorg dit jaar dan heb ik zo iets van aanvullend niet meer doen. (alleen vorig jaar sterilisatie en toen had ik ook bewust aanvullend goed verzekerd.)
Dit jaar is het zo dat de eerste 9 behandelingen fysiotherapie voor kinderen vergoed worden uit de basisverzekering, evt. verlengd met nog eens 9 behandelingen. Als een aandoening op een bepaalde lijst staat, zijn het er meer (onbeperkt??). Voor alternatief krijg je ook voor kinderen geen vergoeding uit de basisverzekering.
dat zal je dan zelf moeten vergoeden. een aantal fysiobehandelingen krijg je vanuit de basis maar de rest mag je dokken. en dat is dan je eigen keus of je dit "aandurft" qua kosten of niet. ik mankeerde ook nooit wat en was aanvullend verzekerd. ik ben toch wat blij dat ik aanvullend verzekerd was. ik loop al maanden 2 x per week bij de fysio. nou, dat had ik echt niet zelf kunnen betalen hoor.
Wij zijn beide extra aanvullend verzekerd met een extra tandartsverzekering. Het bedrag per maand is behoorlijk meer dan een basisverzekering maar ik wil het risico niet lopen dat als een van ons zorg nodig heeft dit niet of maar gedeeltelijk vergoed word. Dit geeft een veilig en zorgeloos gevoel, vooral omdat het eigen risico al zo hoog is.
Gezien mijn rug/nekklachten ben ik zo door de behandelingen heen. Ik heb nu een uitgebreide aanvullende verzekering maar zou gedurende bijna een heel jaar wekelijks naar de fysio kunnen. Erg prettig gevoel!
Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan vergoedt de zorgverzekeraar eventueel meer behandelingen (maximaal 9). Tandheelkunde tot 18 jaar is ook opgenomen in de basisverzekering, orthodontie niet. Alternatieve zorg is niet opgenomen in de basisverzekering, ook niet voor kinderen tot 18 jaar. Voorheen heb ik altijd een basisverzekering gehad, maar sinds dit jaar wel aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie en tandheelkunde. Ik moet 4-5 x per jaar naar de mondhygiëniste. Fysiotherapie vanwege rug/bekken klachten. Mijn man is het zelfde verzekerd. We passen volgend jaar wel onze basisverzekering aan naar een select polis. Je kunt dan alsnog naar alle ziekenhuizen in Nederland alleen zijn er 15 behandelingen waar je naar een ander ziekenhuis moet. Dit zijn dan behandelingen als een nieuwe heup, knie, oncologische behandelingen e.d.
Alleen basis en mijn zoon heeft fysio gehad maar kinderen krijgen sowieso 18 behandelingen vergoed en daarna kunnen ze nog verdere vergoedingen krijgen als je een goede rede en vooral een goede therapeut hebt.
ik zou eerder afwegen of die tandartsverzekering wel echt nodig is. Vaak betaal je per jaar aan premie maar iets minder dan de maximale vergoeding. Als je een relatief gezond gebit hebt en alleen jaarlijks 1 of 2 controles doet en af en toe een keer naar de mondhygieniste ben je goedkoper uit als je dat zelf betaalt. Ook een gaatje vullen kost niet heel veel. Vaak als je echt iets hebt (een kroon of implantaat nodig bijvoorbeeld) wordt het niet vergoed. Ik heb sinds ik zelf verzekerd ben geen tandartsverzekering en heb hier geen minuut spijt van.
Let er ook op dat een aanvullende verzekering vaak spoedeisende zorg in het buitenland vergoed voor alles boven het Nederlandse tarief (in basisverzekering zit alleen nederlandse tarief en als je een naturaverzekering hebt geld dan ook nog eens vaak een bepaald percentage). Of je zou elke keer een reisverzekering af moeten sluiten die die kosten dekt
Wij hebben al jaren alleen de basisverzekering. Dit jaar heb ik voor het eerst wat bij moeten leggen ivm fysio. Ik heb 4 behandelingen gehad, dus dat viel mee. Volgend jaar weer en met maximaal eigen risico. Ik kan inzien hoeveel we de laatste 5 jaar hebben verbruikt aan zorgkosten en eigen risico. Dat is gemiddeld ver onder het standaard eigen risico en daarom nemen we die gok.
Ik heb zelf wel een aanvullende verzekering, maar dat is puur voor de fysiotherapeut. Dat ik daardoor ook mijn anticonceptie vergoed krijg is mooi meegenomen, die 4x per jaar 36 euro heft zo ongeveer de premie op van de aanvullende verzekering... Ik heb ook geen tandartsverzekering. Voor mijzelf zou ik dan minimaal 18.80 per maand kwijt zijn (bij het cz heb ik ook nog collectiviteit, maar die laat ik even buiten beschouwing) En dan word alleen de controle 100% vergoed, van alle andere behandelingen zoals tandsteen verwijderen maar 75%. Dat is dan sowieso al 225 euro per jaar. Ik heb zelden wat aan mijn gebit, dus het is voor mij voordeliger om dat zelf te betalen. De kinderen staan bij mij man op de polis, hij heeft geen aanvullende tandarts verzekering (wel een gewone, maar hoe of wat weet ik niet precis) Voor de kinderen is mondzorg sowieso gratis, dus daar hoef ik geen dure verzekering voor af te sluiten. Ik ben nu wel aan het kijken om iedereen op mijn polis te zetten omdat ik nog collectiviteitskorting krijg via mijn werkgever. Scheelt toch weer 7% op de basis en 15% op de aanvullende.
O ja, voor ziektekosten in het buitenland: wij hebben een doorlopende reisverzekering die die kosten dekt, daar zou je ook nog naar kunnen kijken.
Wij alleen basis met hoogste eigen risico. Afgelopen zomer zijn man en dochter in griekenland beiden naar de dokter gemoeten ( je gaat daar gelijk naar privekliniek, is wel een huisarts) en heb alles teruggekregen vanuit de basis verzekering ( behalve de medicijnen van ml die gingen van eigen risico)
Je kan natuurlijk ook het geld dat je maandelijks zou uitsparen op je aanvullende verzekering maandelijks apart zetten. Heb je dan toch eens een hoge rekening kan je het daarvan af nemen. Valt het toch tegen kan je nog altijd terug een aanvullende nemen.
Als je niks chronisch mankeert, zou ik voor basis gaan. Wij Nederlanders zijn overal voor verzekerd en vaak ook nog eens dubbel. Het kan dus helemaal geen kwaad om daar eens kritisch naar te kijken. Dat gebroken been en andere spoedeisende dingen vallen gewoon onder je basis, en als je er dan voor zorgt dat je wat je uitspaart per maand apart zet zodat je een fijn buffertje hebt voor medische noodzakelijke kosten, zou ik helemaal alles eruit gooien ook de tandverzekering. Mochten je voortanden eruit vallen valt dit ook onder de basis. Let wel een en ander is wel afhankelijk van bij welke verzekeraar je zit. Ik ga gelijk even kijken of de vergoedingen al bekend zijn voor 2015 en of het rendabel is om nu wel voor aanvullend te gaan, of misschien toch beter uit eigen zak de bevalling en kraamzorg betalen.
wat zit er dan in jullie aanvullend pakket waar je wat aan zou kunnen hebben en hoeveel betaal je er voor? Ik heb altijd basis gehad. Ik zit bij Ohra en heb gekeken naar aanvullingen maar dan kom ik op de duurste uit (uitgebreid aanvullend) a 33e per maand wil ik er iets aan hebben. Gekeken naar fysio en lactatiekundige zorg. Maar dan nog wordt er niets honderd procent vergoed en staan overal maximale bedragen voor. Ik heb n bril en is aan vervanging toe maar krijg dan ook maar 50e per 2 (of zelfs 5j dacht ik). Ik heb verder nooit iets dus vraag me af wat je nou echt aan een aanvullend pakket hebt behalve de fysio???