wat een start

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door mamajanneke, 18 nov 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamajanneke

    mamajanneke Fanatiek lid

    22 mei 2007
    2.688
    4
    38
    Vrouw
    Ons meisje is nu 4 dagen en wat een ellende al met de bv en wat voel ik me ongehoord als moeder. zo moedeloos word ik e van.
    ze had n zware bevalling met foetale nood. De bevalling duurde nog geen 3 uur, daarnaast is ze dysmatuur en heb ik vrij grote borsten.
    Doordat ze een moeilijke start had is ze niet gelijk aan gelegd en daarna niet goed aangelegd. Ook moest ze kv bij omdat haar suikers niet goed waren.
    Toen we thuis waren plaste ze niet tot weinig en had ze uraten in de urine. ook was ze niet wakker te krijgen.
    Daarnaast flinke kloven, waarbij ik 1 borst echt moest even moest laten rusten omdat deze vreselijk bloedde.
    Ze hing op t randje om terug naar t zh te gaan, maar gelukkig plast ze nu goed en oopt de bv goed. maar ze hapt niet goed. ze heeft een te korte tongriem en dit heeft de ka bevestigd, maar die hanteren andere maatstaven dan een vk dus er werd niet gekliefd.
    daarna met vk overlegd en die vond t ook niet nodig terwijl ik weet dat daar t probleem is. Ik heb dit met mijn andere kleine mee gemaakt en die heb ik 18 maanden gevoed.
    De kloven zijn nu minimaal en dus denk je het gaat beter, maa helaas is dat niet zo want nu komt de spruw het hoekje om. durfde vandaag niet live te voeden zo veel pijn, heb echt lopen janken. vanavond dan wel weer live gevoed, maar o wat doet dat pijn. kraam had ha gebeld en er zou iets klaar liggen, maar helaas ligt er dus niks klaar dus morgen er weer achter aan.
    En ik wil zo graag bv geven, maar had niet verwacht dat ik weer zo een moeiijke start mee zou maken. ba ik baal zo
     
  2. CherryBelly

    CherryBelly Fanatiek lid

    12 okt 2010
    1.421
    1
    38
    Randstad
    Oh jee wat heftig allemaal zeg! En wat naar dat ze niet willen merken wat betreft het tong riempje. Kun je zelf misschien niet nog en andere lactatiekundige inschakelen?
    En wat stom van je huisarts dat ze je medicijnen niet klaar hadden liggen. Bah. Kan me zo goed voorstellen dat je je rot voelt en ik hoop voor je dat alles heel gauw weer de goede kant op gaat. Heel veel sterkte!
     
  3. mamajanneke

    mamajanneke Fanatiek lid

    22 mei 2007
    2.688
    4
    38
    Vrouw
    Dank je wel. Inmiddels is de verlk weer geweest en die wilde me door sturen naar een kinderarts omdat ze dacht dat ik me zorgen maakte om wat er met ons eerste kindje is gebeurd maar ik heb toen wel heel duidelijk gemaakt dat ik volkomen het vertrouwen er in heb dat danyshia een gezond meisje is maa dat de bv een probleem is door de tongriem.
    En na wat heen en weer gepraat wilde ze wel kijken en is hij gekliefd.
    T koste wel heel veel moeite ze voelde m wel, maar kon m niet goed zien. daarnaast heeft danyshia een korte tong wat het ook niet makkelijker maakt.
    Maar wat ben ik blij dat ze gekliefd is want daana ging t eten beter bij haar en voelde het bij mij beter aan. deed wel erg pijn door de spruw die in de borsten zit, maar kwa eten voelde ik gelijk verschil.
    dit is ook aan de vk gezegd en die zei toen dat ze blij was dat ik zo volharden was gebleven hierin en dat ze bij was dat toch gewerkt heeft.
    maar t is moeilijk om als moeder niet gehoord te worden.
    Heb ervaring met dylarius met bv en een te korte tong riem, die kon pas met een half jaar gekliefd worden omdat t te laat ondekt was. en dat was ook flink modderen.
    en dan nog die ha bah bah heb nu wel nystatine gekregen zonder gebruiksaanwijzing etc maar niks voor mij. ben dus samen met de kraamhulp naar de winkel gegaan om zalf te halen, want anders blijft t.
     
  4. Juudje81

    Juudje81 Fanatiek lid

    14 mei 2010
    1.216
    0
    36
    NULL
    NULL
    Goed dat je zo hebt volgehouden! Jij als moeder weet het echt het beste, dat blijkt ook nu maar weer.

    Mijn ervaring is wel dat ha, ka, vk, kraamzorg eea van bv afweten maar vaak lang niet voldoende. Wil je écht dat er een professional op het gebied van bv meekijkt en meedenkt, schakel dan een laktatiekundige in. Vaak is 1x een afspraak al genoeg
     

Deel Deze Pagina