Zijn er meer mensen die geen koemelk, ei en of soja eten? Lijkt mij fijn om ervaringen af te wisselen met producten, recepten etc... Omdat mijn dochtertje hoog waarschijnlijk sterk reageert op deze producten ben ik uit voorzorg op het aanraden van de osteopaat tijdelijk op dieet ( ik geef borstvoeding). Ik ben nu ruim twee maanden bezig met dit dieet en ik merk inderdaad een verschil bij mijn dochtertje dus ik ben van plan om het nog een aantal maanden vol te houden en dan langzaam ze een voor een toe te voegen. Wel vind ik het persoonlijk erg zwaar, zeker met de feestdagen in het vooruitzicht. Ik ben niet zo dol op vlees, ik eet het af een toe dus ik kan bijna alleen maar groente & rijst eten. Met vis ben ik ook voorzichtig, ik denk dat zij hierdoor ook last van krijgt. Ik mis heel veel dingen maar het ergste vind ik dat ik bijna geen toetjes kan eten, vooral cheesecake & ijs mis ik heel erg. Het is in ieder geval goed voor de lijn ha ha. Melk dronk ik nooit ( af een toe chocolademelk) maar wel verwerkt in gerechten. Sinds ik met dit dieet bezig ben heb ik voor het eerst rijstmelk & kokosmelk geprobeerd. Amandelmelk vond ik niet lekker. Ook ben ik pure chocola gaan eten, vroeger vond ik het helemaal niet lekker. Het kost me veel tijd om in de winkel alle verpakkingen te lezen, maar ik heb ontdekt dat de speculaasjes van de Ah Basic geen melk & ei bevatten, hier was ik erg blij mee. Voor de rest bijna alle kant en klare koekjes/ toetjes bevatten melk of ei. Ik weet dat ik ook toetjes kan maken zonder melk en ei maar ik heb me nog niet erin verdiept. Heeft iemand nog tips? Alles is welkom! Alvast bedankt!
Nee ik eet wel melk en ei maar misschien kun je eens googlen op paleo recepten? De meesten zijn melk en soja vrij, in sommige zit wel ei verwerkt maar dat kun je aanpassen. Mag je wel noten eten? Knap dat je dit doet voor je dochter!
Ik had er nog nooit van paleo recepten gehoord, maar ik heb er op gegoogeld en ik zie inderdaad lekkere recepten, hier kan ik wat mee, dank je wel! Ik moet inderdaad ook voorzichtig zijn met vis , noten en citrusvruchten, ik eet noten af en toe in muesli, maar ook niet vaal, misschien een of twee keer per week. Tja ik doe het inderdaad voor haar maar ook voor ons, ze reageerde zo ontzettend heftig op bepaalde voeding, ze huilde de hele dag door, sliep amper en zat onder pukkeltjes, echt heel zielig. Nu sinds ik deze producten vermijd gaat het beter dus wij hebben ook iets meer rust en een fijnere sfeer in huis.
Pas op met chocola, uit ervaring weet ik dat in de meeste pure chocola toch melk zit en nog vaker soja. Ik heb ook bijna een jaar lang strict soja en melkvrij gegeten ivm bv. Ik vond het heel lastig. Voor mezelf is beide vermijden ook beter, maar voor mezelf ben ik iets minder strict. Behalve rijstemelk heb je ook rice dream. Kun je als vervanger van room in warme gerechten gebruiken. Als ontbijt maak ik havermout met rijste/amandel/kokosmelk, zaadjes, nootjes, gedroogde/vers fruit. als toetje kun je ook iets met fruit maken. Appel-peren crumble bv. Dit doen wij wel eens in het weekend.
@Zoe123, ik dacht in eerste instantie ook om mijn berichtje daar te plaatsen maar er zijn vast meer vrouwen die geen koemelk eten of veganistisch zijn die geen bv geven . Van daar...
Je hebt gelijk, ik at idd heel af en toe een klein beetje pure chocola, ik lees de etiquette altijd. Ik zal het toch maar volledig laten staan. Rice Dream heb ik gekocht maar nog niet uitgeprobeerd, ik ga het van de week in een soep proberen. Appel peren crumble klinkt lekker, ik zal het zeker in een weekend proberen, dank je wel!
Ben je al met je dochter in het ziekenhuis geweest? Want je moet niet zomaar producten gaan schrappen, dan werk je juist een allergie in de hand...
Waarom alleen groenten en rijst? Moet je dan ook nog eens glutenvrij eten of lust je gewoon bijna niks? Ik zou koemelk in recepten vervangen voor geitenmelk.
Ze vraagt of er mensen zijn die bepaalde allergenen vermijden... In haar geval komt dat door de bv maar er zijn vast ook leden die zo eten omdat ze zelf allergisch zijn. Door dat in een bv-subforum te plaatsen bereikt ze er veel minder leden mee, lijkt me.
TS, ik zit in hetzelfde schuitje. Ik eet nu koemelk soja en eivrij ivm een mogelijke allergie bij mijn zoontje(bijna 3maanden oud).. Via het CB heb ik een verwijzing naar een diëtist gekregen, zodat ik zelf wel alle voedingsstoffen binnen blijf krijgen. Mocht je ideeen willen uitwisselen, stuur maar een PB.
Alizee, wat Elmo zegt lijkt me ook goed voor jou: naar een diëtist. Als ik lees wat je allemaal niet eet, lijkt het me dat je daar tekorten door oploopt en als jij die oploopt, je dochtertje dus ook. Ik zou er echt door iemand naar laten kijken die goed weet welke stoffen waarin zitten en je advies kan geven over de vervangingsmiddelen.
@charliebradbury ja wij lopen al heel lang bij de kinderarts, die vond het geen probleem, zolang ik extra vitamines slik en over een tijdje alles langzaam weer eet zodat zij er aan gaat wennen.
Islah ik eet wel meer dan groente en rijst maar de keuze is vrij beperkt. Ook in veel soorten brood is melk verwerkt eigenlijk in heel veel kant en klare producten. Ook soja en ei. En dat was mijn idee ook, ik weet dat heel veel mensen koemelk vermijden die niet perse bv geven en ik kom zelf hier vaker dan bij de bv subforum.
Ik heb het zelfde bij de hand gehad bij mijn jongste. Het was alleen nagenoeg onmogelijk om dit te combineren met mijn eigen dieet (natriumarm/zoutloos ivm nierziekte; daarbij ben ik dun en heb ik véél calorieën nodig om op gewicht te blijven - da's best lastig als je geen zuivel mag) dus na een half jaar heb ik moeten stoppen met de BV omdat anders mijn eigen gezondheid teveel in gevaar zou komen. Zij is toen overgegaan op Nutramigen. Omdat wij sowieso vrij puur eten vanwege mijn eigen dieet, vond ik het dieet voor mijn dochter op zich niet heel ingewikkeld. Wel een kwestie van goed lezen inderdaad. Een paar tips: Toetjes: Bessola en sorbetijs. Brood: verschillende soorten van het Goudeerlijk brood van Jumbo zijn zowel soja- als melkvrij. Koekjes: de goedkope theebiscuitjes van Pally of Euroshopper eigen merk. Eivervanger: "no egg" van het merk Orgran, oa te koop bij de tuinen. Ideaal spul! Halvarine: dieet light van de aldi of lidl. En inderdaad het merk ricedream. Ook Alpro heeft trouwens een aantal sojavrije dingen obv rijst.
Ik heb zelf een tijdje zo gegeten met de borstvoeding, alleen gaf het geen verschil dus ben ik er toen mee gestopt. Heb wel familie die veganistisch eet, dus weet er wel wat vanaf. Eigenlijk kan heel veel, alleen avondeten vind ik lastig. Ik weet dat mijn famillie veel bonen eet en veel groenten, fruit en noten. Ze eten wel soja. Maar de dagelijkse dingen is goed te doen vind ik. Brood een keertje goed in verdiepen en dan weet je wat je kan pakken. Broodbeleg hetzelfde, vleeswaren goed lezen en jam, appelstroop, vruchtenhagel, dat kan altijd wel geloof ik. Pure hagelslag of gewoon pure chocola moet je goed de etiketten lezen. Hagelmix kan vaak ook. Veel koekjes kunnen ook, heb speculaasjes gekocht bij de Aldi, weet alleen niet of daar soja in zit. En kikkers en muizen van de Kruidvat, ook weer even checken op soja. Maar er is best veel mogelijk heb ik destijds ook gemerkt. En ijs, sorbetijs inderdaad (wel goed checken) en waterijsjes natuurlijk. Chips is ook best wel veel in te vinden. Het is inderdaad even beperkt, maar nog wel goed te doen vind ik.
Je kan het kookboek van larisse aanschaffen daar staan recepten in vrij van alle allergeenen die je ook een beetje kan aanpassen naar jou behoefte. Ik heb dat kookboek ook voor mijn zoon die heeft een pinda,ei,noten allergie en ik zweer er bij! Hij heeft lekker eten met voetselovergevoeligheid en is nu bij bol 6.90 Groetjes charlie
Ja ik heb het 8 maanden gedaan en DL zelf nu nog. Wij eten Tarvo brood. Koekjes zijn echt nog veel die kunnen hoor! -Verkade digestive Nizza en kaneel -LU robuuste koeken -Nijntje koekjes gele verpakking en Liga 1e stap. -Sommige soorten speculaas-/brokken -Ontbijtkoek bijna alle soorten en de abrikozen/smulkoeken ed -Gebaksschelpen, kun je bijv. vlaaivulling of fruit in doen Of zelf bakken met Wajang, appeltaart, cake, appelflappen met de bladerdeeg origineel van Koopmans. Ik gebruik Oetker kookpudding icm amandelmelk (3 smaken) ook kun je zelf gele pap koken/pudding, griesmeel/havermout/brinta echt, hoe langer je het doet hoe meer je 'ontdekt'. Volgende bericht zal ik even linkjes zetten.
Eurobanket: Abrikovas 2st [12x300gr] Wieger Ketellapper LU Time Out robuuste koeken chocolade 184 gr online bestellen | AH.nl