Hallo!! Ik heb al een hele tijd niet meegekletst en weet dat er een tijd een taartentopic is geweest maar ik kon m niet vinden dus vandaar mn vraag even zo.. Ik heb een leuke siliconen vorm voor een treintaartje gekocht. Ik wil dr graag een cake in bakken maar steeds als ik m eruit wil halen gaat t helemaal stuk. Ik vet m goed in, heb warm en koud beslag geprobeerd maar niets helpt. Ik hoop dat iemand hier misschien de gouden tip heeft? Je zou me er heeeelll blij mee maken want wil m gebruiken voor de 1e verjaardag van mn zoontje Liefs danielle
invetten en beetje paneer.eel erin doen voordat je het beslag erin diet. Kies een wat steviger beslag en helemaal laten afkoelen. Evt. Even voorzichtig met aardappel schil mesje lang de zijkanten en beetje wiebelen voordat je hem omkeert. Omkeren door grote plaat (snijplank) boven en onder en dan tussen je handen opdraaien.
Idd beetje invetten en bestrooien met paneeemeel. Overige paneermeel eruit kloppen. Iets laten afkoelen en dan storten op een rooster. Ik had laatst vergeten om m'n cake uit de vorm te halen en toen bleef die ook plakken.
Helemaal in de vorm laten afkoelen tot je het eruit haalt. Invetten en bestrooien met bloem of paneermeel. En niet met olie invetten!
Ik vet de vorm in en doe er dan meel in. Goed rond schudden en het restant eruit kloppen. En dan idd wat laten afkoelen en voorzichtig storten.
Of spray van dr oetker gebruiken, speciaal voor invetten van bakvormen. Werkt perfect omdat het overal komt in alle hoekjes ed
Bakspray en altijd even iets af laten koelen, voor je 'm op een rooster stort Bloem kan ook, paneermeel zou ik niet doen.