Welke (spiegelreflex)camera gebruiken jullie en wat zijn jullie tips/aanraders? Wat betreft merk/type/lenzen. Ik maak nu foto's met een simpele camera. Maar wil me toch gaan verdiepen in het gebruik van een spiegelreflexcamera, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen. Ik wil me vooral richten op het fotograferen van m'n dochter, een camera om wat uit te proberen, niet te duur... Alvast bedankt!
Wij hebben een canon 1000D. We hebben er alleen nog maar de standaard lens bij en een fitser. We zouden nog graag de 50 mm lens en een grote zoomlens bij willen hebben. Hij bevalt verder prima! Al zou ik ook best iets als een 500D willen. Die zijn volgens mij wat professioneler.
Wij hebben een canon 1100d Super fijne camera, kan er goed mee overweg.. En hele mooie foto's! Wel hebben we nog extra lenzen en uv filter enzo bijgekocht.. Ben er echt heel erg tevreden over! Al heel veel plezier van deze camera gehad!
Ik heb ook de Canon 1100D. Heb van de week een Tamron 75/300 lens gekocht. Goed dingetje om mee te beginnen voor niet teveel geld
Wij hebben een spiegelreflex van canon met een normale en een sportlens. Ideaal voor snel vastleggen van kids maar.... Helaas bijna niet te gebruiken zonder statief, ik ben niet zo shockproof zeg maar... uit pure frustratie daarom een snelle pocket gekocht, ook van canon. En weet je wat het mooiste is.... Deze maakt net zulke mooie foto's, zo niet betere dan de spiegelreflex... en vooral ook erg lachen in dierentuinen enzo. Al die mensen met een dikke reflex om hun nek, allemaal gebruik makend van de auto stand, en wij er tussen door met onze pocket. Je ziet ze dan gewoon denken... Mocht je uiteindelijk toch gaan voor een spiegelreflex, doe dan ook een cursus fotografie om het maximale uit de camera te halen.
Wij hebben de Nikon 3100D fijn beginners toestel en makkelijk in gebruik, heb er al veel van geleerd. We hebben er nog wel een lens bij gekocht.
Nikon d3200 met een 15-300 tamronlens. Maar dit is wel bij elkaar gespaard de afgelopen jaren . Standaard objectief is prima om mee te beginnen. Wij komen van een nikon d40 af en die kwam toch wat te kort aan licht opbrengst
Dank jullie wel! Het zal dan inderdaad wel gaan tussen de NikonD3200 of Canon 1200D. Dit zijn beiden de instapmodellen.
Heb zelf de canon 650D maar zou als beginner inderdaad voor een instapmodel (1000D) kiezen en neem alsjeblieft een cursus of verdiep je in de instellingen. schiet je foto's in de automatische stand is het gewoon weggegooid gelden echt niet zo mooi als wanneer je de instellingen zelf doet. kan daar echt jeukende handen van krijgen
Ik vind zelf de lens belangrijker dan de camera eigenlijk. En welk merk je kiest, want als je lensen koopt passen ze niet op alle merken, dus blijf je waarschijnlijk bij je merk. En of de body een beetje compact en handzaam in de hand ligt (even uitproberen). Ik heb vorig jaar een tweedehands Nikon D60 overgenomen met standaard kitlens en veel accessoires (tas, Uv-filter, hele grote SD-kaart, extra accu) voor totaal 150 euro. Is natuurlijk een risico dat de body (eens) kapot gaat omdat hij tweedehands is, maar daar verlies ik hooguit 50-75 euro mee gezien ik de accesoires en kitlens dan nog over heb, dus dat durfde ik wel aan. Ik heb een 35 mm f2.0 lens nieuw gekocht voor 150 euro (zoiets). Die zit in gebruik standaard op de camera. Ik gebruik de camera 9 van de 10 keer binnen om mijn dochter te fotograferen. Voor buiten neem ik een goede compact mee, vind ik handzamer en daar doe ik minder voorzichtig mee. De kitlens vind ik trouwens binnen bijna gelijkwaardige foto's maken als een goede compact camera, dus voor dat verschil hoef je geen spiegelreflex voor aan te schaffen. De lichtsterke (kleine F getal) lens die ik er bij heb gekocht doet het veel beter op: - scherpe foto's met weinig licht. Door niet hoeven flitsen veel natuurlijkere foto's - meer mogelijkheid voor scherptediepte (wazige achtergrond) - mooiere sprekende kleuren Even wennen dat je niet kunt zoomen maar heen en weer lopen, maar ik ben blij met mijn primelens (=niet zoomen, maar vaak wel heel lichtsterk en toch relatief betaalbaar). Dus die kan ik wel aanraden voor kinderfotografie, 35 mm of 50 mm kun je zelf even kijken wat je handiger vind door je kitlens even af te plakken op dat getal. Of bij de eigenschappen van je gemaakte foto's met kitlens kun je zien hoeveel mm je vaak gebruikt. Twee scherptedieptevoorbeeldjes waarbij ik de achtergrond liefst zo wazig mogelijk had gehad, omdat er een gele ballon in beeld ligt (links) en bij de rechterfoto een heleboel omgevingsruis, maar met een lens met een laag F getal of bereik (bijv 2.0) dan kun je dat wazig maken en is het minder hinderlijk dan dat dat ook allemaal scherp in beeld was.
Ik zou naar de winkel gaan en ze vasthouden, zo kwamen wij destijds op Nikon terecht, deze vonden we allebei het lekkerst in de hand liggen.
Ik heb de Nikon D5100. Deze heeft een draaibaar scherm, wat de D3200 niet heeft en zit in dezelfde prijsklasse. De D5100 heeft wel wat minder megapixels dan de D3200, maar ik ben daardoor nog niet tegen beperkingen opgelopen. Mijn advies is wel om of de kitlens (18-55mm) uit te breiden met een zoomlens (bijv 55-200mm) of de iets duurdere kit met de 18-105mm lens te nemen. Tevens heb ik gemerkt dat de autofocus van de Nikonlenzen veel fijner en sneller is dan die van goedkopere lenzen als bijvoorbeeld Sigma. Ook worden de foto's met de originele lenzen mooier. Als je liever voor Canon gaat is de 600d of 650d een mooi alternatief. Ga voor de zekerheid een keer langs bijvoorbeeld Mediamarkt en kijk welk toestel het lekkerst bij jou in de hand ligt. Kwalitatief zit tussen Nikon en Canon weinig verschil namelijk.
Ik heb sinds een maand de sony HX400v een super camera met een super lens. Wel een grotere behuizing maar ik vind het meevallen.
Ik weet niet of je voor de hobby alleen nog een SLR aan moet schaffen, de compactcamera's van tegenwoordig kunnen zoveel en zijn zo lichtsterk en snel, dat ze voor de hobbiest niet onder doen voor een SLR. Ik vind sowieso dat teveel mensen een te dure camera in hun handen hebben vor wat ze ermee doen. Hebben geen benul van ISO, diafragma en sluitertijd en hoe je die 3 functies kunt combineren voor het ultieme plaatje. Ook qua scherpstelling kan je alles met een SLR, maar je moet het wel benutten. Als je weinig tijd hebt om te experimenteren of een cursus te volgen is het kopen van een goede compact wellicht een betere keuze en zeker een goedkopere! Denk eens aan de Canon Powershot G7 oid.
Precies dit. Als je fotografie echt leuk vindt en een spiegelreflex wil kopen, doe dan ook een cursus. Het is zo zonde van je camera als je alleen op de automatisch voorgeprogrammeerde instellingen fotografeert. Ik heb zelf een Canon d600, met de kitlens (die ligt te verstoffen) en een 50mm 1.4f usm lens. Op mijn verlanglijstje staat nog de 24-70mm lens, maar die een beetje duur Nog even sparen. De lens is wel belangrijker dan welke body je hebt. Ga naar een fotospeciaal zaak en laat je goed adviseren, niet bij mediamarkt. Daar hebben ze er echt geen verstand van.
Ik heb een canon 600D maar ben nu aan het sparen voor een fullframe camera (ben fotograaf). Zou inderdaad als ik jou was ook een cursus doen, er gaat een wereld open als je eenmaal weet hoe je zelf je instellingen kunt doen. Veel succes met kiezen
Ik heb bij de Mediamarkt gekeken welke camera het prettigst in de hand ligt. Ik wist toen al wel tussen welke types ik wilde kiezen. Mijn lenzen heb ik bij fotozaken gehaald (die hebben veel meer keuze). Ik heb mij toen aangemeld bij een fotoclub en heb o.a. dingen als het noorderlicht als 'beginner' vast weten te leggen (helemaal handmatig uiteraard). Toch gebruik ik nog regelmatig de halfautomaat (denk aan nachtfoto's waarbij je de auto's als 'strepen' weer wilt geven. Laagst mogelijke iso, diafragma gemiddeld en dan de sluitertijd door de camera laten kiezen. Voor een amateur werkt dit perfect). Als de halfautomaat niet bevalt, schakel ik over op handmatig. Voor foto's van kinderen is het erg afhankelijk of je binnen of buiten fotografeert. In de eerste instantie zal de kitlens voldoende zijn om dit uit te proberen(bij Nikon is de kwaliteit daarvan in ieder geval goed). Als je merkt dat je bijvoorbeeld veel portretten maakt, kun je ervoor kiezen om een prime (=vast brandpunt, daardoor altijd scherper dan een zoomlens) aan te schaffen van bijvoorbeeld 50mm. Deze zijn met f2.8 al heel 'betaalbaar' (lenzen blijven altijd duur). Voor de niet-fotografen, f2.8 geeft het grootste diafragma aan wat de lens aankan, oftewel hoeveel ligt er wordt doorgelaten door de lens.