Hallo allemaal Mijn dochter is nu 8 weken oud en ik merk dat ik nogsteeds heel veel moeite heb om slaapsignalen te herkennen. Ze doet namelijk nooit herzelfde voordat ik haar op bed leg (ik kijk nu maar op de klok en ze is ongeveer een uur wakker) Ik moet nu steeds maar gokken...als ik geluk heb gaapt ze en dan snap ik hem maar dan heb ik gewoon heel veel geluk... Ze doet ook haar handje tegen haar achterhoofd...eerst dacht ik dat dat een signaal was maar als ze wakker is doet ze dat ook.. Het goede moment is super belangrijk voor haar...daarvan hangt het af of ze gaat slapen of niet! Ze slaapt al zo slecht dat ik graag haar slaapsignalen onder de knie wil krijgen... Hoe zijn jullie erachter gekomen wat HET signaal van jou baby is? Ik kan namelijk uuuuuren kijken maar kan het signaal niet vinden! Gr maartje
Ik herkende het ook niet. En deed eerst daarom een beetje een schema aan qua wakker tijd. Zoals in het boek baby in ern droomritme. Werkte hier goed.
De eerste weken toonde mijn dochter helemaal geen slaapsignalen dus ik keek gewoon naar de klok. 1,5 uur wakker en dan naar bed, nu blijft ze 2 uur wakker. Maar zo rond 3 maanden ging ze in haar ogen wrijven dus nu herken ik het altijd wel. Maar alsnog hou ik me ook aan de 2 uur wakker regel
die van mij begint altiijd te gapen als die moe is, dus dan meteen zn bedje in als ik daarmee te lang wacht slaapt die niet meer
Onze jongste is ruim 11 weken nu. Meestal is hij een uur wakker. Dus ik let in elk geval op de tijd. Verder wordt hij altijd wat drukker als hij moe is (trappelen met de beentjes en slaan met zijn armpjes). Vaak steekt hij ook zijn tongetje uit de mond, en als we te lang wachten, begint hij te jammeren. Succes!
Hier: Staren Bleek zien Mopperen Aan de oren en haren friemelen In de ogen wrijven Gapen En heb je hem dan niet op bed: Huilen! Eigenlijk een baby volgens de boekjes Maar je gaat het steeds beter zien hoor! Je moet daar zelf ook even op oefenen
Ik let daar eigenlijk nooit zo op. Ik stop d'r na een tijdje ''spelen'' gewoon in de draagdoek en dan valt ze vanzelf in slaap, soms meteen, soms na een halfuur. Soms begint ze gelijk na de fles al een beetje te jengelen, dan doe ik haar gelijk in de doek en slaapt ze altijd meteen. Jengelen/huilen is hier dus wel een teken. En ze wil altijd ergens op zuigen als ze wil gaan slapen, tenzij ze in de doek zit, dan heeft ze daar geen behoefte aan. Daar herken ik het een beetje aan, maar ik heb wel geluk dat ze het eigenlijk allemaal wel zelf regelt. Zit ze niet te gapen, huilen e.d.?
Slaapsignalen van ons meisje: knalrode wangen, gapen, wrijven in haar oogjes, uitrekken, "chagrijnig" worden. Meestal gebeurt dit nadat ze ongeveer 1,5 - 2 uur wakker is geweest. Soms ook wel eerder, omdat ze dan kort heeft geslapen. Dit hebben we ook echt moeten leren herkennen en eigenlijk is het nu echt heel makkelijk te zien, omdat we weten waar we op moeten letten.
Bij mijn jongste moest ik er ook snel bij zijn anders was ze overprikkeld. Hier was het vaak even wrijven in haar gezichtje en een jengeltje. Dan deed ik haar in de doek of drager en viel ze in slaap. Aangezien ik continu in beweging moest blijven, deed ik t pas bij de moeheidssignalen. Ze was ook ongeveer een uur wakker rond 8 weken.
Hier was het ook na 12 weken duidelijk omdat ze in haar ogen gaat wrijven/rode wangen/gapen/mopperen. Maar ook dat is geen garantie voor een slaapje hier, meestal wel maar eind vd dag geeft ze zich meestal niet over aan de vermoeidheid. Nooit gedaan ook..
Hier is het ook letten op de klok, ong 1,5u wakker. Soms gaapt ze al een kwartier na de les terwijl ze net drie kwartier op is dus daar let ik dan niet op. Ik heb het bij mijn zoon ook nooit geweten.. Lastig iets! Ben benieuwd hoe dat op het kdv gaat want daar zitten ze echt niet heel detijd op haar te letten of op de klok
Ik doe het ongeveer op de klok maar herken ze ook wel; Trappelen en wapperen Gapen Kleine oogjes Jengelen In ogen wrijven Je gaat het steeds beter zien hoor! Succes
Mijn dochter is nu ook 8 weken en bij haar zie ik het doordat ze weg kijkt. Ze staart dan en houdt haar ogen wat meer naar beneden gericht. Dan weet ik dat ik haar even met rust moet laten en dan leg ik haar op bed of waar ze dan ook gaat slapen. Gapen is hier niet betrouwbaar, want ze gaapt ook soms direct na de fles, dan is ze nog aan het wakker worden zegmaar.
Bij onze zoon van 10 weken,hij gaat vaak eersr gapen en daarna mopperen dan is het tijd voor bed. Meestal na 1 a 1.15 uur toch wel. Ook dat zijn lichaampje zo rustig tegeb me aan word en hij gaat liggen staren..
Bij onze zoon van 10 weken,hij gaat vaak eersr gapen en daarna mopperen dan is het tijd voor bed. Meestal na 1 a 1.15 uur toch wel. Ook dat zijn lichaampje zo rustig tegeb me aan word en hij gaat liggen staren.. Ik let er heel erg op want mist hij dat moment lukt het hem heel moeilijk om in slaap te komen. Doe ik het op het juiste moment slaapt hij meestal makkelijk in.
De eerste 12 weken konden wij het aan de wenkbrauwen en oogleden zien, die werden war roder. Vanaf die tijd zie ik het aan gapen, ogen wrijven en kan ik het horen aan zijn geklets, nog voordat het jengelen wordt. Ik begreep eerder ook niet dat mensen dat zo goed konden zien. Dat komt vanzelf.
Ik hoop dat dat snel komt want het slapen is echt een ramp! Trappelen zegt helaas niet zo veel...dat doet ze n.m. altijd... tsja...dat handje tegen haar hoofd dket ze ook als ze net wakker is
Omdat onze dochter overdag ook niet zo'n beste slaper was heb ik het boek 'Baby in een droomritme' aangeschaft. In dit boek staan richtlijnen over hoe lang ze wakker kunnen zijn en daar staan de slaapsignalen die hier genoemd worden ook in beschreven. Toen ik daar bij onze dochter op ben gaan letten was het vrij snel duidelijk. En ze doet echt niet elke keer hetzelfde, de ene keer wordt ze bleek en friemelt ze aan haar oortje en de andere keer is het veelvuldig gapen en als een trekpoppetje met de armpjes en beentjes heel druk op en neer gaan. Ze ligt voor het slapengaan meestal in de box dus dat is dan goed te zien. En idd, wat sommigen hier ook al zeggen, als het haar te lang duurt gaat ze vanzelf jengelen of huilen en dan is het duidelijk, ze wil naar bed.
Aan het begin is dat inderdaad lastig. Ik ging gewoon een tijdje boven de box hangen en naar hem kijken. Vaak was een gaapje al genoeg, of bleek zien, jengelen, weg kijken. Ze zijn echt maar heel kort wakker aan het begin. Vaak na 3 kwartier kon ik hem alweer op bed leggen. Ziet je kindje heel bleek en heeft het van die grote ogen, dan is hij/zij oververmoeid. En hoe slaapt je kindje (ingebakerd, slaapzakje, alleen dekentje?). Dit kan ook een wereld van verschil maken..