Even bij het begin beginnen... Verhuizen zal ik sowieso moeten, ik woon nu op 3-hoog zonder lift maar ben door een auto-ongeluk slecht ter been geworden en de trappen naar mijn appartement zijn nu al 2 jaar een hel. Ik ben bijna klaar met mijn revalidatie waarbij het laatste gedeelte vooral gericht is op het leren accepteren dat dit het hoogst haalbare is en ik dus echt noodzakelijk aanpassingen moet doen (andere woonruimte maar ook een rolstoel voor lange afstanden (dagjes weg etc) en hulp bij het huishouden). In die 2 jaar heb ik een nieuwe vriend leren kennen en dat gaat nu meer als 1,5 jaar heel erg goed en eigenlijk willen we dolgraag samenwonen, liever gisteren als vandaag. Ik heb een huurappartement hij heeft een koopmaissonette maar wel op de begane grond (en dan dus 1 trap voor de verdieping). Het probleem, althans de keuze die we nu moeten gaan maken is gaan we in zijn huis 'tijdelijk' wonen tot het voor een fatsoenlijke prijs (zo min mogelijk schuld) kunnen verkopen of ga ik op zoek naar een 'aangepaste' woning bij mij in de buurt en verhuren we zijn woning of verkopen het met flink verlies. Een verhuizing naar zijn woning betekent dat ik mijn zoontje uit zijn vertrouwde omgeving moet halen (is ruim 70km hier vandaan in een andere provincie) en dus moet kijken naar een nieuwe school (heb er al wel een gevonden die me aanspreekt) maar ook dat de oppas dagen van mijn ouders vervallen. We willen uiteindelijk wel hier in de buurt gaan wonen en juist niet daar, we hebben daar beide niks, hij is daar indertijd voor zijn nu ex gaan wonen. En voordat er opmerkingen komen over hoe vind de vader van je zoontje het en gaat die akkoord, het zal betekenen dat er vervangende toestemming bij de rechter voor gevraagd moet worden, aangezien hij überhaupt nergens op reageert en er geen omgang/contact is, zoals nu de 'kaarten' liggen zal dat de komende jaren ook nog niet mogelijk zijn. We zitten nu dus heel erg in dubio, gaan we in mijn vriend zijn huis wonen tot we dit fatsoenlijk verkocht hebben en halen we mijn zoontje uit zijn vertrouwde omgeving (wat volgens de therapeut ook juist een positief effect kan hebben) of ga ik voor een andere woning hier in de buurt en verkopen we het met verlies of zetten we het te huur (voor dat laatste zijn we beide huiverig, je weet immers niet wat voor huurders je krijgt)
Dit klopt niet helemaal, als jij als 'eigenaar' de hypotheek blijft betalen dan maakt het de bank geen fluit uit wie in die woning woont, je moet gewoon zorgen dat de huurders hun huur overmaken naar jouw rekening (in dit geval van je vriend) en dat hij dan de hypotheeklast weer betaald aan de bank zoals hij dat nu ook doet. Verder is het erg lastig, jullie zullen zelf moeten afwegen wat jullie belangrijker vinden in deze, daar kunnen wij je eigenlijk niet echt advies in geven aangezien we jullie situatie niet kennen. Ik hoop dat jullie een goede keuze kunnen maken!
Nou dat bovenste klinkt wel heel licht. De bank maakt het wel uit en ze hebben strenge regels. Wij verhuren het inmiddels al meer dan 2 jaar
Ik zou persoonlijk voor de optie kiezen om een huis bij jou in de buurt te zoeken, voor je zoon ook het fijnste. Ook geef je aan dat jullie uiteindelijk toch bij jou in de buurt willen wonen, wat anders nog een verhuizing zou betekenen. Dus ik zou zijn huis verhuren en in de verkoop zetten
Ik zou zelf denk ik de keus maken om te verhuizen naar je vriend met de kleine. En dan vanuit daar het huis verkopen, dan heb je alle tijd om vanuit daar alles te regelen, en aan de nieuwe situatie te wennen. Succes!
Staat zijn huis al te koop? Hoe weet je zo zeker dat het huis niet verkocht gaat worden? Ik zou zorgen dat zijn huis makkelijker verkoopbaar wordt (zoals je altijd bij "Uitstel van executie" ziet). Dat betekent dat je misschien moet investeren in een likje verf hier en daar, maar dat haal je er wel weer uit. Zorg dat het huis in neutrale kleuren geschilderd is, en niet vol met spullen staat. Probeer het zo te maken als je in woontijdschriften ziet. Kortom, ik zou niet verhuizen naar zijn huis. Maar ook niet een nieuw huis kopen zolang het nog te koop staat.
Vrienden van mijn man die verhuren hun woning ook omdat ze het niet verkocht krijgen in deze tijd en dat verhaaltje is precies wat de bank aan hun verteld heeft, zo lang zij hun geld krijgen via dezelfde weg als altijd maakte het dus helemaal niks uit. Jammer dat het bij jullie wel zo streng is maar bij die vrienden van mijn man dus niet.
ik zou niet verhuizen naar je vriend, maar meer met het ook op dat jullie toch uiteindelijk weer naar jou woonplaats gaan verhuizen, en je kindje dan weer moet verhuizen, weer nieuwe school misschien, weer nieuwe vriendjes, als je nu in jou woonplaats blijft hoeft er voor hem niet zo heel veel te veranderen, ik denk dat voor je kindje de laatste 2 jaar ook heftig zijn geweest, om nu weer heftige veranderingen aan te gaan kan misschien te veel zijn. ik zou dus kiezen voor een aanleunwoning waar jullie uiteindelijk al wilden gaan wonen succes
Nu betalen jullie toch ook elk de huur en hypotheek. Mocht jij verhuizen naar een aangepaste woning, dan verandert er toch niets. En Ondertussen zet hij zijn woning te koop..eventueel gebruik je dat als weekendhuisje.. Dan ben je er even tussenuit..
Even in het algemeen... (Kan echt niet alle namen onthouden) Het huis van mijn vriend is verkoop klaar en neutraal ingericht met natuurlijk wel extra benadrukking van de bijzonderheden ten opzichte van andere woningen in de buurt. Op dit moment zou het alleen betekenen dat er een flinke restschuld overblijft. Week en weekendhuisje is bijna niet mogelijk aangezien ik nu alleenstaande ouder ben en dus allerlei tegemoetkomingen krijg en die vervallen bij samenwonen, ook wanneer je dat voor het GBA niet doet... Wij zijn beide niet de personen die zo in elkaar steken of in elkaar willen steken, beide woningen betalen en samenwonen is hierdoor geen optie... We hebben nu in ieder geval een afspraak gemaakt met een aantal partijen voor de verhuur van zijn woning, met toestemming van de bank en de toezegging van de gemeente voor toestemming van de verhuur (werden wij op gewezen) en ook een aantal makelaars komen langs met onder andere de optie om op te kopen. Onze voorkeur is wel om hier te blijven wonen (al is het in een ander huis) maar als het niet anders kan gaan we wel naar zijn huis voor 2 of 3 jaar. Voor 2 huizen volledig blijven betalen terwijl we er eigenlijk maar in 1 wonen dat willen we niet dan geven we ons geld liever uit aan leuke dingen Dank je wel allemaal voor jullie reacties
Uiteindelijk is dat natuurlijk ook zo, maar reken maar op een hoop papierwerk als je het gaat verhuren onder de leegstandswet. Wellicht verschil van banken
Als je eigenlijk in "jouw" buurt wil gaan wonen op termijn en niks hebt met de omgeving waar je partner nu woont, zou ik ineens iets zoeken in jouw buurt. En zijn huis verhuren. Anders gaat je zoontje 2 keer mee moeten verhuizen. Twee keer van omgeving en school veranderen. 2 keer vriendjes achterlaten, ... En bovendien woont hij waarschijnlijk ook nog es verder van zijn vader af. Wat best onpraktisch is als hij die af en toe nog ziet. Zijn huis zal je - met oog op de verkoop - overigens maar beperkt kunnen aanpassen aan je handicap (traplift bijvoorbeeld). Terwijl je nu op zoek kan gaan naar iets dat écht geschikt is voor jou.
Hier ben ik het mee eens. Samenwonen zou ik ook zeker voor gaan. Begrijp ik goed uit je onderschrift dat jullie voor een kindje gaan? Dan zou ik sowieso gaan samenwonen en in een keer goed verhuizen. Dus niet twee keer. Succes!