Welk vlees met kerst (zelf koken)

Discussie in 'De lounge' gestart door Beatissimam, 19 dec 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb nog geen idee, dus kom maar op!

    En ook met wat erbij.

    Ik ben zó inspiratieloos dit jaar!
     
  2. hardlopertje

    hardlopertje Bekend lid

    9 jul 2012
    853
    28
    28
    Ergens op de aardbol
    Wij doen beenham met eigen gemaakte honing mosterdsaus heerlijk.
     
  3. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Lamsrack met honing en tijm? Geserveerd met knoflook krieltjes uit de over en een salade :).
     
  4. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Gruwelijk!:) vorig jaar ook gemaakt.

    Knoflookkrieltjes? Gewoon knoflook erover heen persen of snijden?
     
  5. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Krijg al trek als ik er aan denk:D
     
  6. buonanotte

    buonanotte Niet meer actief

    Ik maak flappie dit jaar :D

    En wildzwijn :D
     
  7. FamkeS

    FamkeS Actief lid

    13 dec 2014
    163
    0
    0
    Ik maak gestoofde kalfswang. Goed dat jullie me er aan herinneren, zal het zo even bij de slager bestellen.
     
  8. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.263
    416
    83
    Ik heb hertenbief en runderlapjes
     
  9. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Mijn schoonmoeder maakt dit jaar wildzwijn medallions...... Nog nooit gegeten, is dat wel lekker?

    Mij maak je nl met zulke dingen normaal niet blij: ik lust geen konijn, eend, hert en meer van die ongein.....doe mij maar gewoon een stukje kip of zo (die ik haar heb gegeven en die maakt ze dus voor mij klaar :))
     
  10. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wild zwijn is heel lekker! Smaakt een beetje naar hert: óók heel lekker!:)
     
  11. buonanotte

    buonanotte Niet meer actief

    Wild zwijn is heerlijk!!!

    Lekker mals! Idd net zoals Hert!
     
  12. tricie83

    tricie83 Bekend lid

    20 jan 2012
    872
    0
    16
    vlakbij schiphol
    Rosbief culinair. dat zit in een pakket met kruiden er al bij en in een bakje rode wijn suas jum jum en lekker makkelijk.
    Je kan er eventueel ook nog een jasje over heen glazeren van abrikozenjam en een beetje mosterd ( dit even in een pannetje samen verwarmen tot het makkelijker smeerbaar is )
    wel in de oven klaarmaken he.

    Daarnaast aardappelsterren kant en klaar maar opbakken met kruidenboter.

    En ik zag onlangs een link voorbij komen op facebook met
    super makkelijke merengue in de magnetron.
     
  13. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.156
    35.812
    113
    Ik houd zelf hemaal niet van wild, dus ik zou zelf een stukje rosbief braden of varkensmedaillons maken.
     
  14. mumija

    mumija Niet meer actief

    Rosbief inderdaad. Dacht ik ook aan. Heerlijk!:)
     
  15. Truusdemier

    Truusdemier Niet meer actief

    Kalfsoesters in portsaus - met stoofperen en aardappelkroketjes
    Beenham met honingmosterdsaus - met aardappelgratin en geglaceerde wortelspaghetti
    Eendenborstfilet in marsalasaus met boontjes en ?
    Varkensrollade met gegratineerde aardappel-wortelpuree
     
  16. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Hmmm, geef mijn portie dan maar aan fikkie....Ik hou normaal niet van wild, dus dan ook niet van zwijn.

    doe mij die kip dan maar ;)
     
  17. MamaBenjamin

    MamaBenjamin Niet meer actief

    Van huis uit aten wij altijd konijn.
    Zelf word ik blij van een biefstukje, met lekkere peperroomsaus of stroganoff. Zelf maken natuurlijk, dat hoort met kerst he;)
     
  18. MamaBenjamin

    MamaBenjamin Niet meer actief

    Trouwens, Beatissimam is geblokkeerd, dus ik weet niet of ze het nog leest:(
     
  19. mamabri

    mamabri Niet meer actief


    He???? hoezo dat dan?:(
     
  20. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113

    Ik heb altijd standaard een flesje zelfgemaakte knoflookolie (olijfolie met geperste knoflook erdoor) dat doe ik er over met wat zeezout. Lekkerst met krieltjes in schil.
     

Deel Deze Pagina