Je hebt van tivall vegetarische filet amaricain. Daar zit dus geen vlees in. Die mag je gewoon eten toch ? Ik hoor verschillende verhalen. Of het wel of niet mag. Maar dit zijn de ingrediënten : Water, plantaardige oliën, 25% gerehydrateerd tarwe-eiwit, 10% gerehydrateerd soja-eiwit, scharrelkippenei-eiwit, tarwebloem, gemodificeerd aardappelzetmeel, rijstzetmeel, uienpoeder, kleurstof (paprika-extract), zuurteregelaars (azijnzuur, melkzuur), zout, erwtvezel, gist, scharreleigeel, melkeiwit, stabilisatoren (guarpitmeel, xanthaangom, E401, E407), tarwemoutextract, kruiden, specerijen, dextrose, aroma's, smaakversterker (E621), gefermenteerde rijst, vitamine B12, ijzer. Dat mogen we gewoon eten toch ?
T is niet rauw toch dus lijkt mij gewoon kunnen. Wat is er mis met voorverpakt dan? Dat geldt toch alleen voor gerookte zalm enzo uit supermarkt? Voedingscentrum en dergelijke zegt niet dat je niks voorverpakts mag eten, anders mag je ongeveer niks meer... ook geen kaas enzo?
Alles wat in de fabriek verpakt is, hebben ze liever niet dat je het eet. Het moet zeg maar in de winkel verpakt zijn, dus zoveel mogelijk van de vers afdeling. Je weet dan wanneer het is verpakt is. Als het vanuit de fabriek komt weet je nooit zeker hoe lang dat het al die verpakking zit.
Ergens mee eens.. maar gaat het niet een beetje ver om niets voorverpakts meer te eten? Voor mn gevoel wordt het steeds krampachtiger allemaal...
Dan maar hopen dat ze het in de winkel nauw nemen met de hygienevoorschriften... Wat af fabriek komt vind ik betrouwbaarder dan wat vanuit de winkel komt. Hoe vaak hoor je dat ze er bij de 'vers' afdeling gewoon weer een nieuw folietje omheen draaien of een nieuw etiketje opdoen. Zoiets als voorverpakte rauwkost moet je wel heel goed wassen voordat je het eet. Ik zou het gewoon eten. Staats niets op de ingredientenlijst wat een zwangere niet zou mogen.
Tja, ik vraag me dan altijd af: waarom het risico nemen? Ik zou dan gewoon wat anders nemen. Die 9 maanden zonder filet overleef je ook wel weer
Niets mis mee hoor. het is geen rauw vlees. En dat van verpakking verhaal is echt dikke onzin! dan mag je onderhand bijna niets eten want alles word verpakt in een fabriek. Ik zou juist geen dingen van een versafdeling halen. Fabrieken worden veel beter op hygiëne gecontroleerd dan een versafdeling van een supermarkt. Denk alleen niet dat vegetarische filet americain lekker is maar dat mag je zelf gaan beoordelen haha
Inderdaad kan totaal geen kwaad. Het is niet rauw en voorverpakt maakt niks uit. Dat er eiwit in zit is ook no problemo, dat zit in ongeveer alles. Ook hiervoor geldt weer: zolang het geen rauw eiwit ia is er geen enkel probleem. Dus ik zeg: eet smakelijk!
Heb echt nog nooit gehoord dat je niks mag eten wat voor verpakt is, Maar is vegetarische filet lekker?
Niet om flauw te doen, maar gewoon omdat ik nieuwsgierig ben: als je ervan overtuigd bent dat alles wat is voorverpakt niet goed is, wat eet je dan?
Het lijkt mij niet zo lekker hihi, maar dat vind ik eigenlijk van veel vegetarische alternatieven, is het toch net niet Maar ik vertrouw dingen uit de fabriek ook meer eigenlijk. Ze hebben daar hele strenge voorschriften en hygiënemaatregelen. Als ze er zo'n lange houdbaarheidsdatum op mogen zetten weet ik zeker dat ze heel hard hun best hebben gedaan alle bacteriën te doden. Als ik kaas van de versafdeling haal moet ik er maar op vertrouwen dat diegene die daar werkt wel zn handen goed gewassen heeft na toiletbezoek bv... 99% van de supermarkt is voorverpakt, lijkt me toch lastig koken wel...? Zolang je rauw vlees/vis/kaas vermijdt en gewoon hygiënisch werkt en warm eten goed verhit heb je de meeste risico's goed onder controle.
Gewone filet smerican word gemaakt met rauwe eieren ook... Dus vraag me dam af of al dat ei in die vegetarische ook rauw is want hoe dan ook zijn rauwe eieren riskant...
Voorverpakt mag niet? Nou ik heb voorverpakte plakken kaas gegeten mijn hele zwangerschap. Voorverpakte sla moet je nog is extra afspoelen zegt men, gevacuumeerde zalm ook niet eten maar verder? Ik zou dit idd laten staan ivm mogelijk rauw ei. Maar wil je het echt eten en zeker weten dan is het misschien een idee het aan de fabrikant te vragen (of het ei rauw is).
Wat maken sommige mensen het zichzelf moeilijk zeg... Van elk gerucht wat je niet zou mogen een feit maken en dan liefst nog 20x erger. Veel plezier met alleen maar droog brood eten tijdens je zwangerschap. (Of nee wacht, dat is veeeeel te zout zeker...?)