Champignonsaus voor bij de varkenshaas

Discussie in 'De lounge' gestart door mam1991, 23 dec 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    HELP :(

    Vorig jaar had ik een super lekker recept! kan ik hem nu toch nergens weer vinden.

    BALEN

    Dus.. wie kan mij helpen aan de aller lekkerste champignonsaus voor over de varkenshaas :D
     
  2. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.264
    6.789
    113
    Nou...niet helemaal hetzelfde..

    Maar ik vind dit sausje erg lekker bij Varkenshaas

    Spekjes met een uitje en knoflook opbakken
    Dan champignons erbij bakken.
    Afblussen met kookroom
    Dan peper en zout naar smaak toevoegen.
     
  3. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.445
    1.843
    113
  4. sjak

    sjak Niet meer actief

    Zakje (of 2) champignonroomsaus, poeder. Dan niet aanmaken met water of melk, maar met ongeklopte slagroom. Mega-veel calorieën, maar zoooo lekker.
    Zelf nog wel champignons bakken en er doorheen roeren.
     
  5. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Ik maak het altijd een beetje uit de losse pols.

    2 flesjes kookroom
    1 bakje champignons
    citroen sap
    sambal
    zout en peper

    Champignons opbakken in wat boter samen met het peper en zout en de sambal. Dan de kookroom toevoegen en een scheutje VERSE citroensap toevoegen. Goed laten inkoken. Als de kook room te waterig is kan je er nog wel een beetje maizena in doen.

    Simpel maar heel lekker. Ik maak het meestal al in de middag zodat de smaken goed in de saus trekken.
     
  6. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.445
    1.843
    113
    Kun je de saus dan weer probleemloos opwarmen zonder dat deze gaat schiften? Ik heb kookroom van Blueband gekozen. Het lijkt me inderdaad ook makkelijker om de saus 's middags te maken, zodat ik 's avonds de varkenshaas medallions alleen nog even hoef te bakken en dan de saus alleen nog even hoef op te warmen..
     
  7. vlavlip83

    vlavlip83 Bekend lid

    31 jul 2010
    795
    13
    18
    Gouda
  8. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Ik fruit een ui en knoflook ongeveer 25 gram boter. Dan de champignons meebakken. Flamberen met 2 eetlepels cognac.
    Dan 3 eetlepels bloem erdoorheen roeren. En bouillon beetje bij beetje toevoegen. Tot je de gewenste dikte hebt. Wil je meer saus dan meer boter en meer bloem ;)

    De bouillon maak ik van 2 rundvleesbouilonblokjes waar ik de steeltjes van de champignons, een takje tijm en een laurierblaadje ongeveer een half uur in mee laat trekken.
     
  9. Kolovski

    Kolovski Niet meer actief

    Ik bak de varkenshaas en de jus van het vlees bak ik een uitje in knoflook en de champignons vervolgens voeg ik room toe en wat kruiden peterselie en bieslook!

    Mjammieee
     
  10. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Als je het heel rustig aanzet wel, moet je natuurlijk niet het gas vol aan zetten. En vooral heel goed blijven roeren. Het is hier nog nooit geschift
     
  11. draak86

    draak86 VIP lid

    7 mrt 2008
    5.427
    0
    0
    Thuisblijf mama
    Noord-holland
    in principe is een zo'n sausje zo gemaakt want het bind snel dus of je echt veel tijdswinst boekt vraag ik me af. Je kunt wel vast het uitje/champignons snijden, dat is zowat het meeste werk.
     

Deel Deze Pagina