Mijn vriend spaart standaard 250 euro op zijn spaarrekeningen. Ik spaar 150 euro op mijn spaarrekeningen. Voor mijn zoon spaar ik 25 euro per maand plus de kinderbijslag op zijn spaarrekening. En dan nog "zakgeld" van opa's en oma's. Verder zijn wij geen mensen waarvan het geld op mioet dus op de gezamenlijke vaste lasten rekening staat ook een flinke buffer en wat verder nog overblijft op onze eigen rekeningen.
Allebei hebben wij onze eigen rekening plus eigen spaar rekening. Hij spaart wel naarmate hij werkt. Ik niet omdat ik studeer. Wij gebruiken er dus 1 en alles gaat op 1 hoop.
Wij hebben één betaalrekening en één spaarrekening. Ik zie het nut van verschillende rekeningen niet in. Wel hebben we voor allebei de meiden een aparte spaarrekening waar voor allebei 50 euro per maand wordt gespaard. Zelf kunnen we meestal niet sparen maar extra's zoals vakantiegeld, belastingteruggave en teruggave van elektra gaan wel naar de spaarrekening.
Hier een gezamenlijke rekening vd boodschappen, vaste lasten etc. Allebei n eigen rekening v eigen uitgaven, een gezamenlijke spaarrekening en voor beide kinderen een spaarrekening. Elke maand sparen we op onze eigen spaarrekening v grote uitgaven, en 25 plus de kinderbijslag.
Nav dit topic nog even nagedacht. Denk dat wij het op de volgende manier gaan doen: Spaarrekening 1: grote buffer. Voor noodgevallen zoals werkloosheid oid Spaarrekening 2: deel voor eigen risico zorg en de rest voor vakanties/leuke dingen/nieuwe apparatuur e.d. Ook hierop willen we een minimaal bedrag Spaarrekening 3: voor de baby
Zo hebben wij het ook verdeeld. 1 is de grote buffer. 2 is de 'reserveringen' spaarrekeningen (Afvalstoffenheffing, OZB belasting, CV-ketel onderhouden, vakantie). 3 spaarrekening voor de kinderen waar de KBS op gaat. Deze is voor de studie. En wij hebben dan nog een spaarrekening waar we maandelijks het verschil op storten wat we hebben 'verdiend' met het extra aflossen van de hypotheek. Dat gaat dan jaarlijks ook weer in de hypotheek. Ook gaat hier het extra geld op als de buffer groot genoeg is en de reserveringen ook rond zijn. En dan voor elk kind een eigen spaarrekening waar 10 euro per maand naar toe gaat. Daar mogen ze mee doen wat ze willen.
Wij hebben veel verschillende spaarpotjes: 1. Zegels van de AH: voor dagjes weg 2. Potje met contant geld van de internetverkopen, voor 2e hands aankopen en leuke dingen 3. Spaarrekening voor zorg 4. Spaarrekening voor auto 5. Spaarrekening voor contributies 6. Spaarrekening voor cadeaus 7. Spaarrekening voor vakantie 8. Algemene spaarrekening 9. Spaarrekening voor de kinderen Vinden wij heerlijk overzichtelijk en nooit geen tekorten voor grote uitgaven.
Hebben jullie ook een minimaal bedrag voor de spaarrekeningen? Waar je in principe niet aankomt alleen in geval van nood?