Juni 2007 Mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Judy77, 18 mei 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. moon85

    moon85 VIP lid

    5 jul 2006
    6.811
    0
    0
    @ candijtje

    RS-virus


    Het R(espiratoir) S(yncytiaal)-virus is verwant aan het griepvirus. Vooral baby’s en jonge kinderen kunnen er veel last van hebben. Het virus veroorzaakt een infectie in de luchtwegen, waardoor je kindje het benauwd krijgt. Bij erge benauwdheid kan het zijn dat je baby moet worden opgenomen in het ziekenhuis. Het duurt gemiddeld tien dagen voordat hij weer beter is.



    Symptomen
    Het RS-virus lijkt erg op een verkoudheid. Je baby heeft een verstopte neus en slijm in zijn longetjes. Hierdoor krijgt hij problemen met ademhalen. Hij kan piepgeluidjes gaan maken bij het ademen of hijgerig naar lucht happen. Verder kan je baby last hebben van hoestbuien, waarbij hij slijm opgeeft. Bij sommige kinderen zijn de hoestbuien zo heftig, dat ze ervan moeten braken.


    In de ernstige gevallen heeft je baby daarnaast een grauwe kleur in zijn gezichtje en drinkt hij slecht. Dit laatste kan er samen met het braken voor zorgen dat je baby uitdroogt. In tegenstelling tot peuters en kleuters hebben jonge baby’s met het virus meestal geen koorts. Toch kan je kindje behoorlijk ziek worden van het virus.


    Behandeling
    Net als griep of verkoudheid kun je het RS-virus alleen maar bestrijden door je kindje goed te laten uitzieken. Het gaat in de meeste gevallen namelijk vanzelf weer over. Als je baby het erg benauwd heeft, zal de huisarts je waarschijnlijk neusdruppels en/of inhalatiemiddelen voorschrijven. Maar wanneer je baby bijna geen lucht meer krijgt, slecht drinkt en daardoor tekenen van uitdroging vertoont, moet hij worden opgenomen in het ziekenhuis.


    Een kindje met een ernstig vorm van het virus moet gemiddeld een week in het ziekenhuis blijven. Om ervoor te zorgen dat je kindje weer beter kan ademhalen, krijgt hij medicijnen, die vaak in de vorm van een spray worden toegediend. Deze spray zorgt ervoor dat zijn luchtwegen weer opengaan, doordat de slijmvliezen slinken en het slijm oplost. Dit sprayen wordt vernevelen genoemd.


    Soms is vernevelen alleen niet genoeg. Dan kan het zijn dat je baby enige tijd extra zuurstof nodig heeft. In de ergste gevallen moet je kindje worden beademend, maar dat komt gelukkig maar heel weinig voor. Baby’s die door het virus slechter zijn gaan drinken, krijgen meestal een sonde om ervoor te zorgen dat ze toch genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen.


    Gevolgen
    Het kan zijn dat je baby nog wat restgevolgen overhoudt aan een besmetting met het RS-virus. Kindjes die een ernstige vorm van het virus hebben gehad, zijn vaak sneller verkouden of snotterig dan anderen. Tijdens deze verkoudheden komt het piepen of rochelen bij het ademen soms weer een beetje terug. Als je kindje het daarbij ook weer benauwd krijgt, kan het zijn dat het virus terug is en kun je het beste contact opnemen met je huisarts.


    Het feit dat je kindje na het RS-virus nog wat kortademig is, betekent overigens niet dat hij astma heeft. Deze kortademigheid is alleen een gevolg van het virus. Meestal verdwijnen deze verschijnselen vanzelf, wanneer je kindje wat ouder en sterker wordt. Sommige ouders zien hun kindje dan ook uitgroeien van een kwakkelend en mager babytje tot een gezonde en sterke peuter. Het komt in de meeste gevallen uiteindelijk dus allemaal goed.


    Preventie
    Het is heel moeilijk om te voorkomen dat je kindje het RS-virus krijgt. De ziekte is namelijk erg besmettelijk. Het wordt verspreid door de lucht en via aanraking. Je kindje krijgt het al als hij de uitgehoeste lucht inademt van iemand anders met het virus, of als hij door zo iemand wordt geknuffeld of gezoend. En vaak weet je niet dat die ander het virus heeft, omdat oudere kinderen en volwassenen er niet echt ziek van worden. Bij hen openbaart het virus zich alleen als een verkoudheid.


    Je kindje kan niet tegen het virus worden ingeënt. De medische wetenschap is druk bezig met het ontwikkelen van een algemeen vaccin tegen de ziekte, maar het duurt waarschijnlijk nog even voordat het er echt is. Als je kindje de ziekte eenmaal heeft gehad, is het niet zo dat hij er voortaan immuun voor is. Het kan dus zijn dat de ziekte terugkomt. Hoe ouder en sterker je kindje is, hoe beter zijn lichaam het virus kan bestrijden; een tweede ziekenhuisopname komt dan ook niet zo vaak voor.


    Er bestaat wel een vaccin dat uitsluitend bedoeld is voor kinderen die behoren tot de risicogroep. Die kleintjes kunnen maandelijks, van oktober tot en met april, een injectie krijgen. Maar ook dan kan nog niet met 100 % zekerheid worden gegarandeerd dat je baby de ziekte niet krijgt.

    De prijs hiervan is afhankelijk van geval tot geval. Gemiddeld kost Synagis € 4500 per kuur. Omdat het hier gaat om een groep kinderen die zeer kwetsbaar is door vroeggeboorte, chronisch longlijden of aangeboren hartafwijkingen heeft het Ministerie van VWS bepaald dat Synagis wordt vergoed in de volgende gevallen:

    Kinderen die zijn geboren na een zwangerschapsduur van 32 weken of minder en die bij de start van het seizoen jonger zijn dan een half jaar;
    Kinderen jonger dan twee jaar die zijn behandeld voor bronchopulmonale dysplasie;
    Kinderen jonger dan twee jaar die een aangeboren hartafwijking hebben die hemodynamisch significant is.
    Vanwege het feit dat ouders van kinderen die in aanmerking komen voor Synagis vaak al een zeer moeilijke ziekenhuis(couveuse)periode achter de rug hebben, verleent de fabrikant de service om Synagis door een verpleegkundige (op verzoek van de kinderarts) thuis toe te dienen. Dit gebeurt in ca. 95 % van de gevallen. Deze service heet SynaCare.


    Risicogroep
    Vooral kleine kinderen zijn erg vatbaar voor het virus. Dat komt omdat de longen van baby’s nog niet helemaal volgroeid zijn, waardoor de luchtwegen van een klein kindje erg gevoelig zijn voor infecties. Omdat de luchtwegen van een baby nog erg smal en klein zijn, krijgt hij het bovendien al snel benauwd als zijn slijmvliezen opzetten en er slijm in zijn longblaasjes komt. Vaak hebben kleine kinderen ook nog niet voldoende kracht om het slijm op te hoesten.


    Baby’s die te vroeg geboren zijn en kindjes met een hart- of een longaandoening hebben een nog grotere kans om de ziekte te krijgen. Bij deze kindjes is het dus zaak om extra voorzichtig te zijn. Volwassenen en oudere kinderen worden niet echt ziek van het virus - zij krijgen hooguit een stevige verkoudheid - maar vaak zijn zij wel degenen die de ziekte verspreiden en kleine kinderen besmetten. Het is dus verstandig om ouderen kinderen en volwassenen met een verkoudheid bij je baby uit de buurt te houden.


    Seizoen
    Het RS-virus is heel erg seizoensgebonden. Het komt vooral voor in de wintermaanden, van oktober tot en met maart. Als de "R" weer in de maand zit, is het dus oppassen geblazen. Elke jaar moeten in die periode ongeveer duizend tot tweeduizend kinderen met het virus in het ziekenhuis worden opgenomen.


    @ lique

    Gaat zkr hard... geniet er van!

    @ all

    Britt moet vanmiddag haar eerste prikje.. zie er wel een beetje tegen op hihi.
    Oma gaat mee om mams te steunen haha
     
  2. Candijtje

    Candijtje Fanatiek lid

    19 jul 2006
    2.841
    0
    36
    @Moon, wauw wat een info... THX!
     
  3. Judy77

    Judy77 Fanatiek lid

    31 aug 2006
    1.699
    0
    0
    Goedemorgen!

    Nou, Shanna, je had gelijk, kan je slapen....
    Nee, was pas om 12 uur thuis, moest nog even bijkomen van het fietsen en de avond, dus voor in eenmaal sliep moet het bijna 2 uur zijn geweest en dan is de wekker om 7 uur ook wel vroeg hoor, haha...

    @ Laila, beterschap....enne goede keuze voor Gui!

    Die blender.....ik helemaal blij met de blender, maar ja, Mirthe kan nu kauwen enzo, dus ik prak alles wat groffer, de blender blijft in de kast...hahaha.....nou ja, zal m soms nog wel gebruiken, toch een handig ding!

    Veel "genot" bij de voetreflex...hmmm....

    @ Patje, fijne vakantie meid!

    @ Mariëlle: tja, het komt vast wel goed met kerst, baal alleen dat er vaak zo'n druk op komt te liggen. Rinke en ik hebben afgesproken dat we volgend jaar tweede kerstdag weer vrij houden, zodat we in ieder geval een dagje samen vrij hebben!
    En tja, vrienden, mijn schoonmoeder had vorig jaar ook een vriendin uitgenodigd, die zat alleen thuis, dochter was bij haar vader...nou ja, dat vind ik nog meer een goede kerstgedachte....toch?

    @ Mariëlle en Viona, waar gaan jullie heen? Wij gaan ook begin mei naar Turkije! Hahahah.....met z'n allen in hetzelfde plaatsje? Houden we daar gewoon de meeting!

    @ ISA, nee Mirthe vindt de zak ook niet te klein, maar juist lekker warm! Maar ja, mannen zijn breder, dus vandaar dat Marciano er last van heeft ;)

    Nu we het toch over de Mutsy hebben: weten jullie waar die twee ellendige haken onder de wandelwageninzet voor zijn? Als ik Mirthe met haar gezicht naar me toe heb, belemmert het enorm de mogelijkheid boodschappen in het mandje te doen!!

    Enne....Mirthe krijgt 5 scheppen groeipap, maar klokt nog steeds in 3 minuten die fles weg......."het is gewoon lekker"....

    @ Cim, Mirthe krijgt al 2 maanden groeipap 6 mnd en juist de afgelopen 2 maanden is ze in totaal nog 500 gram aangekomen! Dus dat dik worden valt wel mee!

    Mirthe heeft eergister zo'n kinderreepje ontbijtkoek zonder toevoegingen met HEEEL veel smaak weg zitten werken!

    @ Moon, krijgt Britt ook elke maand een RS prik? Mirthe krijgt vandaag alweer de derde!

    Dit weer is zo heerlijk om te wandelen....ooohhh hoor dat er sneeuw valt in het westen en zuiden! Kom maar op met de witte kerst! En GEEN REGEN!

    @ Mariëlle, ik prak het altijd met een beetje kookvocht van de aardappels en als het een tweede dag-hapje is (kook altijd voor twee dagen) doe ik er een beetje heet water bij, geen melk, wil de smaak zo puur mogelijk te houden.....(zal wel mijn hersenspinsel zijn...)

    @ Candijtje, goed idee spinazie en zalm, ga ik zaterdag maar eens doen!

    @ Shanna, misschien is het wennen voor Britt? Geen idee, dat zou dan na een tijdje wel over moeten gaan denk ik....

    @ Marlieke, ik sluit me bij Lique aan.....

    @ Lique, dat zullen inderdaad moeilijke dagen worden meid....maar ook dagen waarin het altijd fijn is goede en mooie herinneringen op te halen!
    Sterkte deze komende weken....(en niet teveel doen in huis, jij moet rustig aan doen!)

    Zo, ik ga weer verder werken, het bestand wat ik aan het draaien was is klaar, ik kan weer aan de slag....

    Doei!
     
  4. moon85

    moon85 VIP lid

    5 jul 2006
    6.811
    0
    0
    Graag gedaan.. britt krijgt die dure prikjes.
    Die van dinsdag koste 635 euro.
    En die ze volgende maand krijgt 1253 ongeveer... gelukkig word het allemaal vergoed.
     
  5. moon85

    moon85 VIP lid

    5 jul 2006
    6.811
    0
    0
    @ judy

    Ja gelukkig krijgt ze die.
    Tis natuurlijk geen wonder middel hihi.
    Heb gisteren wel me oma uit de buurt gehouden.
    Die had last van haar keel en verkouden.
    Heb netjes gezegd dat ze maar niet boven haar moest gaan hangen of in de buurt moest komen :rolleyes:
    Want ze liep te snotteren en telkens in het zelfde doekje :(

    Ja het is echt lekker weer.
    Ga elke dag even.. moet ook wel zit ook met Feye en wil haar niet alleen laten.

    Hmz.. van8 dacht ik dat het ging sneeuwen viel wel is een vlokje maar verder niks.
    Witte kerst is wel mooi!
     
  6. Hi

    Weer ff snel met boterham.
    Joya net een stukje brood gegeven ( korst) omdat ik jullie er over las. En ze vind het maar vreemd maar zuigt er af en toe wel op

    Lique: sterkte deze moeilijke dagen. Maar hij kijkt vast als ster naar je.

    Marlieke:Je kan beter paracetamol nemen is altijd goed

    Hier heeft het ff gesneeuwd , was niet veel maar wel gezellie. Mag van mij wel een x met kerst, ja

    Liefs
     
  7. Natascha30

    Natascha30 Fanatiek lid

    4 okt 2006
    2.157
    0
    0
    Twente
    @lailae.......anders probeer je gewoon hele kleine brood stukjes en dan in de wang...dat ging hier beter dan zo'n korst

    @lique.....heel veel sterkte meid het is al niet makkelijk maar tijdens de feestdagen nog veel moeilijker

    Vanmorgen weer naar het cb geweest voor beide jongens.
    Allebei weer goedgekeurd....Thijmen was 9360 kg en 69.5 cm.....ik dacht echt dat hij al over de 70 cm heen was want hij heeft maat 74 broekjes aan maar mss gewoon lange benen in verhouding

    En Ruben moest vandaag voor de ogentest en die ging ook helemaal goed. Wist alles op te noemen.

    Hier vanmorgen heeeeeel even sneeuw, helaas was het snel voorbij maar wie weet wat de dag brengt.
     
  8. Natascha30

    Natascha30 Fanatiek lid

    4 okt 2006
    2.157
    0
    0
    Twente
    08-04-07
    Judith (30) Mirthe: GGL: 1790 gr, 40 cm HGL: 8900 gr, ong. 70 cm MT:68/74 CB: 4 dec ZH: in april pas weer :) GS: 13 VD: 3 x FV, fruithapje & groentehapje

    14-05-07
    Viona (22) Chanelle: GGL: 3085 gr, 47 cm HGL: 7820 gr, 67 cm MT:62/68 CB: 1 feb. GS: 13 VD: 3x FV, fruithapje en groentehapje

    24-05-07
    Brussie (33) Ben Luitje: GGL: 2929 gr, 47 cm HGL: 6810 gr, 66 cm MT: 62/68 CB: 29/11 GS: 's nachts 8 uurVD: 5x fv, heel af en toe fruithapje GM: 0 (zelfde als voor de zwangerschap)

    28-05-07
    Britt (28 ) Sven: GGL: 4120gr, 53 cm HGL: 7810 gr, 69 cm MT:68/74CB: 18 jan GS: overdag 2, in de nacht 10VD: 5x BV GM: +2 kg

    31-05-07
    Linda (25) Finn: GGL: 3250 gram, 51 cm, HGL: 8050 gram, 71 cm MT: 68/74 CB: 11 januari GS: overdag +/_4 uur, 's nachts 10 uur VD: 4 en fruit en groente GM: -2 kg

    01-06-07
    Spijkervrouwtje (30) Isa: GGL: 2850gr, 49 cm HGL: 6320 gr, 63 cm MT:62/68CB: 24 januari GS: snachts 12 VD: 2 x BV 2 x FV + fruit/groentenhapje (athans poging daartoe :) ) GM: + 1 kg
    Hester (27) Laurens: GGL: 3210gr, 50 cm MT:68CB:( HGL: 8270 gr, 68 cm VD: 4 x FV + fruit/groente GM: +3 kg

    04-06-07
    Bibi (28 ) Kayleigh: GGL: 3670 gr, 50 cm
    Cimbomlu (37) Deniz: GGL: 3630gr, ? cm HGL: 8180 gr, 68 cm MT:68-74 CB: 7 mei (4e vacc) GS: 's nachts 8-12 VD: 4-5x200 ml FV en fruit/groentehapje GM: +3 kg

    06-06-07
    Laila (32) Joya: GGL: 3780 gr, 50cm hoofdj 35cm HGL:7455gr,65,8cm, hoofdje 42 cm MT:68 CB: 27-12 wv GS: overdag ong.4 uur, 's nachts 12 uur VD: 4xFV 180 cc met 6 scheppen en de laatste fles 2 schepjes rijstebloem, 1 fruithapje GM: vanaf 4 september aan southbeach dieet begonnen :(
    Senna (28 ) Marin: GGL: 2900 gr, 47cm

    07-06-07
    Ster (32) Mira : GGL: 3880 gr HGL: 8065 gr, 68 cm MT:68/74CB: 20-01-08 GS: 3overdag en 10 's nachts VD: 2xBV 3xFV &fruithap GM: +0
    Anakin (31) Bram: GGL: 3529 gr, 52 cm
    Babs1980 (27) Kevin: GGL: 4240 gr, 53 cm HGL: 7638 gr, 65 cm MT:68/74CB: 18 dec. GS: overdag 2 's nachts 11/12VD: 4 x FV (210+7) + groente/fruit
    08-06-07
    Clau (28 ) Jesse: GGL: 3330 gr, 52 cm

    09-06-07
    Nachtvliinder(23) Devano Giovanni: GGL: 3560 gr, 50 cm HGL: 7030gr, 61cm MT:62/68CB: 12 nov GS: overdag 1 á 2 snachts 11VD: 4 GM: -5
    Shanna (28 ) Britt Jade : GGL: 3670 gr, 50 cm HGL: 9040 gr, 67,5 cm MT:68CB: 17-1 GS: overdag 1 a 2, 's nachts 12, met af en toe een pauze! VD: 4 x 180 ml FV, soms fruit en/of groente GM: -4

    12-06-07
    Chiesa Siënna: GGL: 3820 gr, 51 cm HGL: 8235 gr, 67 cm MT: 74 CB: 13 feb 2008 GS: 8 VD: 5 borstvoeding 1 x fruithap GM: - 1 kg
    Patje (29) Femke: GGL: 4410gr, 57 cm HGL: 7835gr, 71,5cm MT: 68/74 CB: 4-2-2008 GS: s'nachts 10 uur, overdag gemiddeld 1 uur per slaapje VD:7.00 papfles, 11.00 fruit en flesje, 15.00 groente en fles, 19.00 papfles. GM: + 0 kg

    13-06-07
    Marlieke (31) Marciano: GGL: 2760 gr, 49 cm HGL: 8700 gr, 70,5 cm MT:74/80 CB: 12-02-08 GS: 's nachts 12, overdags 3VD: 3x FV 1x fruithapje 1x groentehapje met vlees en beetje yoghurt

    14-06-07
    Natascha (31) Thijmen: GGL: 4640 gr, 54 cm HGL: 9360 gr, 69,5 cm MT: 74/80 CB: 31-01-08 verpl. GS: 's nachts 12/13, overdag 5 VD: 3 x FV, fruit, groente/aard/vlees/yoghurt/kwark

    15-06-07
    Sandra (24) Nicky : GGL: 3520 gr, 51 cm HGL: op 12-12: 7980 gr, ong. 67,5 cm MT:68CB: 23-01 GS: 's nachts 10-12 VD: 4x FV (200/6) + fruit en groentehapje
    Angelique (27) Sam : GGL: 3430 gr, 50 cm HGL: 6835 gr, 68 cm MT:68/74CB: 1-2 GS: overdag 3, 's nachts 12 VD: 4 x FV(180/6) en fruit, groente en de rest GM: +15 kg en dat blijft voorlopig zo, nu ik zwanger ben

    18-06-07
    Manuela (28 ) Louise: GGL: 3060 gr, 49 cm HGL: 6800 gr, 68 cm MT:62/68 CB: 31-01 GS: 12 VD: 4 x FV GM: +10 kg
    Emmie (22 ) Seff: GGL: 3500 gr, 52 cm

    20-06-07
    Rachel82 (25) Sem GGL: 3390 gr, 50 cm

    21-06-07
    Candijtje (29 ) Vera Maria Sophia GGL: 4780 gr, 53 cm HGL: 8640 gr, 70 cm MT: 68 / 74 CB: 4-02 GS:10 - 12VD: 3x210 FV + fruit en groentehap GM: -1 kg

    25-06-07
    karin35(36) Danique GGL: 4250 gr, 53 cm
    anja1969(38 ) Joost GGL: 3500 gr, 50 cm
    Pietje77(Lia) Elle GGL: 3730 gr, 52 cm HGL: 6225gr, 61 cm, hoofd 40.6 MT: 56 CB: 11-12 GS: 8-9 VD: 5xfv GM: +11.5 kg

    27-06-07
    Marion68 (39) Yonna GGL: 3455 gr, 50 cm HGL: 7190 gr, 64,5 cm MT:62/68CB: 03-01-2008 GS: 5-7 VD: 4 (180+6) beetje groente of fruit GM: +0

    30-06-07
    Velobabe (29) Keano GGL: 4060 gr, 52 cm

    13-10-07
    Moon (22) Britt : GGL: 1720 gr, 41,5 cm HGL: 3330 gr, 52 cm MT:50 CB: 20 december en maart ka GS: ? VD: 7 (75cc) GM: -9 kg


    Verklaring:

    GGL: Geboortegewicht en lengte
    HGL: Huidige gewicht en lengte
    MT: Maat kleertjes
    CB: Volgende afspraak CB
    GS: Gemiddeld aantal doorslaapuren
    VD: Voedingen per dag
    GM: Gewicht moeder
     
  9. Marlieke

    Marlieke Fanatiek lid

    19 feb 2007
    1.881
    0
    0
    fulltime huisvrouw en moeder
    Twente
    Het gedeelte van de staafmixer waar ik de fruit-en groentehapjes meemaak, ging laatst kapot. Dus heb ik ook een blender gekocht. Ik heb al gezegd dat ie vooral strakjes in de zomer wel veel gebruikt gaat worden. Lekkere smoothies en shakes maken...Jammieeee!
     
  10. shelde

    shelde Fanatiek lid

    1 mei 2006
    2.816
    0
    0
    Vanmorgen een fotoshoot met Nicky gehad en dit is het resultaat voor de digitale kerstkaart...

    [​IMG]

    Ik kom later vandaag op iedereen reageren hoor! ;)
     
  11. Natascha30

    Natascha30 Fanatiek lid

    4 okt 2006
    2.157
    0
    0
    Twente
    ooooooooooooooh mooooooiiii wat een schatje
     
  12. Judy77

    Judy77 Fanatiek lid

    31 aug 2006
    1.699
    0
    0
    oooh wat lief!

    Ik heb het zelf nooit zo op die zelfgemaakte kerstbabyfotokaartjes, heb ook een draak van een kaart van mijn schoonzus en zwager gehad (Tijmen met zijn speen in zijn mond, verbaasd kijkend in zijn luier met roze vleugels gephotoshopt) dus mijn weerzin werd alleen maar groter..............................
    ...................
    .................tot ik jullie creatieve uitspattingen zag, wat een leuke kaarten allemaal! Mijn mening is bij deze bijgedraaid. Zelfgemaakte babykerstkaarten zijn leuk....als ze maar door de juni-mama's zijn gemaakt!

    @ Moon, dure prikken hè, vrees dat Mirthe nu met traantjes op de bank zit.....die jongen zou tussen twee en half drie komen.....

    @ Marlieke, kom maar op met de zomers, smmmmmmmmmmmmooties.......

    @ Natascha, wauw, Thijmen groeit ook goed! En soms heb ik wel eens het idee dat ze maar snel snel meten, kindjes half gebogen op die plank.... Als wij Mirthe thuis meten is ze altijd 2 centimeter groter, vreemd.....

    Zo, heb net even 850 kerstkaarten verstuurd......per mail....van de baas..... Maar wel een hele mooie, ben er echt trots op, soms heb ik best leuk werk!
     
  13. lique80

    lique80 VIP lid

    18 sep 2006
    7.763
    0
    0
    Programmeur
    Noord-Holland
    Gaaf hoor Shelde, toffe foto!
     
  14. moon85

    moon85 VIP lid

    5 jul 2006
    6.811
    0
    0
    @ judy

    Ja echt mega duur.
    Hihi zo haal je je ziekenfondskosten er wel uit.
    Dure kindjes ;) wkz op de ic kost al 1500 euro per dag.
    Maar goed dat het allemaal betaald word anders zou je een lening af moeten sluiten haha.

    Ze heeft net haar eerst prikjes gehad en gaf geen kick.
    Bij het bekijken van haar poepte, plaste en boerde ze :oops:
    Moeten haar toch maar beter gaan opvoeden ;) :) :D

    Nu hoorde die arts het hart ruisje niet dus denk dat ie dicht is :D
     
  15. moon85

    moon85 VIP lid

    5 jul 2006
    6.811
    0
    0
    Oh ja San.. heel tof die foto van nicky!

    ( moet haar op haar buikje leggen om haar nekje te trainen? maar wat gaat ze doen dan.. als ze op m'n borst ligt als ik plat lig rolt ze in slaap)
     
  16. chiesa

    chiesa Fanatiek lid

    4 mrt 2006
    2.533
    0
    0
    Moon, ik denk dat ze bedoelt plat op haar buikje leggen in de box of op bed en niet lekker op jouw buikje want dan gaat ze idd slapen ;)

    Sienna was en is ook geen buik ligger maar moest ook soms oefenen zodat ze dr hoofdje beter hoog kunnen houden/onder controle kunnen krijgen.

    Succes.

    Hester, beterschap met je kleine jongen.

    Sandra, echt een plaatje is nicky hoor!

    Hmm weet het effe niet meer en ik heb "haast" want ik kom net binnen van het werk en wil meteen aan de slag met koken. Heb trek!

    Ik kon weer een paar dagen niet op het internet :evil: Hoe irriatant is inwonen bij je schoonvader met een schoonzusje van 14 :cry:

    Heeft die kleine straf en schakelt hij internet uit op nhaar kamer maar dan gaat ze in de logeer kamer erop waar wij altijd zitten....dat betekend dat ik ook straf heb toch :(

    Hun pa weet dan dat ze erop zit maar zegt niks?! Wat een straf zeg! En ik kan er niet achter GRRR!

    Ooh wat was ik hier gisteren boos over zeg! Heb er echt woorden met mn vriend over gehad. BAH! Ik kan er nog boos om worden.

    Dus vandaar nu gelijk effe kijken of ie het doet maar nu moet ik dus koken...

    Tot later.
     
  17. moon85

    moon85 VIP lid

    5 jul 2006
    6.811
    0
    0
    8) ik word er dan nog druk mee.
    Van de fysio moet ze ook al in een hangmat en op haar zij en proberen dat ze niet telkens op haar voor keurszijde gaat liggen.
    Ze ligt nu heeeeel lief op de bank te slapen.

    Pff lekker is dat chiesa hoe lang moet je er nog bij in wonen?
     
  18. Marlieke

    Marlieke Fanatiek lid

    19 feb 2007
    1.881
    0
    0
    fulltime huisvrouw en moeder
    Twente
    @Shelde, mooie foto van een nog mooier kindje...

    @Moon, dat zou mooi zijn zeg, dat het dichtgegroeid is...
     
  19. cimbomlu

    cimbomlu Fanatiek lid

    13 mei 2006
    1.554
    0
    0
    Shelde wat een natuurtalent is Nicky!

    Judy: jaaa, een witte kerst, dat zou leuk zijn voor onze kleintjes!
    Je hebt een mooie kerstkaart in elkaar geknutseld hoor!
    Hoe staat het met je overuren-en-de-baas-verhaal?
    En ben je al uit je kerstmenu? Ik doe het hier makkelijker: mijn ouders komen en nemen zelf het eten mee (schandalig he).

    Moon: zielig he, als je ziet dat Britt een prikje krijgt. Maar goed, het is dan wel een hele dure prik!
    Hahahaha, maar ze heeft alle geluiden die ze kon maken laten horen op het juiste moment :)

    Lailae: ik zal morgen ook eens brood bij meneer proberen.

    Natascha beide mannetjes zijn weer goedgekeurd!

    Marlieke ik ben vast heel dom, maar ik dacht altijd dat een blender hetzelfde was als een staafmixer?! Niet dus?
    Mij is altijd gezegd geen brufen te nemen als je zwanger bent. Maar mijn antwoord komt rijkelijk laat...

    Hester hoe is het met de kleine man, knapt hij alweer wat op?

    Patje waarschijnlijk al druk bezig alles in de koffers te proppen, maar veel plezier hoor!

    Spijkervrouwtje ik heb Opperdepop ook gekocht, maar nu ligt ie bij oma, ben hem vergeten mee terug te nemen.
    Hier gaat altijd wat olijfolie door het hapje, voor de poeperij doe ik dat.

    Ster ongi, hier nog eentje, dat hebben we niet gemist he, toen we zwanger waren...
    Heb ik iets anders wel gemist? Waarom moest ze een foto van haar hoofdje laten maken?

    Candijtje een schoonzusje met een nieuwe heup? dat is toch iets voor oude mensen?

    Shanna ik heb geen idee hoe dat nu komt dat ze altijd zo uit haar doen is na de groentehap. Ik zou het anders nog heel eventjes uitstellen, en alleen fruit enzo. Kunnen haar darmpjes nog wat wennen.

    Lique 8 weken alweer? Het lijkt alsof je het gisteren aan ons vertelde...

    Chiesa nou, zo zal jij je kind niet opvoeden, zo'n halfbakken straf. Kun je niet duidelijk tegen haar zeggen dat de logeerkamer nu jouw priveplekje is en dat ze daar niet mag komen zonder het te vragen?
    Jij kan jouw grenzen aangeven, maar haar vader is de verantwoordelijke uiteindelijk.

    M'n magnetron is kapot, tenminste, niet kapot, maar ik krijg het deurtje niet meer open, ja, en dan is het ook moeilijk eten erin te stoppen. M'n ouders hadden in de schuur nog wel een oude staan, die is hierheen gebracht, hahaha, is ie kapot (m'n vader heeft hem geloof ik onderweg laten vallen, arme man). Zit ik hier met 2 kapotte magnetrons. Iemand nog interesse? 8)
    Op internet gekeken, er is veel te veel keus, ik zie door de bomen het bos niet meer. Wat voor magnetron hebben jullie?
     

Deel Deze Pagina