vraag voor de fanatieke taartenbaksters

Discussion in 'De lounge' started by giebel, Jan 13, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. giebel

    giebel Fanatiek lid

    Aug 26, 2011
    2,565
    601
    113
    (Ik kan het topic ''zelf taarten bakken, show je taart'' oid niet meer vinden, klopt dat? Vond ik zo'n fijn en leuk topic altijd!)

    Ik heb al meerdere keren een puzzeltaart gemaakt en denk erover nu een taart te maken met geboetseerde poppetjes erop. Ik wil namelijk een Pingu taart maken en zie leuke voorbeelden op internet.

    Is boetseren heel lastig om voor het eerst te doen? Ik werk altijd met fondant. Ik vind dit niet heel lekker (maar beter dan marsepein) maar ik vraag met bij die geboetseerde poppetjes altijd af, wat je er mee doet. Ik kan me niet voorstellen dat dit wordt op gegeten? Het is meer voor de mooi denk ik? Of zijn er wel zoetekauwen die het opeten? Ik vind de laag om de taart te bedekken al too much eigenlijk. Ik doe het puur omdat je een mooie taart kan maken voor kinderen, met favoriete figuren erop (dus alleen voor verjaardag).

    Hoever van te voren kan/mag je de figuren eigenlijk klaar maken en hoe bewaar je ze het beste?

    En ik zag bij de Pingu taarten vaak een iglo erop (toepasselijk natuurlijk), hebben jullie een idee hoe dit gemaakt is? Is dit nog weer een klein taartje op zich? Ik kan me niet voorstellen dat het 1 blok fondant is namelijk....

    Hoop dat jullie mij verder kunnen helpen. Sorry als het desbetreffende topic nog wel bestaat, ik kon het echt niet vinden...
     
  2. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    Om te boetseren gebruik je fondant met tylose erdoor, zonder tylose kan wel maar duurt het lang voordat het uit hard. Je kan ze eten maar lekker is het niet want het is dus de bedoeling dat het hard word zodat het blijft staan. Je kan het weken van et voren maken , alleen op een gegeven moment hard het zover uit dat er barsten in komen.

    de iglo is wat ik zie als ik google vaak een kleine blanda taart ( zie ikea site, blanda zijn schalen) en deze kan je uiteraard gewoon vullen en dan heb je een extra taart of een meptaartje.

    http://www.zwangerschapspagina.nl/de-lounge/549054-zelf-taarten-maken-show-zelfgemaakte-taart-deel-2-a.html

    ;) maar ;)een eigen topic is ook geen probleem hoor lijkt me.
     
  3. minon

    minon Niet meer actief

    Ik maak het gewoon met marsepein en het wordt door de liefhebbers gewoon opgegeten. Nooit tylose gebruikt en het is nog nooit ingezakt of iets.
     
  4. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    En die blijven dan ook rechtop staan nijntje? ik heb ooit 1 x een igor van winnnie de pooh gemaakt van marsepein omdat ik niets anders meer had, nou dat was een gebed zonder einde, de poten bleven het begeven ook nadat ik hem dagen op zijn zijkant had laten drogen . heb uiteindelijk hem maar doorgeduwd en hem zo neergelegd alsof hij gevallen was met de benen wijd.
     
  5. Kattenvrouwtje

    Kattenvrouwtje Actief lid

    Jan 22, 2014
    462
    0
    0
    Vmbo Docent art&design
    Zuid Holland
    Je zou er ook houten tandenstokertjes in kunnen doen en wanneer je dan iemand zo'n stukje erbij geeft erbij zeggen dat die er tussen zit. Of er gewoon uithalen voordat je het geeft.

    Hier wordt de marsepein graag opgegeten hoor :D
     
  6. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Dit. Maar de 'slechte' marsepein wordt el natter vind ik. ik gebruik ook wel fondant zonder tylose en inderdaad eten sommigen het waaronder mn dochter ;)
     
  7. engeltje23

    engeltje23 VIP lid

    Aug 14, 2011
    9,348
    0
    0
    Ik gebruik meestal marsefond (1 deel marsepein gemengder 1 deel fondant) en doe er meestal geen tylose doorheen.
    Ook een keer een iglo gemaakt en daar heb ik idd eerst een klein bolletje cake voor gemaakt.
     
  8. Blemma

    Blemma Fanatiek lid

    Mar 11, 2013
    2,472
    16
    38
    Female
    Verpleegkundige in de wijk
    Hier wordt het nooit opgegeten maar meer voor de mooi gebruikt.

    Ik maakt het met fondant zonder tylose. Fondant wordt ook hard door kou.
    Als je alle onderdelen in maakt en even in een koele plek laat uitharden dan scheelt het ook al.
    En als je bezig bent ervoor zorgen dat je niet in een hele warme kamer bent.
     
  9. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    ik vind het knap dat het jullie met marsefond en marsepein lukt. fondant in een koude kamer kan ik me iets bij voorstellen, maar dan gebruik ikzelf toch liever wat tylose, zeker bij eigenwijze boetsersels als een giraffe .. hihi

    maar goed ts het kan dus allebei. Ligt er denk ik aan een beetje aan qua vorm een pinguin met een wat zwaarder onderlijf zal wel blijven staan denk ik.
     
  10. minon

    minon Niet meer actief

    Ja hoor blijft gewoon rechtop staan. En als je het in de oven zet (al dan niet ondersteund op 50 graden droogt het ook uit. Al meerdere keren gedaan. Ik merk wel dat het met funcakes marsepein lukt, maar met goedkope niet. Funcakes is al harder als je het uit de verpakking haalt. Als het niet lukt kun je er ook ongekookte spaghetti insteken en dat er even bijvermelden.
     
  11. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    ik heb altijd funcakes , maar goed over het algemeen worden ze niet opgegeten dus maakt het niet echt uit of het met tylose is of niet , hihi. Ik vind het nl. wel makkelijker om mee te werken .

    of ben ik nu een gekke ...aap :p
     
  12. giebel

    giebel Fanatiek lid

    Aug 26, 2011
    2,565
    601
    113
    Wauw! Ok, dus met of zonder tylose en niet in een te warme ruimte (kachel uit, dikke trui aan...;))

    En hoever van te voren beginnen jullie met de figuurtjes? Ik las, het kan weken van te voren, waar bewaar ik het dan? In een afgesloten bak in de kelder bv? En weken, is dat 2 weken, 4 weken?
     
  13. minon

    minon Niet meer actief

    Dit is ook met funcakes. Beetje kaal taartje omdat mn marsepein op was. Maar dus gewoon met marsepein gemaakt zonder wat erdoor.
     
  14. giebel

    giebel Fanatiek lid

    Aug 26, 2011
    2,565
    601
    113
    Mooi! En hoever van te voren maak je dan de figuren en hoe bewaar je ze? Ik ga misschien ook maar eens marsepein proberen. Funcakes is dus een goed merk om mee te boetseren?

    Ik wil deze gaan maken, of zal dat te moeilijk zijn voor een eerste keer? Moet ik nog wel gaan bedenken waar ik een vorm voor de iglo kan kopen...
     

    Attached Files:

  15. Arual83

    Arual83 Fanatiek lid

    Jan 11, 2012
    3,530
    0
    0
    Zuid-Holland
    Je kunt voor de iglo een blanda schaaltje van Ikea gebruiken om in te bakken. Ik heb een taart gemaakt met pinguïns afgelopen december van marsepein en ging prima zonder tylose. Ik had ze kort van tevoren gemaakt maar zijn nu nog steeds goed :). Edit: heb de figuurtjes in een bakje zitten. Deze keer ook funcakes gebruikt.
     
  16. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    Het is bijna puur suiker dus heel ver van te voren maar zou zelf zo'n2 weken wel genoeg vinden .

    Ik had er ook pinquins op staan.. Zal even kijken . Daaraan kan je volgens mij wel duidelijk zien hoe je ze kan maken. Ik vind het taartje prima te doen . Ik denk dat je wel even vat keukenpapier moet oprollen tegen die puntjes van het " meertje" anders blijven ze niet omhoog staan. Maar dat zie je vanzelf.
     
  17. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    nog even duidelijker wat dieren . misschien kan je er wat mee. :)
     
  18. giebel

    giebel Fanatiek lid

    Aug 26, 2011
    2,565
    601
    113
    Ik begrijp niet wat je hiermee bedoeld? De taart is toch volledig bekleed met blauw en dan een laag wit eroverheen gelegd? De witte laag ligt toch vlak erover heen, welke puntjes bedoel je dan?

    Mooie foto's trouwens van je eigen boetseersels, wauw!
     
  19. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    O sorry ik zie nu dat het rotsjes zijn ik dacht dat het ijsschots punten waren. Keek op mijn tel nl klein scherm.
     
  20. giebel

    giebel Fanatiek lid

    Aug 26, 2011
    2,565
    601
    113
    Koop je de marsepein trouwens in allerlei kleuren of alleen wit en met kleurstof werken? Ik heb kleurstof thuis, bevalt mij altijd wel goed ivm anders veel over vaak van sommige kleuren....
     

Share This Page