Appelstukjes in bladerdeeg met een beetje suiker erop. Blijven deze lekker als je ze een dag van te voren maakt?
Nee. Bladerdeeg wordt slap door het vocht van de appel. Wat je eventueel wel kunt doen is ze klaarmaken, koel bewaren en op de dag zelf afbakken.
Haha de eerste twee antwoorden spreken elkaar wel tegen. Volgens mij kun je ze wel vandaag afbakken en morgen eten hoor, het vocht van de appel verdampt toch ook door de warmte
eventueel kun je ze morgen nog even opwarmen in de oven. Niet in de magnetron, dan worden ze slap. En vergeet ook niet beetje kaneel door de appelstukjes te doen erg lekker!
Maak ze hier geregeld een dag van tevoren: prima te eten! Op oudjaarsdag maken we ook altijd appelflappen, zijn een dag later ook nog heerlijk
Ja doe ik zelf ook weleens, bijv voor traktatie op school. Avond van tevoren bakken met rozijntjes en kaneel. Zo lekker!
potverdorie nu heb ik zin in appelflappen. denk dat ik zo maar appels ga halen overigens vandaag maken en afbakken en morgen eten kan prima!
Nou nee ja het verdampt wel maar verdwijnt niet uit de appelflap want die is tenslotte helemaal dichtgeplakt. Het kan wel, vandaag bakken, maar het is veel lekkerder om het pas op de dag zelf te doen. Het is een werkje van niets dus daar hoef je het niet om te laten. Wat je wel kan doen is vanavond alvast de appels schillen en snijden, omroeren met kruiden en dan een beetje citroensap en in de koelkast zetten. Dan hoef je morgen alleen maar bladerdeeg te vouwen en af te bakken.
Die dingen zijn echt zo klaar dus ik zou het morgen doen. Tip van een banketbakker: 1 appel, 1 eetlepel suiker en 1 zakje vanillesuiker en kaneel. Bovenop ei en ook wat suiker over het ei strooien en dan 20/25min op 225 graden. Dan zijn ze super mooi bruin en lekker knapperig. Heb ze net nog gemaakt.
Bedankt voor de tips meiden. Ik denk dat ik bij deze een goed excuus heb om morgen als we toch langs de AH komen op weg naar de ikea even een pakje mee te nemen om uit te proberen. Het is als traktatie voor de verjaardag van mijn dochter op school het niet dus wel lekker zijn maar niet teveel werk nog in de ochtend. Normaal is het maken en eten hier 😉
Ik prik wel altijd met een vork een paar x in het bladerdeeg. naar mijn idee worden ze dan minder vochtig
Elstar appels. Die worden niet zo vochtig. Omdat ze stevig zijn blijven de stukjes heel ipv dat het echt moes wordt. En het is een lekkere frisse tegenhanger voor de suiker.
Zat ik inderdaad ook aan te denken of aan goudrenetten als die er nog zijn. Ik zal zo eens kijken welke ik van de week meegenomen heb.
Deze appelflapjes heb ik laatst gemaakt. Ik ben niet handig in de keuken, maar deze waren zomaar klaar. Ook nog suikervrij. Ik heb de biologische appels van ah gebruikt, deze zijn ook niet heel sappig. Plus een beetje jam zonder toegevoegde suiker. Ze waren erg lekker. De volgende dag waren ze ook nog lekker, alleen had ik misschien andere bladerdeeg moeten gebruiken. degezondemama – Favoriet bij ons thuis: suikervrije appelflapjes