Ik ben op zoek naar HET basisrecept voor SMEUIGE cupcakes. Op de een of andere manier worden ze steeds te droog. Ik ben er nu iig al achter dat ik het niet te lang moet mixen. Mss meer eieren gebruiken? Het is voor traktatie. Ik moet ze dus al de dag ervoor maken. Recept voor cupcakes die de volgende dag nog steeds lekker zijn zou dus super zijn! (Ps ik maak donderdag alleen de cupcakes, afwerken met botercreme en versieringen pas op de ochtend zelf...)
Ik doe altijd; 125 gram roomboter 125 suiker 125 zelfrijzend bakmeel 2 eieren 2 lepels melk 1 appel Theelepel kaneel Wat rozijntjes Merk dat door de appel ze ook al stuk smeuïger worden. Heb ze nog nooit droog gehad.
Ik gebruik meestal het basisrecept van Rudolph van Veen. Mooie luchtige en zachte cupcakes. Ik haal het uit zijn boek, maar het zal vast ook wel online te vinden zijn...
Ik maak vaak deze choco cupcakes met olie en gekookt water. Zijn absoluut niet droog. Ik weet niet of je de cacao er uit kunt laten en er iets voor in de plaats kan doen (banaan of appel of iets dergelijks). {Recipe} Perfectly Chocolate Cupcakes » Glorious Treats
Idd met olie bakken ipv boter, heeeeeerlijk smeuige cakejes krijg je dan. Dit is mijn succesrecept. Courgette muffins recept - Recepten van Allrecipes Klinkt misschien niet smakelijk, courgette muffins, maar dat proef je niet, is alleen ter vulling. Dochter heeft hierop al twee keer getrakteerd, alles ging op!
Ik gebruik nooit kant-en-klare mix zooi, gewoon alles zelf met een recept van de site cupcakerecepten. En heel belangrijk, zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.
Het basisrecept cupcakes maken | Cupcakerecepten.nl ik doe ze altojd 22 minuten in de oven, en ik zet de papiertjes in een miffinblik/siliconen muffinplaat zodat ze mooi rond worden en omhoog bakken.
Die van dr. Oetker worden bij mij wel lekker, die van AH en de Action zijn droog en vind ik niet lekker.
ik heb het al voorbij zien komen: maar olie gebruiken ipv boter! Om de simple reden dat boter stolt als het afkoelt en olie vloeibaar blijft
Bij mijn cupcake-maker zat inderdaad ook bovenstaande recept (behalve dan de appel, rozijn en kaneel) en ze worden lekker smeuiig en blijven dat ook zeker een paar dagen.
Misschien kun je roomboter proberen. Je hebt ook van Blueband een soort vloeibare roomboter voor bakken. Erg fijn.
Ik doe twee eetlepels zonnebloemolie bij het beslag.en ik ben niet merkgebonden waar de pakken in de aan ieding zijn neem ik er weer een paar mee. Mij bevallen ze van de lidl trouwens goed.
Geen melk gebruiken Recept dat ik gebruik heeft in verhouding gewoon meer ei, wordt daardoor luchtiger en blijft ook lekkerder 1 ei 50 gram suiker 50 gram roomboter 50 gram zelfrijzend bakmeel Suiker en boter goed luchtig mixen. Ei toevoegen en goed op laten nemen, (bij meerdere eieren steeds pas een volgend ei toevoegen als het vorige goed is opgenomen). Bakmeel erdoorheen spatelen en 20-25 minuten op 175 graden.