Cupcakes smeuiger krijgen

Discussion in 'De lounge' started by Soit, Jan 17, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Soit

    Soit Niet meer actief

    Ik ben op zoek naar HET basisrecept voor SMEUIGE cupcakes.
    Op de een of andere manier worden ze steeds te droog.
    Ik ben er nu iig al achter dat ik het niet te lang moet mixen.
    Mss meer eieren gebruiken?

    Het is voor traktatie. Ik moet ze dus al de dag ervoor maken. Recept voor cupcakes die de volgende dag nog steeds lekker zijn zou dus super zijn!
    (Ps ik maak donderdag alleen de cupcakes, afwerken met botercreme en versieringen pas op de ochtend zelf...)
     
  2. Mama sinds 2009

    Mama sinds 2009 Fanatiek lid

    May 1, 2008
    1,522
    0
    0
    Mix van Funcakes! Als ik alle ingrediënten zelf samenvoeg vind ik ze ook vaak droog.
     
  3. mam1991

    mam1991 VIP lid

    Jan 17, 2013
    10,071
    2,096
    113
    Ik doe altijd;

    125 gram roomboter
    125 suiker
    125 zelfrijzend bakmeel
    2 eieren
    2 lepels melk

    1 appel
    Theelepel kaneel
    Wat rozijntjes

    Merk dat door de appel ze ook al stuk smeuïger worden. Heb ze nog nooit droog gehad.
     
  4. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

  5. sanell

    sanell Bekend lid

    Dec 16, 2008
    628
    0
    0
    Ik gebruik meestal het basisrecept van Rudolph van Veen. Mooie luchtige en zachte cupcakes. Ik haal het uit zijn boek, maar het zal vast ook wel online te vinden zijn...
     
  6. kwebbel1984

    kwebbel1984 Fanatiek lid

    Oct 30, 2012
    1,027
    0
    0
    Slagroom toevoegen ipv boter. Dan wel ongeklopt. Niet te lang in de oven en te hete temperatuur?
     
  7. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    Dec 12, 2008
    4,038
    83
    48
    Female
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
  8. Sparkie

    Sparkie Fanatiek lid

    Oct 24, 2009
    3,028
    2
    0
    Idd met olie bakken ipv boter, heeeeeerlijk smeuige cakejes krijg je dan.
    Dit is mijn succesrecept.

    Courgette muffins recept - Recepten van Allrecipes

    Klinkt misschien niet smakelijk, courgette muffins, maar dat proef je niet, is alleen ter vulling. Dochter heeft hierop al twee keer getrakteerd, alles ging op!
     
  9. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    Dec 12, 2008
    4,038
    83
    48
    Female
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Die courgette muffins ga ik eens proberen. Zien er goed uit!
     
  10. Sparkie

    Sparkie Fanatiek lid

    Oct 24, 2009
    3,028
    2
    0
    Ze zijn echt superlekker!!!!! Ook de dag erna nog heerlijk smeuïg!
     
  11. marlies85

    marlies85 Niet meer actief

    Ik gebruik nooit kant-en-klare mix zooi, gewoon alles zelf met een recept van de site cupcakerecepten. En heel belangrijk, zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.
     
  12. Toeteke

    Toeteke Fanatiek lid

    Jan 15, 2014
    1,613
    685
    113
    Female
    Ik smelt de boter altijd eerst. Dat laat ik afkoelen voor ik het gebruik. En altijd roomboter :D
     
  13. maartjev

    maartjev Fanatiek lid

    Mar 9, 2009
    1,534
    0
    0
  14. Jo79

    Jo79 VIP lid

    May 6, 2007
    25,063
    3,857
    113
    Die van dr. Oetker worden bij mij wel lekker, die van AH en de Action zijn droog en vind ik niet lekker.
     
  15. Tylmare

    Tylmare Fanatiek lid

    Sep 24, 2014
    1,111
    333
    83
    Female
    Gastouder
    Amersfoort
    ik heb het al voorbij zien komen: maar olie gebruiken ipv boter!
    Om de simple reden dat boter stolt als het afkoelt en olie vloeibaar blijft :)
     
  16. Islah

    Islah Niet meer actief

    Bij mijn cupcake-maker zat inderdaad ook bovenstaande recept (behalve dan de appel, rozijn en kaneel) en ze worden lekker smeuiig en blijven dat ook zeker een paar dagen.
     
  17. Khlo

    Khlo Fanatiek lid

    Jan 16, 2015
    1,022
    0
    0
    NULL
    NULL
    Misschien kun je roomboter proberen. Je hebt ook van Blueband een soort vloeibare roomboter voor bakken. Erg fijn.
     
  18. sjak

    sjak Niet meer actief

    Ik doe twee eetlepels zonnebloemolie bij het beslag.en ik ben niet merkgebonden :) waar de pakken in de aan ieding zijn neem ik er weer een paar mee.
    Mij bevallen ze van de lidl trouwens goed.
     
  19. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Geen melk gebruiken :)
    Recept dat ik gebruik heeft in verhouding gewoon meer ei, wordt daardoor luchtiger en blijft ook lekkerder :)

    1 ei
    50 gram suiker
    50 gram roomboter
    50 gram zelfrijzend bakmeel

    Suiker en boter goed luchtig mixen. Ei toevoegen en goed op laten nemen, (bij meerdere eieren steeds pas een volgend ei toevoegen als het vorige goed is opgenomen).
    Bakmeel erdoorheen spatelen en 20-25 minuten op 175 graden.
     
  20. Islah

    Islah Niet meer actief

    Dit is dus een normaal cakerecept eigenlijk.
     

Share This Page