Net een AH pakket chocolade cupcakes gemaakt. Wel stom, staat op de verpakking dat het voor 8 cupcakes is, terwijl de meeste trays voor 12 cupcakes zijn. En er zaten 11 papiertjes in. Heb er 9 van gemaakt. Maar goed, ze zijn dus gebarsten aan de bovenkant. Ik ben benieuwd waar dat dan door komt en hoe je dat kunt voorkomen. Aan de ingrediënten ligt het toch niet? Is een kant-en-klare mix. Ik neem aan dat dat goed uitgeprobeerd is voor ze het recept samenstellen. Moest er 1 ei en 60 ml water bij doen. Maar ja, dit is het resultaat dus:
dat komt omdat de temperatuur van de oven waarschijnlijk te hoog staat... Waarom barsten cupcakes open in de oven? - Handige Baktips
Klinkt logisch, maar dan klopt de bakinstructie niet. Ik heb ze, zoals op de verpakking staat, eerst 10 minuten op 150°C gebakken en daarna de temperatuur verhoogd naar 180°C. Jammer, want het is inderdaad de bedoeling om ze te decoreren. Ik heb ooit eens een recept uit een boekje gevolgd, dus niet met een kant-en-klare mix, maar toen bleven ze té plat. Was waarschijnlijk doordat er te veel ei in zat, of dat de boter te warm in de mixer was gegaan of zo. Leek gewoon te vochtig. Denk het.
vreemd dat de bak instructie niet klopt, je zou toch zeggen dat dat wel moet. ik durf je niet te zeggen hoe je het anders moet doen, heb zelf nooit cupcakes gebakken...
De bakinstructie klopt wel, maar iedere oven is anders. Als er in een recept staat dat iets op 200 graden moet, dan zet ik mijn oven op 180, want anders gaat het veel te hard. Een ander kan zijn oven wel gewoon op 200 graden zetten.
Op 1 of andere manier is de temperatuur elke oven wat anders. Mijn kleine combi is echt veel heter. Omdat ie klein is denk. Ik zet hem altijd standaard 10 graden lager...dan gaat het goed.
Hier leg ik na het bakken 2 snijplanken over de 12 cupcakes, deuken ze weer in en kan er gewoon gedecoreerd worden hier namelijk ook altijd gebarsten
Denk dat je, je antwoord al hebt maar: Nutella overheen smeren en wat mini m&m's en je ziet er niks meer van. Ze zien er heerlijk uit trouwens zelfs met barsten hoor!
Dit klopt idd. Als er bij mij 200 graden staat op 20 minuten dan moet ik het bij mij op 210 zetten 25 minuten. Elke oven is anders.
Ik dacht ook dat het zo hoorde. Als je bijvoorbeeld in een restaurant een cupcake of muffin besteld zijn ze toch ook gebarsten?
Denk dat je ze te lang gebakken hebt. 180 gr vind ik vrij hoog voor cup cakes. ik bak ze tijd op 160 graden. en idd direct als ze ui t oven komen met de snijplank erboven op zodat ze mooi plat zijn ik gebruik ook nooit een mix. zonder is veel lekkerder en als je een weegschaal hebt niet moeilijk. Voor 12 cupcakes: 150 gr zelfrijzend bakmeel, 150 gr boter, 150 gram suiker, 3 eieren, 2 eetlepels melk en een halve theelepel zout. voor vanille cupcakes er een zakje vanille suiker door en voor chocolade 2 eetlepels cacao poeder en iets meer melk.
Als je iets te lang klopt dan rijzen ze te hard,zakken weer in en zijn gebarsten. Beslag alleen kloppen tot dat alles,gemengd is. Ik heb nooit meer gebarstraks cupcakes nu.
Dat kan ook. Er stond op: 5 minuten mixen op de middelste stand. Volgens mij heb ik dat langer gedaan, omdat de jongste meehielp met alles erin scheppen Cupcakes horen volgens mij niet gebarsten te zijn. Is een goeie om eens op te zoeken bij Heel Holland Bakt of zo
Cupcakes horen volgens mij ook een meer platte bovenkant te hebben, zodat je ze goed kan decoreren. Muffins hebben een bolle bovenkant. Cupcakes versus muffins - Laura's Bakery
Hmm nee hier ook nooit gebarsten cupcakes. Ik bak ze ook op 180 maar wel zelfgemaakt...geen mix, misschien scheelt dat?