Mijn dagmenu vandaag Ontbijt Zelfgemaakte cruesli van noten met amandelmelk Lunch Eieren met tonijn en courgette en verse kruiden Avondeten Brocolli met bacon en knoflook uit de oven. En geraspe wortelen 3 keer tussendoor gehad Fruit Zelfgemaakte reep Extra cruesli ditmaal met iets yogurt( niet paleo) Calorieen totaal 1465
Hou ik in mijn achterhoofd dank je! Ontbijt 1 gekookte ei met tomaat en komkommer Daarnaast een smoothie gemaakt van banaan spinazie en amandel melk. Lunch Tonijn omelet met courgette en bieslook. Avondeten Gebakken champignons en ui. Twee frikandellen ( gezin bakt patat haha) Gedeelte tonijn wat over is van de middag. Tussendoortjes zoals reep, en stuk bananen brood 1615 calorieeen totaal. Vanmorgen mijn wekelijkse weegmoment gehad en nu weer ruim twee kilo kwijt!
Deze tip wilde ik ook net geven. Ik eet nu paleo maar nogal vrij ivm zwangerschap en toch wel behoefte aan een speltbroodje of wat zuivel of soms gewoon iets lekkers met suiker maar straks ga ik weer lekker terug naar paleo volgens het bekende 80/20 principe. Ik gedij er goed op, al eet ik soms te weinig groente ivm de kosten. En te weinig betekent dan 200 a 500 gr per dag want eigenlijk is mijn richtlijn 800 gr a een kilo. Maar ik ben zeker geen paleo perfectionist al eet ik bepaalde dingen gewoon echt niet meer, voor sommige hedendaagse voedingsmiddelen maak ik wel ruimte. Ik heb 1,5 je geleden 30 dagen strikt paleo gevolgd en heb daarna een en ander weer geprobeerd te eten en zodoende weet ik waar mijn lijf wel en niet gevoelig voor is. Ik eet bijv gewoon tomaten (nachtschade). Granen gaan wel oke, zolang het niet over bewerkt is en liever geen tarwe (opgezette buik). Ik vind dus dat je niet klakkeloos een eetwijze/lifestyle over moet nemen, maar moet gaan ontdekken waar jouw lijf het best bij vaart
Als je minder ei wil eten: gewelde lijnzaad (het water daarvan) kan je ook gebruiken i.p.v ei. Nu heb ik het wel over ei ergens door, niet een omelet ofzo.
Dat is interessant! Want teveel eiwit eten tijdens zwangerschap is niet zo wijs, dus vroeg me al af hoe ik dat kon minderen. Dit werkt bijv bij (paleo)pannenkoekjes?
Geen idee, ik heb het nog nooit in pannenkoekjes gemaakt, wel in brownies en andere dingen. Ik doe 1 eetlepel lijnzaad in plaats van 1 ei en dan een glas (of iets minder) water. Een paar uur of nachtje laten wellen. Heel goed laten uitlekken en het laatste water in een zeef goed eruit persen met een lepel ofzo maar je kan ook het lijnzaad erin laten (veel makkelijker, maar ik vind die losse zaadjes niet in alles even lekker). Overigens denk ik dat gebroken lijnzaad hier makkelijker voor is maar dat zou ik nog moeten uitproberen omdat ik tot nu toe alleen heel lijnzaad in huis heb (gehad). Misschien dat ik er eens pannenkoekjes mee probeer te maken, kijken hoe dat bevalt. En nu een vraag aan jou: n.a.v die spinaziebrownies waar je het over had ben ik gaan Googlen, de dame in kwestie heeft overigens ook gewoon een site en daar kwam ik dus het recept tegen. Ze had het alleen over 'green plantains', wat erg op een banaan lijkt... Maar dat is het dus niet. Is het gewoon in de supermarkt te koop en zo ja hoe heet het daar? Of is dat nou wat wij een 'bakbanaan' noemen?
Lijstje met websites waar ik ook wel recepten of ideeën vandaan haal: Paleo « Foodies Paleo paleo made simple - paleo lifestyle blog Word zo fit als een oermens! - Het Paleo Principe - zo fit als een oermens met Evert Berkelaar - Sinds 2008 Paleo feest - Paleo Feest Oerkracht | Paleo en Puur Leven The Paleo Mom - The Paleo Mom is a scientist turned stay-at-home mom who shares recipes, explains the science behind the paleo diet and its modifications, and blogs about the challenges of raising a paleo family. Home Home - Eet Goed Voel Je Goed rhandaspaleocooking.wix.com Paleo recepten - Clubpaleo.nl Voedzo - Eten zonder suiker - Alles over suikervrij - zuivelvrij en biologisch eten En verder recepten van Pinterest Facebook https://www.facebook.com/paleo.nl https://www.facebook.com/paleofoodies2 https://www.facebook.com/paleorecepten https://www.facebook.com/paleovoeding https://www.facebook.com/paleo.bro.s Er ligt trouwens ook een magazine bij de Bruna; Paleo Lifestyle. Staan ook een hoop leuke dingen in!
Ha, dat zijn gewoon bakbananen! Maar dus liever gebruiken als ze nog erg groen zijn van schil. Anders kan een behoorlijk zwarte schil ook, maar ertussenin geel met wat zwarte puntjes zijn ze eigenlijk het minst lekker. Ik bak ze ook wel eens in plakjes en dan wat honing erover. heerlijk!
Uit dat nieuwe magazine 'Paleo Lifestyle' heb ik vandaag het paleo-brood gebakken, staat ergens achterin. Superlekker! Vooral die chiazaadjes erdoor heen zijn eigenlijk best een goed idee. Dan zit er nog wat meer een bite in. Bij mij worden al die cakes/broden vaak zo snel zompig. Diner vandaag: Stoofpotje van rundvlees, ui, champignons en wortel met pastinaakpuree.
Niet precies dat recept uit het magazine, wel andere variaties. Maar ook daar wisselt het heel erg of het lukt; soms blijven ook die te nat. Ik weet niet zo goed wat ik fout doe.. Te veel olie? Oven niet warm genoeg? Geen idee! Lukken deze recepten bij jullie wel altijd?
Te nat misschien oven lager en langere tijd erin houden. Hoeveel eieren doe je erin? En kokosolie? Deze heb ik vandaag klaargemaakt echt super lekker.
Hier ook paleo ! Sinds juli eten wij 80/20 paleo en bevalt goed ! Onze kinderen eten met ons mee behalve het zuivel daar krijge zij meer van dan wat wij gebruiken.
Ja, ik dacht ook al dat het misschien aan de kokosolie lag, dat heb ik niet echt afgemeten, maar een beetje gegokt. Moet wel zeggen dat de cake nu, een dag later, nog lekkerder is! Dat hele natte is er nu een uit. Die salade ziet er lekker uit, Myrthe!
Hee hallo, Mag ik meekletsen? Wij doen ook sinds een tijdje paleo. Willen eens kijken of het doet wat het belooft. Het verhaal van de koolhydraten begrijp ik wel. Hier dus aan de eiwitten en (nog) meer groente. Het was even wennen, maar het gaat nu goed. Hier helemaal geen granen en zuivel en zo min mogelijk zoetmiddelen (zoals honing, agavestroop e.d.). Heb een mooi boek gekocht van Pete Evans (jam). Het kost allemaal wat meer tijd om een mooie maaltijd te bereiden, maar dan heb je ook wat!