Ik wil je mijn recept wel geven, maar stt het is een familierecept Mijn oma maakte het, mijn moeder en nu ik. runderriblap, mergpijp zout en 2 runderbouillonblokjes in water laten trekken. Dit kan wel lang duren (hier meestal een halve dag), tot het vlees lekker zacht is. Winterpeen, sperziebonen en kleine spruitjes schoonmaken, snijden en apart koken in pannetje met water. Gehaktballetjes apart in pan koken met een bouillonpakje van de knorr of maggi en dan de groentesoepversie. (zitten 2 doosjes op elkaar in de verpakking). Gehakt kruiden met zout, peper en nootmuskaat. Als het vlees klaar is, dan in stukjes snijden en weer teeug de pan in. Doe dan de voorgesneden soepgroente (kant en klaar zakje) erin en lekker laten meepruttelen. Champignons snijden en ook erbij doen. Als de gehaktballetjes gaar zijn kan de hele pan bij de soep in. Doe nu ook vermicelli (middl)erbij en de alvast gekookte wortel,sperziebopnen en spruitjes. Even doorlaten koken en wat nootmuskaat in de soep en dan proeven en naar smaak peper en zout erbij. Ik maak het ook weleens met ossestaart ipv runderriblap, maar daar moet je van houden. Wil je een iets vettere soep, kun je op een grote pan ook best 2 mergpijpen gebruiken. Ik kan absoluut niet goed koken maar mijn soep is gewoon echt superlekker, er wordt zelfs speciaal gevraagd of ik het wil maken als we visite krijgen. Wij eten het met rijst en sambal rawit
Hier twee blokjes bouillon in een liter water. Ongeveer 200 gram gehakt ballen erin als het water kookt zakje kant en klare soep groenten erbij handje vermicelli Alles een minuut of 10 laten koken en klaar
de eenvoudige snelklaar versie: potje bouillon met rundvlees laagje vet eruit halen en in pan kieperen met een paar potten water aanvullen. 1-2 bouillonblokjes erbij, aan kook laten komen en dan kleine gehaktballetjes erbij (schat zo ong. 150-200 gr). zakje soepgroenten erbij als de balletjes gaar zijn. weer aan kook maken en handje vermicelli erbij. de originele soep doe ik zelf bouillon trekken, verse groente snijden etc, dus kost meer tijd.
Ken je het boek de soepbijbel? Darr staan echt heerlijke recepten in.. En alles staat of valt met de bouillon. Als we tijd hebben maken we die zelf hier en dan is de soep echttttttttt heerlijk.
Soep maken is meestal een kwestie van experimenteren. De AH heeft groentesoeppakketten (op de groenteafdeling, niet in de koeling). Verschillende soorten groenten, bouillonblokjes en recept. Alleen nog vlees toevoegen (of vega houden, kan ook natuurlijk). Voordeel van zo'n pakket is dat het redelijk "foolproof" is. Bevalt de smaak, dan maak je 'm de volgende keer met losse ingrediënten. Bijna alle soorten groenten kunnen in de soep. Ideaal om restjes in te verwerken. Wil je dat de soep meer vult dan kun je aardappel, pasta, rijst of vermicelli toevoegen. Ook lekker: stevige groentesoep, waarbij je de groente pureert (met een staafmixer ofzo). Courgettesoep, wortelsoep, pompoensoep etc. Groenten koken met een klein beetje water. Als de groente gaar is dan pureren. Op smaak brengen met zout en kruiden. (soep zonder bouillonblokje heeft vrij veel zout nodig om de smaak te krijgen die veel mensen "verwachten" bij soep). Room toevoegen en klaar. Zelf bouillon maken zorgt voor een nog lekkerdere soep, maar geeft ook beduidend meer werk.
Bedoel je gewoon blokjes waar ik bouillon van trek hiervoor? En hebben we het dan over een liter ofzo? En die hele pan incl. vocht gaat dan bij de rest in toch? En bij mij mislukken die balletjes altijd hoelang raad jij koken aan? (ik kan gelukkig wel koken maar mijn man zit steeds maar te verkondigen dat de groentesoep van zijn oma zo lekker is en dat geen van mijn soepen daar aan kunnen tippen. Nu maak ik voornamelijk preisoep, pompoensoep, broccolisoep, tomatensoep dus de meer gebonden varianten. Groentesoep en kippensoep wordt inderdaad altijd wat saai) Dus ik ga nu toch ook maar eens zelf bouillon trekken etc. Ik ga je recept dus proberen want als ik het zo lees valt hij in de smaak! Dankje)
Mijn groentesoep: Pan water, soepvlees en een mergpijp er in en een pakje smaakmaker voor soep van maggi, dat zo'n 2 uurtjes laten koken. Vervolgens soepballetjes erbij (ik doe altijd lekker veel) En stukjes gesneden selderij. Na een kwartiertje soepgroenten erbij, vermicelli, een pakje voor boerengroentesoep en een klont kruidenboter. No even laten koken 10 minuutjes en ready steady, groot succes hier!
Ik bedoel ws die smaakmaker waar een van de andere dames het iver had. Ik heb het even op google bekeken en ik bedoel idd die smaakmaker en dan groentesoep. Ik kook nooit echt met maten of hoeveelheden doe het echt op de gok. Ik gebruik altijd een standaart steelpan en die vul ik voor de helft met water, koken en dan de balletjes erin (gekruid en wel) en dan 1 zo'n heel bakje smaakmaker (per 2 verpakt) tot de balletjes boven komen en dan hups idd de soeppan in. Haha succes, ik ben zeer benieuwd hoe die wordt, soms is het ff zoeken naar de goede hoeveelheden maar mmmmm ik heb er nu al zin in! Ik hou me aanbevolen voor een bakkie d)
Fijngesneden ui, prei en wortel stoven. Paar liter water erbij. Per liter water 1 groentenbouillonblokje. Kwartiertje laten koken. Eventueel blikje gepelde tomaten erbij.
Ik houd van verse bouillonsoep! Pan water opzetten, bouillonblokjes erbij, zout, Peter, lekker veel kruiden als laurierblad en peterselie, scheutje een of andere saus waarvan ik nu niet op de naam kom (weisch schouwer ofzo iets vaags) mergpijp, soepvlees, wortel, prei, (net wat je lekker vindt of over hebt) flink wat uurtjes laten trekken en dan zeef ik de soep altijd. Wordt ie lekker helder. Zeven met een theedoek. Daarna nog vermicelli erin en zelf balletjes draaien Hmmmm heerlijk met zachte broodjes om te soppen
Mijn recept: 1,5 liter water Zakje groentesoep basis 1 groenten bouillon blokje 300 gram gehakt met een eetlepel gehakt kruiden erdoor, 300 gram soep groenten Vermicelli naar wat je lekker vind, Snuf versgemalen peper
Mijn recept, 3 boillon blokjes op 1 liter (of 1 1/2) water Gehaktballetjes erbij doen als blokjes opgelost zijn Vermicelli Groenten Dan pakje smaakmakers kruiden van knorr (die 2 pakjes op elkaar) als je meer gekruid wilt dan 2 pakjes evt En als laatst nog zon theezakje met andere soep kruiden van Knorr 10min laten trekken.. Smullen maar!
Grote pan op het vuur bouillon blokje erbij...ondertussen balletjes draaien en in de pan doen, verse worst in de pan en dit even laten koken tot alles gaar is. Worst in stukjes snijden, 2 zakjes groentesoep mix erbij en 1 smaak versterker... vervolgens de soepgroente erin ( kant en klaar), vermicelli erbij en lekker laten pruttelen
Mijn recept... Grote pan water koken(soeppan) Daar 5 boillon in. Soepvlees kleiner maken (vind ik lekkerder) Soep vlees er in. Half uur wachten \Ondertussen de ballen draaien (met gehakt kruiden) Dan die er bij in doen. Ongeveer zo 1 uur door laten koken. Dan de zakje er in. Daarna de groente er bij dat kan veel zijn maar ook minder omdat we dan nog wat in de vriezer liggen denk aan bonen doperwtjes/worteltjes peulen etc. Dan dat lekker door laten koken (schatjes) Dan half uur voor eten de vermezellie Soms gooi ik ergens tussen door nog een boilon er in beetje na de kleur en smaak