Wij lopen hier laatste tijd behoorlijk over qua planning met eten. Ik ben pas half 7 thuis. En het makkelijke, snelle eten sluipt er helaas in. Maar we hebben een mannetje van 2 rondlopen en ik ben zwanger. Dus gezond eten is wel belangrijk (was het altijd al wel natuurlijk, weet ik). Wat eten jullie wat makkelijk en gezond is en ook geschikt is voor een 2jarige, dus niet te pittig? Recepten? Ideetjes? Wij blijven maar bij de stamppotten hangen die ik vantevoren heb klaargemaakt of een snelle spaghetti.
Wat ideetjes: - Roerbakgroenten met/zonder vlees, gecombineerd met rijst of mie. - Maaltijdsalade, bijvoorbeeld een rode bieten salade of een pastasalade - Maaltijdsoep met verse groenten - Verse groenten, gehakt, saus van verse tomaten en pasta - Ovenschotel van te voren klaarmaken en in de over schuiven zodra je thuis komt - Gevulde wraps (daar kun je eindeloos mee varieren)
Hier is een spaghetti met heeeel veel verse groente verstopt in de tomatensaus een groot succes. 'S middags maak ik vaak een snel tomatensoepje met wortel en verse tomaatjes en een klein beetje citroensap. Daar doe ik dan stukjes Waldkorn brood in. Een visje bakken? Vaak vinden kindjes Slibtong heel lekker door de boterachtige zachte smaak. Heel lekker met zeekraal erbij. Dat roerbak je 2 minuutjes met 2 teentjes knoflook (de knoflook is dan niet pittig). Vis is voor jou ook heel gezond. Slibtong hoort in de categorie vette vis
Ovenschotels! Onderin groenten. (Bij heel veel haast uit de vriezer: spinazie, broccoli enz. of uit een pot/zak/blik: rode kool, zuurkool) Daarop een laag gekruid en geruld (runder)gehakt (met een uitje/tomaatje o.i.d), kip of vis. Daarop aardappelschijfjes of puree. En daarop evt. kaas of paneermeel. 30 minuten op 200 graden en klaar. Kun je voor het eten nog snel even douchen ofzo.
wij eten dan vaak die makkelijke versie van boerenkool haha. aardappelpurree (zakje met kokend water) + pot boerenkool (hoeft niet meer gekookt te worden) en een rookworst (2,5 min in de magnetron op 600 watt) meestal duurt de worst het langst hihi..
Klinkt misschien heel vreemd wat ik ga zeggen. Maar het boek van Sonja Bakker staan lekkere en gezonde recepten in voor het avondeten. Ik kreeg de tip ook en nu hebben we gewoon iedere avond iets lekkers, gezonds en snel ol tafel staan.
een slowcooker aanschaffen, 'sochtends ingerdienten in de pan, 8 of 10 nuren sudderen, pan gaat na afloop automatisch in warmhoud stand en je hebt een heerlijk geurend huis en een gezonde warme maaltijd
En dan kortsluiting en je huis in de fik terwijl je er niet bent... misschien ben ik een doemdenker maar hier blijft geen tv aanstaan als ik weg ben. Moet er dus niet aan denken om mijn slowcooker aan te laten staan.
Bij kortsluiting slaat als het goed is je aardlek eruit dus dan zit je hooguit met een ontdooide vriezer. Je droger laten draaien terwijl je weg is bijvoorbeeld veel gevaarlijker omdat dat ding in de fik kan vliegen door het stof.. dit staat los van het elektriciteitsnet..
Een soort risotto maken. Heb je ook maar 1 pan na die tijd om af te wassen Vlees naar keus bakken (stukjes chorizo/salami worst of gekruide stukjes kipfilet of beetje kip en chorizo) ui meebakken. Je kunt meerdere groenten nu meebakken, prei, paprika, courgette, champignons etc maar hoeft niet als je op het eind boontjes toevoegt. Paar theelepels paprikapoeder meebakken. Doe nu water en rijst erbij. Ook kun je nu een zak diepvriesboontjes toevoegen. Zo nu en dan roeren. Het gerecht is klaar als de rijst gaar is. Soms eens wat water toevoegen als dat is verdampt en de rijst nog niet gaar is. Mss wat peper of sambal toevoegen als je het pittiger wilt hebben.
Ik lees even mee! Zit ongeveer met hetzelfde probleem. Iemand nog lekkere / makkelijke ovenschotel tips? Ben heel benieuwd.
Dit klinkt in mijn ogen niet echt meer als gezond eten....Poeder met kokend water? Lijkt me geen enkele vitamine meer in te zitten? In potgroenten dan weer wel, maar zit daar dan niet weer te veel zout in (voor een zwangere en een peuter bedoel ik dan)
Haha doe wij hier ook: aardappelpuree uit een zakje, spinazie uit de vriezer en een tartaartje. binnen 10 minuten klaar
Ik zou zoveel mogelijk de avond van te voren koken: - zelfgemaakte soep - ovenschotels - hartige taarten Kan je allemaal als je thuis bent makkelijk weer opwarmen.
ik snap nooit wat er zoveel werk is aan een paar aardappels schillen, een zak bloemkool of broccoli of erwtjes uit de diepvries en een tartaartje of stukje kipfilet. heb ik in een half uur op tafel en lijkt mij heel snel en makkelijk
Veel groenten kun je in de vriezer bewaren. Ik koop bijvoorbeeld altijd een zak paprika's in plaats van losse, snijd alles in stukjes, en gooi wat ik niet nodig heb ik kleine porties in de vriezer. Heb ik dat dan nodig, dan zijn de stukjes zo ontdooid (en bevroren de pan in is ook geen probleem). Dat scheelt dan altijd heerlijk veel tijd bij het koken.
Of een hele grote pan macaroni maken en van wat over is op een andere dag een ovenschotel maken, door het gewoon in een ovenschaal te mikken, wat kaas erover heen en even in de oven.
Niet iedereen houdt natuurlijk van aardappels, vlees, groente. Wij eten dat bijvoorbeeld echt nooit omdat ik er gewoon niet zo veel aan vind.