wat ik ook vaak doe is wat er s avonds eens overblijft ( meestal echt nog wel 1 portie) invriezen. als je dat vaak doet heb je altijd iets achter de hand in de vriezer. je haalt het er smorgens uit en je hoeft het sa vonds alleen maar op te warmen en evt een stukje vlees bij te bakken. doe ik vaak bv met stamppot, ovenschotels, pasta of rijst
Als ik echt snel iets op tafel moet zetten maak ik stampot rauwe andijvie. Wel met een zakje aardappelpurree, dus echt heeeel gezond is het niet. Maar dit staat echt binnen tien minuten op tafel. Purree maken, spekjes bakken, worst opwarmen en alles door elkaar scheppen Wat ook snel is, is wraps met kip, beetje creme fresh, mango en sla. Heerlijk en heel snel klaar!
Je kunt ook de aardappels al van tevoren in kleine blokjes snijden en gewoon in water laten staan. Als je thuiskomt zet je de pan zo op het vuur. Klein gesneden aardappelen is zo klaar. Hetzelfde doe je voor de groenten. Of bijv. diepvries spinazie. Rijst is ook vrij snel klaar. Even wat gesneden groente roerbakken en even eitje bakken. Veldsla en gebakken aardappeltjes. Snij je nog wat kokommer en wat cherrytomaatjes erbij. Ook weer klaar.
Gelukkig is smaak persoonlijk Mijn kinderen weigeren groente met gekookte aardappels, maar eten wel als ze aardappelpuree uit het zakje krijgen.... tja dan kies ik daar 1 keer per week voor: supermakkelijk, wij vinden het prima te eten en de kinderen eten ook eens groente zonder gezeur.
Dit vind ik ook handig! Zo ook met porties vlees. Laatst zelfs kipfilet gesneden in de diepvries (erg actieve vriend).. Handig! Ik vind het vooral handig als ik het voorbereid heb, door bijv. vlees uit de diepvries te hebben. Risotto is ook snel! Kip bakken in pan. Uitje erbij, champignons en bijv wortel. Ondertussen bouillon maken van groentebouillonblokje. Risotto kort meebakken, deel bouillon erbij. Roeren, wachten tot het vocht opgenomen is en nogmaals bouillon erbij, roeren en wachten tot t opgenomen is. Op t laatst evt peper en zout of peterselie en een beetje parmezaanse kaas. Lekker en snel, in zo'n 20 minuutjes klaar. Dit is ook makkelijk; gehakt met mexicaanse kruiden rullen, uitje, kidneybonen, mais evt tomaat erbij. Ondertussen naturel tortillas chips met kaas in de oven. (evt met paprikapoeder, chili en/of pepertje) Ik maak er ook vaak guacemole bij. Als kaas gesmolten is lekker alles bij elkaar eten.
Hier nog een snelle gezonde risotto recept. - risotto - champignons - courgette Allemaal in 1 pan garen. In een andere pannetje maak je een visbouillon (gewoon z'n blokje met water) Dit doe je steeds roerend door je risotto mengsel. Als al het bouillon ingetrokken is en alles gaar,doe je nog wat gerookte zal er doorheen.
Als wij haast hebben: - Rijst met pot chicken tonight en de kipfilet hebben we al gesneden in de diepvries liggen, dus dat kun je ook zo de pan in mikken en even bakken. - Krieltjes bakken, spekjes erbij, zakje roerbakgroente, en eten maar. - Wij doen hier vaak ook op de dag dat we wel tijd hebben een grote pan bami,nassi,macaroni,spaghetti,roerbakmie,zuurkool maken, en dan de dag dat we niet zoveel tijd hebben, dat opbakken.
Wij eten het ook wel eens en de kinderen vinden het heerlijk! Ik vind het ook ideaal af en toe. Tuurlijk geen dagelijkse kost, maar bij haast toch nog iets redelijks op tafel zetten.
Hier gaat op dagen dat we beide laat thuis zijn ook de slowcooker aan (en ook regelmatig op andere dagen). Ideaal, in de ochtend eten er in (zetten het wel eens avond van te voren al klaar), aanzetten en bij thuiskomst tafel dekken en soms nog wat rijst of pasta koken. Wil niet meer zonder!
Goede tips zitten hiertussen. Heb voor vandaag de ovenschotel met aardappels groenten en gehakt die ergens in het begin staat als tip met recept. Morgen denk ik de risotto, nooit bedacht dat dat O makkelijk was. Kipfilet alvast gesneden in de vriezer is een goed idee. Maar dan zit je met ontdooien, moet ik dan rekening mee houden door het er al uit te halen smorgens. Iemand nog gezonde ovenschotel recepten? Stamppotten en pasta's doen wij standaard al veel.
Waarom snijden jullie eigenlijk zelf nog groentjes en vlees om het dan in te vriezen, ipv het diepvries te kopen? Veel gezonder, want dan blijven veel meer vitamines bewaard door het supersnelle invriezen net na de 'oogst'. En veel gemakkelijker ook Ik heb hier altijd diepvriesgroenten in huis voor snelkoken.
Oh, en bij de appie staan er genoeg super makkelijke recepten. Wat wij hier wel maken als we geen zin hebben in koken: Kip cajun met komkommer/ananas salade kip ketjap met komkommersalade Eiercurry met naanbrood Verder bepaalde salades die je een dag eerder al wel kunt maken (aardappelsalade van Matt Preston), of een ovenschotel/hartige taart die een dag eerder al klaargemaakt kan worden en dan zo in de oven schuiven.
De Risotto die hier voorbij kwam ga ik ook eens maken! Voor de echte luie donders onder ons, wij kopen ook wel eens verse stamppot bij de slager. Boerenkool, Andijvie. Er is genoeg keus! En lekker!
Ook snel: zalm in blokjes snijden en in sesamzaad wikkelen. In de wok, en dan een zakje wokgroenten erbij.
Ik vind diepvriesgroenten echt heel erg vies.... En we eten het meest biologisch vlees en dat vind je niet ingevroren in de supermarkt.
- pasta spinazie met gerookte zalm of gerookte kipfile - burrito's (alleen de vlees aanbraden, verder allen maar verse groente) -
Diepvriesbloemkool of -brocolli in pot gooien met wat zout. Laten koken. Ondertussen aardappelen schillen en nadien ook in water zetten en laten koken. Groenten afgieten. Zalmfilet van Aldi (in plastic) in microgolf duwen en 5 minuten opzetten. Voordeel van die "plastic" is dat de boel stoomt. Groenten nog effe laten stoven en wat room erover. Op 't einde de zalm erbij. Smakelijk! 1 fijngesneden uit stoven. 2 courgettes in schijfjes of in blokjes erbij. Pasta koken. Eventueel wat room bij de courgettes doen, of wat kerstomaatjes. En eventueel wat zalm of andere vis erbij bakken. Gehakt rullen (en kruiden). Uitje erbij. 3 paprika's in stukjes erbij. Rijst koken. Of de paprika's opvullen met gehakt en 3 kwartier de oven in duwen (in een ovenschotel). Geen omkijken naar . Tegen 't einde rijst koken of puree maken. Die ovenschotel kan je overigens 's ochtends al klaarzetten. Ik gebruik overigens voor een aantal groenten zoals spinazie, brocolli, bloemkool, erwten, boontjes, ... altijd diepvries (zonder saus!). Even goed of beter als de verse versie. Vaak goedkoper. En geen eeuwen voorbereiding aan. Bepaalde groenten vind ik dan weer niet te eten uit de diepvries (champignons, ui, paprika, prei, wortelen, ...). Voor een luie snelle dag koop ik soms gewoon een pot rode kool met witte pensen en schil ik aardappelen. Rode kool de microgolf in, pensen de pan in en aardappelen schil ik (of partner) gauw en kook ik. Op 15 à 20 minuten staat het op tafel.