Man is ZZPer- Verdient verder genoeg. Bruto verdient hij gemiddeld iets boven de 100k jaarlijks. Ben juist expres mijn studie op hold gezet een aantal jaar om een tweede kind te krijgen, eigenlijk wou ik dat eerst doen.. dus ik zit hier nu met een HAVO diploma, weinig mogelijkheiden en twee kinderen. Wil wel dolgraag terug naar school, maarja.. Hopelijk dat de advocaat meer weet te vertellen, want als ik de toeslagen niet kan krijgen tot de scheiding erop zit dan zit ik tot die tijd wel met ernstige schulden/financiele achterstand als man besluit niet te helpen, maar dat is natuurlijk als, denk niet dat hij ons zomaar in de steek laat.
Ik zit soort van in dezelfde situatie. Mijn binnenkort ex-man is echter werkloos, dus bijv geen recht op kinderopvangtoeslag. Ik heb het daarom allemaal precies uitgezocht en de advocaat en belastingdienst hebben mij verzekerd dat het klopt. Als er een verzoek tot scheiding bij de rechtbank ligt, en je man is uitgeschreven op je adres, dan ben je geen toeslagpartners meer van elkaar en kun je alles aanvragen. Dan hoef je dus niet te wachten totdat de scheiding daadwerkelijk is uitgesproken. Maar een toeslagpartner is wat anders als een fiscaal partner! Dat blijf je totdat de scheiding rond is. Hoe het dan zit met uitkering aanvragen weet ik eerlijk gezegd niet.
Huurtoeslag krijg je zodra je een eigen woning hebt en gescheiden bent ( zolang je nog getrouwd bent kijken ze namelijk naar je verzamel inkomen en de rest vd toeslagen ook ) Tussen tafel en bed bestaatnog wel maar ook dit moet via de rechtbank aangevraagd worden en duurt dus een tijd! Aangezien ik al 3 mnd elders woon en wel nog getrouwd ben heb ik dus 0.0 recht op toeslagen. Hier baal ik enorm van en het slaat nergens op:x:x:x
Je krijgt wel huurtoeslag ookal ben je nog getrouwd. Dit is de enige toeslag waar gekeken wordt naar de woonsituatie. Mijn soon to be exman woont niet op mijn adres, dus ik krijg wel huurtoeslag. We zijn nog getrouwd. De rest is inderdaad, scheidingsverzoek indienen en dan kom je ervoor in aanmerking.
Op basis van de regeling/berekeningen van voor 1 april 2013 kun je daar best gelijk in hebben, maar met de nieuwe regeling is daar behoorlijk wat in veranderd (juist ook voor het kinderalimentatie gedeelte). En je kunt het veel noemen, maar een kind hoeft er ook niet financieel bij in te schieten omdat de ouders uit elkaar gaan. En ja dat het dan financieel moeilijk wordt voor beide ouders, ja want ipv 1x vaste lasten gezamenlijk betaal je het dan ieder afzonderlijk, maar daar hoeft het kind dan toch niet de dupe van te zijn?