Wat is jouw'n recept wat anderen zeker eens geprobeerd moeten hebben Vandaag heerlijke fetadip gemaakt😋 Een met feta, Griekse yoghurt, rode ui en bieslook.... Een met feta, Griekse yoghurt, knoflook en wat bieslook ... En een met feta, Griekse yogurt, knoflook en gerookte rode paprika... Alles kruiden met zout en peper en ik eet het met Turks brood. Heerlijk
Pompoensoep met gedroogde munt erdoorheen! Zoo lekker Ui en knoflook fruiten, pompoenstukken even mee bakken, water met kip boullion erbij, een aardappel in stukken erbij en laten koken tot alles gaar is, alles glad pureren en gedroogde munt door heen roeren, eventueel achteraf citroensap naar smaak in druppelen!
Mexicaanse overschotel van 1 van de meiden hier, die heeft ze op haar blog staan. Heerlijk en echt favoriet bij ons, wel een paar kleine aanpassingen. Fruit een ui, doe er kopstukken door 300 Gr, voeg dan een gesneden paprika en prei door, een zakje fajita kruiden (ik maak zelf fajita mix door verschillende kruiden te mengen) met 100 ml water, 10 min laten pruttelen, ondertussen rijst koken en dit bij het geheel toevoegen na die 10 min, dan in overschotel, bakje crème fraiche eroverheen, geraspte kaas erover, dan tortilla chips naturel erop en daar weer een laagje kaas overheen, en 10 min in de oven op 180gr, heerlijk!!
1 theelepel chilipoeder 1 theelepel cayennepeper 2 theelepels paprikapoeder 1 theelepel komijn ½ theelepel cacao 1 theelepel uienpoeder 1 theelepel knoflookpoeder 1 theelepel zwarte peper gemalen 1 theelepel zout
Mississippi mud pie - Recept - Allerhande - Albert Heijn Deze Niet een recept van mezelf, maar jeej GODDELIJK lekker
Ik krijg er honger van en het is nog wel even tot de lunch Laat die lekkere receptjes maar komen, dan krijg ik weer wat inspiratie voor deze avond.
Als toetje voor 4 personen - 2/3 x een Mars ( ja die repen ) - 2 bananen - beker met voorgeklopte slagroom - beetje melk Zet een pannetje Au bain marie op het vuur en smelt daarin de Mars, maakt het wat romiger door bijvoorbeeld een beetje melk toe te voegen, maar maak het niet te dun. Snij de bananen in partjes en verdeel ze over 4 schaaltjes of ijsbekers. Doe er een lepel slagroom bij ( of hoeveel jij wilt ) Verdeel de gesmolten Mars over de 4 schaaltjes/bekers..... Mmmmmmmm lekker! ( wel machtig )
Sinds kort ontdekt en nu al een hit in dit gezin: Pannenkoeken van bakbananen! Neem twee groene bananen, pel ze en doe in de blender. Voeg 2 eieren toe, 3 lepels vloeibare kokosolie, een 1/2 theelepel baking soda en net zoveel amandelmelk (ongezoet) zodat het vloeibaar maar nog wel stroperig is. Snufje zout en een beetje vanille-aroma. Giet uit in een kleine bakpan, met wat kokosolie. Het worden dan een soort American pancakes qua grootte, dikte en structuur. Je moet wel geduld hebben. Houd het vuur laag! Echt megalekker!!
Heel simpel maar lekker tussendoortje: Kaascracker: Stukje bakpapier/vel daarop een plak kaas (voorverpakt en anders gewoon iets meer overlappend). 2 minuten op 800 watt in de magnetron en klaar is je kaascracker! Lekker met dunne schijfjes komkommer......of wat anders of gewoon zo.
Toetje. Nodig Monchou Klopslagroom Aardbeien blik of vers Beetje suiker Bastogne koeken verkruimelen en in een schaaltje doen(zelf doe ik het in een wijn glas) De monchou even luchtigkloppen. Dan de slagroom erbij goed opkloppen klein beetje suiker erbij dat er een licht zoetje aan zit. Nu de monchou slagroommengsel boven op de bastogne koeken doen aftoppen met aardbeien. 1 tot 2 uur laten opstijven in de koelkast.
Lasagne met spinazi en zalm Wat heb je nodig voor 2 personen; 2 tenen knoflook2 theelepels dilleZout en peper1 blikje zalm450 gram gehakte spinazie1 volle eetlepel gehakte bieslookSpelt of tarwe lasagnebladen Meng de zalm samen met de cottage cheese in een ruime kom. Voeg hier de geperste knoflook, de twee theelepels dille en de eetlepel gehakte bieslook aan toe. Zout en peper kun je naar eigen smaak toevoegen. Ondertussen laat je de spinazie slinken in een pan of verwarm je de spinazie totdat deze ontdooid is. Om te zorgen dat je een stevige lasagne krijgt en geen lasagnesoep moet je de spinazie afgieten. Niet al het vocht hoeft er uit maar wel een groot gedeelte. Verwarm de oven voor op 200 graden. Terwijl de oven opwarmt ga je je lasagne bouwen. Begin met een laagje spinazie en bedek deze met lasagnevellen. Vervolgens leg je hier een laagje zalm-cottage cheese mengsel op. Bedek wederom met lasagnevellen. Doet dit net zo lang totdat je spinazie en zalm-cottage cheese mengsel op is. Laat de lasagne in ongeveer 20 minuten gaar worden. Je moet er met een vork makkelijk in kunnen prikken.
Allemachtig.. Ik hoop dat iemand dit voor me gaat maken in m'n kraamweek. Wat heeeeeeeeerlijk! (En vooral: wat een werk ..nouja.. Wachttijden)
Klinkt lekker, MAAR....je begint je recept mrt: meng de zalm met cottage cheese, maar de cottage cheese staat helemaal niet in je ingrediënten lijstje! Dus hoeveel heb je daarvan nodig?
oeps kopieren en plakken ging niet helemaal goed. Poging 2. 2 tenen knoflook. 2 theelepels dille 250 gram cottage cheese 1 blikje zalm 450 gram gehakte spinazie 1 volle eetlepel gehakte bieslook spelt of tarwe lasagnebladen dit is dus voldoende voor 2 personen.