Ondergetekende blijkt zeer duidelijk geen keukenprinses te zijn. Vandaag twee sets cupcakes verprutst. Bij de eerste lichting wist ik niet hoe lang het moest en had ik ze dus duidelijk te lang laten zitten. Gevolg zeer knapperige cake Bij de tweede lichting was ik te druk met zp en vergeet ik dat ik cupcakes in de oven heb. Gevolg bakstenen. Dames help! Hoe maken jullie dit? Ik vind de bakmix waarbij je alleen water hoeft toe te voegen wel erg prettig. Dan heb ik weinig kans om het beslag te verpesten. Aangezien ik in staat ben om een pannetje water aan te laten branden speel ik het graag even op safe... Maar hoe lang moet dit in de oven? Voor een gewone cake is dit 55/65 minuten. Hoe is dit voor cupcakes? En kan ik de cupcakes morgen al versieren (met een topping) voor zondag, of worden de cupcakes dan erg week? Is getekend Keukenprinses
Cupcakes die je enkel met water moet doen worden altijd droog (uit eigen ervaring) Cupcakes horen altijd de eerste 20 minuten in een voorverwarmde oven te staan (NIET DE OVENDEUR OPEN). Het ligt natuurlijk aan je oven maar cupcakes moeten meestal rond de 25-30 minuten. Je kunt beter een recept zoeken waar meer natte ingrediënten horen. Die zijn niet zo moeilijk te vinden hoor. Succes, genoeg ervaren bakkers hier op het forum haha
Hmm. Altijd droog. Dat is niet de bedoeling. Wat is dan een goed recept? Een recept wat zelfs ik niet kan verprutsen... Ik heb er twintig tot dertig nodig. Cupcakes dus.
Dit is een redelijk eenvoudig recept Het basisrecept cupcakes maken | Cupcakerecepten.nl maar wil je toch de variant met water gebruiken doe ze dan 25 minuten in de oven op 180 graden.
Cupcakes, je naam alleen al maakte me blij! Dit biedt hoop. Het suggereert tenminste dat je regelmatig cupcakes bakt. Mja bedenk me nu dat je ze, toen je een nickname moest bedenken, destijds misschien voor je neus had staan en dat het niks zegt. Ennyweetjes. Ik zal me eens werpen op dat recept. Mocht het toch te moeilijk lijken dan ga ik voor de alleen water variant
Toevallig deze week gemaakt met witte topping gedipt in gekleurde muisjes ivm verlaat kraambezoek van mijn man's collega's 😄. Ook die 'makkelijke' gemaakt met als toevoeging alleen water, moesten 20-25 minuten in de oven. Zelf de topping ongeveer een uur voor het bezoek erop gedaan en in de muisjes gedipt. Zo waren ze op het moment van eten nog lekker knapperig. (De muisjes dan) 'S avonds nog het restant opgegeten bij de koffie, toen waren de muisjes zelf wel slof, de cupcakes waren wel nog lekker! Dus advies is om niet de topping lang van te voren erop te doen. Succes!
Edit. Gelezen. Ik gelòòf dat ik dit moet kunnen. Maar 'zelfrijzend'bakmeel. Staat dat zo op de verpakking? Ik meen me te herinneren dat ik ooit een hele poos voor zo'n schap heb staan staren naar welk meel nou voor cake geschikt was.
Ik zou ze lekker zelf maken, hartstikke makkelijk en veel lekkerder! Dit is een goed recept voor heerlijke vanille cupcakes: Ingredienten (voor 16 cupcakes): 230 gram (tarwe) bloem 1 theelepel bakpoeder 125 gram boter (kamertemperatuur) 250 gram kristalsuiker 1 theelepel vanille aroma 3 middelgrote eieren (kamertemperatuur) 100 ml melk (kamertemperatuur) een mespuntje zout Maak het cupcake beslag 1. Verwarm je oven voor op 175ºC en plaats de cupcake vormpjes in een muffin pan. Mix de boter totdat deze zacht is, voeg daarna de suiker en de eieren toe en mix dit voor ongeveer 3 minuten. 2. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout in een schaal en voeg dit met de melk en de vanille aroma aan je mixer(schaal) toe en meng dit alles tot een geheel. Als het beslag te dik is voeg je nog een klein beetje melk toe. 3. Verdeel het beslag over de vormpjes (vul ze tot de helft vol) en bak de cupcakes voor 15 tot 20 minuten. Prik met een tandenstoker in het midden van je cupcake, komt deze er schoon uit dan zijn je cupcakes klaar en kun je ze laten afkoelen. Wil je in plaats van vanille cupcakes, lekkere chocolade cupcakes dan kun je heel gemakkelijk 3 eetlepels cacao poeder bij stap 2 toevoegen.
Ik neem altijd een pak cake mix waar nog roomboter eieren en melk in moeten en het gaat altijd goed. Doet het altijd met roomboter zo vind ik ze het lekkerste. Heb trouwens z.n cup cake machine aangeschaft werk heerlijk. Er bij blijven staan en binnen 8 minuten zijn ze al gaar.
Supermarkten hebben altijd wel een bakartikelenstelling. Kant en klare mixen zijn meestal wat aan de droge kant. Maar er staat wel altijd op hoe lang en op welke temperatuur ze gebakken moeten worden. Goed lezen dus en een kookwekker zetten. Met een prikker er in en als er geen beslag aan de prikker blijft kleven is de cupcake klaar. Maar het recept van cupcakes is veel lekkerder dat kant en klaar. Ben geen fan van vanillearoma. Smaakt erg chemisch. Vanillesuiker is veel lekkerder(iets minder gewone suiker toevoegen)
Haha had ik niet eens bij stil gestaan Maar ik bak wel regelmatig cupcakes ja (en eet ze ook ) Zelfrijzend bakmeel staat op de verpakking, vaak bij de bloem je hebt het ook in die goedkopere papieren zakken. Je kunt ook bloem met bakpoeder gebruiken. Die zakjes die ik voorbij zag komen zijn vrij klein, net als vanillesuiker. Dat je niet naar een grote verpakking gaat zoeken..
Bovenstaande recepten idd, kan niet misgaan wat echt belangrijk is dat de ingrediënten echt op kamertemperatuur zijn en vooral de eieren. Dan kan het echt niet misgaan. Succes!
Gewoon naar de action. Pak cupcake mix kost daar 0,99 cent 2 eieren erbij 100 ml olie en 75ml water. Alles mixen, in de vormpjes gieten en hup de oven in. Persoonlijk kijk ik nooit op hoeveel graden zo iets moet ( doe het op gevoel) Als ze klaar zijn af laten koelen onder een vochtige doek!!
De cupcakes niet helemaal volgieten met het beslag. 3 kwart van het vormpje is genoeg. Dan komen ze als ze klaar zijn net aan de rand van het papiertje en zijn ze dus ook makkelijker te versieren.
Bij de jamin of een taartenbak winkel heb je ook mixen. Die zijn een stuk lekkerder dan van de supermarkt Zorg dat je producten op kamer temperatuur zijn.