Ik heb een vraag, ik ben dol op rauwe zalm. Nu wilde ik zelf een sushi bowl maken, met rauwe zalm. Ik lust geen gerookte zalm. Nu las ik dat je het gewoon bij de AH kan kopen, meestal bak je die, maar kan je die ook rauw eten? Als je het direct dezelfde dag eet? Ik las dat ergens namelijk. Wie weet dit?
Ja, ik lees verschillende dingen op internet, wil geen gekke dingen naderhand. Alleen die hebben we hier niet, moet ik teveel voor reizen haha en wilde het deze week klaar maken. Maar helaas dan
Bij de visboer kun je die gewoon eten. In de supermarkt zit er toch een foliumplastic over en zou ik daarom dus niet doen. Daarnaast heeft ah nogal is wat ongelukjes wat betreft "vers" voedsel
Ja, dat is heerlijk! Dat kun je dan eigenlijk zien als sashimi! Maar, dat wordt hier ook gezegd, je kunt het beste de zalm vers halen bij de visboer. Dat verschil proef je echt heel duidelijk vind ik. Toch, die van AH kan best hoor, doe ik ook als ik geen zin heb om verder te fietsen . AH heeft ook biologische zalm, die kun je ook nemen. Heerlijk, sushibowl is echt zo lekker!! Ook lekker erbij is trouwens de kiewpie mayonaise, dat is japanse mayo. echt lekker!
Ja ik weet dat van de visboer beter is, heb je die van AH wel eens op dan? Smaakte die goed? En werd je er niet ziek van? Anders toch maar voor een gerookte zalm gaan, kent iemand er 1 die niet zo zout is?
Wij hebben soms ook die van AH. Liefst van de visboer, maar komt niet altijd uit. Van AH is ook heerlijk hoor!
Hm.... Je word er niet ziek van? Want je moet echt dagverse vis hebben eigenlijk toch? I.v.m salmonella en bacteriën.
Mij is voorverpakte echt afgeraden. Die van appie was een tijdje terug ook uit de handel een tijdje ivm listeriabacterie. Ik eet elke week zalm haring en garnalen maar echt wel van de visboer.
Die van de AH is idd uit de handel gehaald, maar dat ging niet om de verse zalm, maar om de gerookte en gevacumeerde zalm. Ik zou bij de visboer wel vragen om dagverse zalm als je het rauw wilt eten. Sommige visboeren laten hun vis ontdooien, ieuw. Leuk om te bakken, maar niet om rauw te eten.
Oh het water loopt me in de mond. Zalmsashimi! Morgen ga ik een portie halen. Tonijnsashimi is favoriet, maar helaas, daar moet ik nog een paar maanden mee wachten.
Dat laatste snap ik niet ? Je mag dan toch ook geen Zalmsshimi of zit ik er nu zo naast.. ? Overigens zou ik het niet aandurven met zalm van de AH maar alleen met verse vis van de visboer.
Nee klopt er zit te veel kwik in waardoor je ermee moet oppassen. Maar rauwe vis mag toch helemaal niet.. ? Maar sorry daar ging dit topic niet over.. ik vroeg me het gewoon af.
Nee, rauwe vis wordt idd afgeraden. Ik at wel sushi hoor. Supersvers bij de Japanner. Roofvissen, zoals zwaardvis, snoekbaars, haai, koningsmakreel en verse tonijn. Deze vissen bevatten veel kwik en dioxines en deze stoffen zijn slecht voor de ontwikkeling van de baby. Eet maximaal één portie van 100 gram per week. Tonijn uit blik kun je twee keer per week eten: dit bevat veel minder kwik en dioxines dan verse tonijn.
Ik zou het niet bij de visboer kopen, tenzij je helemaal geen vis ruikt als je binnen komt. Die visgeur die je ruikt is bederf, prima om te eten als het verhit is geweest, maar niet rauw. Je kunt (hier tenminste) het beste naar een grote markt gaan met veel visboeren en dan 's ochtends vroeg de vis kopen.
Huh? De viskraam op de markt, daar loop ik met een grote boog omheen! Maar een goede visboer of kraam heeft verse vis.
's Ochtends wemelt het hier van de Aziaten die vis inkopen voor hun rauwe visgerechten. Je moet er inderdaad niet meer na achten komen. En dan bedoel ik uiteraard niet een kleine markt waar er één enkele viskraam staat tussen de stroopwafeltent en de kaasboer. Maar het is heel simpel, als je er wat ruikt, moet je er geen vis kopen die je rauw opeet.