Nee, dit hoort niet bij een functioneringsgesprek. Als er geroddeld wordt over jou en je hebt daar last van, dan kan je dat aankaarten. Maar dan bij voorkeur ook niet in een functioneringsgesprek.
Ik denk het wel, deze situaties hebben misschien wel met jou functioneren te maken, en anders wel met de sfeer in het bedrijf (en wanneer werknemers zich minder goed voelen, zal het werk daar ook onder lijden). Mijn werkgever vraagt aan het eind altijd of ik nog iets wil bespreken en zou dat persoonlijk aan het einde doen als er tijdens het gesprek geen aanleiding tot zou zijn.
Ik zou het wel aankaarten hoor. Hier is ook wel eens gezeur geweest vanwege roddel en achterklap en daar heb ik het gewoon over gehad in het functioneringsgesprek. Nu had dat wel ook echt betrekking op mij dus dat is misschien iets anders.. maar ik vind dat je in een functioneringsgesprek ook best mag aangeven wat je dwars zit. Mijn werkgever vraagt ook aan het einde altijd of ik nog iets kwijt wil, mooi moment om zoiets aan te geven
Hier hoort "functioneren en beoordelen" bij elkaar. Wij hebben jaarlijks een planningsgesprek. Hierin wordt aangegeven wat er "extra" van je wordt verwacht, naast je normale goede functioneren. Halverwege het jaar een "voortgangsgesprek". Kijken naar de stand van zaken en kijken of er evt wat moet worden bijgesteld in de "planning". Einde van het jaar wordt je beoordeeld op de "planning". Hieraan hangen dan ook beloningsconsequenties. Bij ons wordt er inderdaad zeker een half uur voor ingepland, en afhankelijk van wat er moet worden besproken duurt het korter of langer. Ook is er bij ons ruimte voor een gesprek over gedrag van anderen. Ik heb mijn leidinggevende ook al eens feedback gegeven op zijn gedrag naar mij toe, in een voor mij zeer heftige (privé periode) Daarvoor heeft hij zijn excuses aangeboden en ook aangegeven dat het anders was ingestoken dan dat het bij mij was over gekomen. Inmiddels hebben we weer een goede verstandhouding etc. Om weer op je vraag terug te komen TS: ik zou eerst even de insteek van het gesprek afwachten en bij de afsluiting van het gesprek je gevoel aangeven bij het gedrag van de anderen. IN eerste instantie inderdaad algemeen houden en niet met "namen en rugnummers".
Het eerste punt kun je zeker in een functioneringsgesprek aangeven. Dit gaat jouw functioneren aan dus hoort in zo'n gesprek. Het tweede punt zou ik wel aankaarten, maar misschien niet in jouw gesprek. Of wellicht helemaal aan het einde als je klaar bent. Zoals je het nu aangeeft heeft het niet echt invloed op jouw functioneren, alhoewel dat natuurlijk wel kan. Het geeft niet echt een prettige werkomgeving, vooral als je leidinggevende meedoet.
Ik zou het ook aankaarten hoor.. Hier is bij het functioneringsgesprek ook ruimte voor verbetering van het functioneren van het bedrijf in het algemeen. Dus daar wordt ook gevraagd aan ons hoe wij denken dat de werksfeer kan verbeteren en of er dingen zijn waar wij tegenaan lopen. Dus zeker ook ruimte voor dit soort dingen.
Hier ben ik het 100% mee eens. Het functioneringsgesprek gaat over JOU. Stel je bent enthousiast over andere collega's aan het roddelen tijdens je gesprek, wat zegt dat over jou? Dan ben jij in principe net zo slecht bezig (vind ik! sorry...). Ik zou het probleem persoonlijk neerleggen bij diegene die roddelen. Werkt het niet, kan je het probleem voorleggen aan je leidinggevende. Ik zeg dit omdat ik het zelf ook heb meegemaakt. Een vriendin/collega kreeg een gesprek als leerling Verzorgende IG. Het gesprek sloeg om en de leidinggevende ging roddelen over collega's hoe bedoel je slecht!! Nee, ik ben VOOR het persoonlijk aanspreken. Lukt het niet, zou ik ook persoonlijk zeggen: Wij komen hier niet uit, zullen we het aan (naam leidinggevende) voorleggen?
Ligt aan de setting. Van ts begrijp ik dat het roddelen niet over haar gaat. En dat er tijdens het werk zelf niet geroddeld wordt, want iedereen werkt voor zichzelf. Het is dus meer een koffiepauze ding en 'iedereen' doet het. Dan is dat kennelijk de werkcultuur daar en dus moet je je bedenken wat je denkt te bereiken als je het aankaart.
Hm. Blijkbaar is een functioneringsgesprek bij iedereen anders. Bij ons wordt expliciet in ons jaargesprek gevraagd naar onze mening over de sfeer e.d. Dat gezegd hebbende, ken ik mijn baas, en die zou het niet kunnen waarderen als ik zou klagen over dit soort zaken. Bij ons is ook wel eens gekonkel, en sommige collega's vind ik ronduit lastig om mee te werken, maar mijn baas is van de school dat we dat onderling moeten bespreken en niet bij hem moeten gaan klagen. Of je moet het je maar gewoon niet aantrekken. Nu is het wel zo dat als iemand echt werk zou weigeren bijvoorbeeld (ik doe ook wel wat coordinatietaken), of als de samenwerking echt compleet (maar dan ook compleet) in de soep zou lopen, dat ik dat wel zou zeggen. Maar ik zou het niet makkelijk vinden. Wat ik in het verleden wel heb gedaan is juist enkele collega's in positieve zin noemen en expres een paar anderen (waarvan hij wist dat ik daar toen veel mee te maken had) niet noemen. Met andere woorden: het is denk ik afhankelijk van je leidinggevende of die het kan waarderen dat je dat soort zaken opnoemt.
hier hoort dat wel bij een functioneringsgesprek en gaat het over meer dan alleen het functioneren van jezelf en dus ook over de werksfeer de verwachtingen van leidinggevenden dus als je daar last van hebt kan je dat prima melden
Bij ons hoort dit ook bij een functioneringsgesprek en word er juist om gevraagd hoe je de sfeer ervaart. Maar ik begrijp dat dat dus niet overal zo is. Wat je kunt doen is aangeven dat je een paar dingen extra wil bespreken, dan kan er meer tijd worden ingepland. Je kunt dan aangeven dat je moeite hebt met het geroddel, je hoeft niet meteen namen te noemen. Hou het een beetje algemeen, als je werkgever meer wil weten, vraagt hij er wel om. Ik merk dat het soms helpt om gewoon even te spuien, ik hoef dan niet meteen een kant en klare oplossing. Gelukkig heb ik een leidinggevende die dat begrijpt en ons ook het liefst dingen onder elkaar laat oplossen.
Ik zou het zeggen. Hier wordt er ook altijd naar de sfeer bij de collega's onderling gevraagd. Ik heb met mijn leidinggevende ook problemen gehad omdat deze ook kletste over het personeel. Dat vind ik echt niet kunnen in een voorbeeldfunctie. Heb toen mijn leidinggevend daarop aangesproken dat ik dat niet netjes vond.
weet je wat het vervelende is? Er wordt hier geopperd dat je daar mensen op kan aanspreken. Maar wij werken met zijn 20 ongeveer, niet altijd tegelijk, maar toch wel vaak met 10/15. We zien elkaar alleen 's morgens, sommigen zijn al aan het werk en sommigen moeten nog binnenkomen. Dan is het lastig om mensen aan te spreken op roddelen, want piet praat met jan, kees met geert......ik hoor dus heel wat links en rechts en soms zijn ze het allemaal met elkaar eens over een persoon....heel lastig uit te leggen hier. Het is niet zo dat je met 4 vrouwen in 1 kantoor zit dus, dat is dan een stuk gemakkelijker. Nou ja, ik ga het in ieder geval wel aankaarten. En dan niet omdat ik zelf roddel (want zoals gezegd doe ik daar nauwelijks aan) maar omdat ik het wel echt beu ben! plus dat ik wel aan ga kaarten dat ik het niet vind kunnen dat de direct leidinggevende gezellig mee doet.