Afkicken van suiker -> hoelang duurt dit?

Discussie in 'De lounge' gestart door Koesje, 3 mrt 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. red88

    red88 VIP lid

    3 dec 2008
    13.137
    0
    0
    Ik eet zoal dit op een dag

    - volle yoghurt/Griekse yoghurt met havermout, lijnzaad, soms wat noten/rozijnen en bijv een halve banaan met een glas sinaasappelsap
    - 2 stuks fruit of een Rogge cracker met roomkaas en komkommer, of een handje noten
    - 2 boterhammen met beleg en rauwkost, of soep, of omelet, of Rogge crackers
    - een plakje speltcake of iets wat ook bij s morgens staat of niets
    - aardappelen/zilvervliesrijst rijst/spelt pasta of couscous, groente en vlees. Regelmatig met rauwkost.

    Ik kan niet zonder aardappelen of pasta dus die eet ik gewoon.

    Drinken: water, thee, soms barle duc met citroen als ik zin in frisdrank heb.
     
  2. Charlie007

    Charlie007 Niet meer actief

    Ik ben al 7 weken bezig. Het duurde ongeveer 2 1/2 week dat ik me niet goed voelde...moe etc. Vooral niet uit bed kunnen komen en lijkbleek zien....koud hebben.

    Je moet veeeeeeeeeeeel drinken zodat alle afvalstoffen ook goed weg kunnen. Ik eet beperkt fruit. Bijvoorbeeld blauwe bessen en frambozen (vriezer AH) in yoghurt sochtends. Salade met kip of roerei met groenten voor de lunch...smiddags 2 speltcrackers van Leev met pindakaas of smeerbare geitenkaas. Om 17 uur rauwkost, wortels of komkommer. Savonds geen koolhydraten en zo wel heel beperkt een aardappels, speltpasta oid.....5 kilo kwijt en geen middagdips meer....en dus al 7 weken zonder ook maar 1 boterham. Mis ze niet. Die speltwafels vullen heel goed.

    Tussendoor mag je ook een handje nootjes oid. Ik heb ook omega3 mix (zaden en pitten) van de tuinen...dat kan ook door de yoghurt.

    Als ik een keer wat zoets wil dan eet ik een muesli reep met de minst calorieën of een stukje pure chocola...op een gegeven moment raakt je lichaam er niet meer zo van slag...
     
  3. Charlie007

    Charlie007 Niet meer actief

    Red88 wat is speltcake? ik wist niet dat dat bestond. Waar koop je dat?

    Oh ik zie dat je het zelf maakt..
     
  4. red88

    red88 VIP lid

    3 dec 2008
    13.137
    0
    0
    Zelfgemaakt idd.

    Qua vetten gebruik ik roomboter, kokosolie (ontgeurd voor bakken, andere voor koude bereiding) en olijfolie alleen voor koude bereiding.
     
  5. red88

    red88 VIP lid

    3 dec 2008
    13.137
    0
    0
    Ik hoef trouwens niet 100% suikervrij te eten. Mayo zonder suiker vind ik niet te eten dus gebruik ik een variant met minimale hoeveelheid suiker. Ik wil wel lekker blijven eten.
     
  6. Koesje

    Koesje Niet meer actief

    Ben best al een eind op weg als ik het zo lees.. Vandaag ook 2 boeken besteld en op fb volg ik voedzo. En gezond leven van jaqueline. Ook veel tips.
    Ga morgen ook wat meer speltproducten in huis halen!
    Ik hoop op den duur net zo ver te zijn als jullie want het resultaat klinkt goed.

    Gaan jullie gezinnen hier ook in mee? Vriend is echt een snoepkont en niet zo te porren voor dit soort dingen😊
     
  7. Koesje

    Koesje Niet meer actief

    Vind ik ook! Maar probeer zeker te minderen want man man man wat werken we bewust en onbewust een hoop suiker weg.
    Wat vindt jij van agarve siroop?
     
  8. red88

    red88 VIP lid

    3 dec 2008
    13.137
    0
    0
    Mijn man heeft geen keus haha. Die doet dus gewoon mee. Met als compromis dat ik z'n brood smeer. Hij wil wel alleen brood mee naar z'n werk en snaait wat vaker een een keer wat ongezonds.
    Maar ik doe de boodschappen en kook meestal dus hij moet t ermee doen ;)
     
  9. red88

    red88 VIP lid

    3 dec 2008
    13.137
    0
    0
    Agavesiroop heb ik in huis maar gebruik ik eigenlijk nooit. Ahornsiroop is een betere optie
     
  10. Charlie007

    Charlie007 Niet meer actief

    Ik gebruik stevia druppels van de natuurvoedingwinkel als suikervervanger in de yoghurt. Je moet er wel van houden. In thee of koffie vind ik het niet lekker maar in yoghurt prima.Agave siroop ook wel gehad maar vond het ook een apart smaakje..
     
  11. Sceptica

    Sceptica Bekend lid

    9 aug 2012
    517
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ahornsiroop bestaat voor het overgrote deel uit sucrose. Je lichaam zal dus geen verschil maken tussen dit of tafelsuiker.

    Ook bepaalde fruitsoorten bevatten voornamelijk sucrose en zijn dus wederom precies hetzelfde. Overigens is het voorlopig ook nog niet te zeggen welke suikers (fructose, glucose of sucrose) het slechtst/ best zijn, het is dus gewoon aan te raden af te wisselen en hen allemaal met mate in te nemen.

    Maar nogmaals: je lichaam maakt helemaal geen verschil tussen sucrose uit het een of sucrose uit het andere (geld uiteraard ook voor de andere soorten). Je kan maar een ding doen en dat is gewoon minderen, niet vervangen.
     
  12. Sarax

    Sarax Bekend lid

    19 jan 2014
    928
    0
    0
    Provincie Utrecht
    Omdat in nagenoeg al het brood ook suiker zit, en veel ook :(
     
  13. Sarax

    Sarax Bekend lid

    19 jan 2014
    928
    0
    0
    Provincie Utrecht
    Hier meestal niet, daardoor laat ik me soms ook weer verleiden.
    Maar hij eet wel veel bewuster en leest nu ook de etiketten ;)

    Een tip:
    Smakelijck gezond & gevarieerd

    Ik heb heel veel aan deze site gehad. Ze heeft ook 3 kookboeken te koop. Maar staan heel veel recepten suikervrij en enummervrij op. Ook glutenvrij. Ook op Facebook te volgen ;)
     
  14. Brigit

    Brigit Fanatiek lid

    26 feb 2009
    1.879
    13
    38
    Vrouw
    Bij mij heeft het 2 weken geduurd. Het is zelfs zo dat ik veel minder snoep die behoefte om te snaaien is weg.
    En als ik nu stuk taart eet vind ik het niet meer lekker, is zoooo zoet. Hihi gek he
     
  15. WinterBird

    WinterBird Fanatiek lid

    28 nov 2012
    1.416
    877
    113
    NULL
    NULL
    Bij de 100% suikervrije boeken adviseren ze alleen stevia als zoetstof te gebruiken, mocht je echt iets zoets nodig hebben. Want ook palmsuiker schijnt invloed te hebben op je bloedsuiker.
    Fruit neem ik ivm suikers ook nooit meer zonder te combineren met andere voedingsmiddelen, dan schiet mijn bloedsuikerspiegel gelijk omhoog (en nog steeds na 1 jaar! Dat heb ik mijn lichaam aangedaan) Ik neem dus bijvoorbeeld havermout met appeel, kaneel, zaden en wat rauwkorst ipv een losse appel.

    Bij mij doet het gezin wel mee. Vooral voor mijn zoontje vind ik het belangrijk om in deze tijden gezond te leren eten. Hij is nu bijna 2,5 jaar en dat vind ik persoonlijk sowieso nog geen leeftijd om snoepgoed te geven. Als hij straks ouder is zal hij heus wat vaker wat lekkers krijgen. Gelukkig zijn er sites als 'superhealthykids' en '100daysofrealfood' met heerlijke gezonde recepten voor kinderen. Maar voorlopig is hij nog dol op eieren, paprika en havermout.
    Mijn man kan ivm zijn diabetes niet altijd zonder suiker en heeft soms slechte suikers nodig, maar doet juist ook mee door zijn diabetes ;)

    De site voedzo werkt samen met 100% suikervrij en die boeken kan ik echt aanraden! Het is zeer duidelijk omschreven en met die uitleg zul je veel makkelijker maaltijden kunnen maken.
    De andere twee site die ik hierboven heb genoemd zijn ook super (wel Engels) en verder volg ik wat paleo blogs of Engelstalige suikervrije blogs omdat er zo weinig goede Nederlandstalige blogs zijn.

    En fijn om te lezen dat er toch nog bakkers zijn die suikervrij brood maken. Ik heb werkelijk alle bakkers in zes grote gemeentes gevraagd en niemand die suikervrije speltbrood verkocht!
     
  16. Sparky

    Sparky Niet meer actief

    Hmmm als ik lees in producten met stevia zotten er gewoon veel koolhydraten in. Wel in de vorm van polyolen ipv suikers maar dat heeft wel degelijk invloed op je bloedsuiker!
     
  17. Koesje

    Koesje Niet meer actief

    Bedankt voor de tips!
    Wat ik vooral zo lastig vindt zijn al die verschillende onderzoeken en meningen. Wat de 1 goed vindt wordt door de ander weer onderuit gehaald (niet jullie hoor maar in de wetenschap).
    Ik heb het boek 100% suikervrij besteld en verwacht hem vandaag. Ben benieuwd wat erin staat.
    Omdat ik vroeger heel erg verviel in het alles of niets principe wil ik het nu anders aanpakken en stap voor stap veranderingen doorvoeren. Dat werkt voor mij beter.
    Ik hoop dan ook vriend en kids steeds betere dingen voor te kunnen schotelen.
     
  18. Koesje

    Koesje Niet meer actief

    Alleen maar fijn toch! Ik heb dat met sap! Bah wat een zoete bende is dat!
     
  19. WinterBird

    WinterBird Fanatiek lid

    28 nov 2012
    1.416
    877
    113
    NULL
    NULL
    Ik bedoel dan ook niet dat je producten moet kopen die al stevia bevatten, zoals de groene cola:D, wat tegenwoordig een marketing ding is geworden, maar zelfgemaakte dingen, zoals chocolade etc. Ik koop zelf nooit producten waar stevia in is verwerkt. Er staat totaal geen info over het percentage stevia. En laat me bovendien niet meer verleiden door mooie verpakkingen met natuurlijke producten;)

    En let trouwens wel op je jodium bij het stoppen met brood! In Hollands brood zit veel jodium waardoor wij gelukkig geen gezondheidsproblemen hebben die veel andere (ook Westerse) landen wel hebben. Check alle alternatieven op jodium!
     
  20. WinterBird

    WinterBird Fanatiek lid

    28 nov 2012
    1.416
    877
    113
    NULL
    NULL
    En spreek met jezelf en je gezin af wanneer je een keer wil cheaten. Dan is dat voor iedereen duidelijk. Zo neem ik af en toe nog een (rood) wijntje, gewoon omdat ik het af en toe zooo lekker vind en ga ik niet altijd moeilijk doen als we gaan uiteten. (nu ga ik dan ook niet zo vaak uiteten :) ) Maar een keer pasta eten of bladerdeeg vind ik dan geen probleem. Eerst nam ik mijzelf ook voor om gewoon een toetje te nemen in een restaurant, maar dat vind ik inmiddels werkelijk te smerig van zoetigheid!

    En dat doe je goed Koesje! Langzaam aan leer je steeds meer over voeding en word je heel bewust van alles. Probeer daar gewoon de tijd voor te nemen, dan hou je het langer vol (weet ik uit ervaring).
    In de jaren heb ik ook vanalles geprobeerd qua voeding, de meest idiote dingen en dit is uiteindelijk de lifestyle die bij mij past. Ik heb geen honger meer, nauwelijks lekkere trek, eet vetter dan ooit en voel mij vooral gezond.

    (Suikerwijzer.nl is ook een fijne site)
     

Deel Deze Pagina