@ Mimi 83 Deze wil ik gaan maken: Alle tips zijn welkom! Ook over het bakken van de blanda 12 cm vorm, ik heb gevonden 1 ei, 30 gram suiker, 25 gram bloem, 5 gram maizena. Klopt dit? Deze verhouding heb ik ook al eens gebruikt voor een 12 cm ronde vorm dus komt overeen. Maar hoe lang in de oven? Ik heb altijd moeite met mijn heteluchtoven. Kan het ook in de combimagnetron?
Giebel: In een 12 cm blanda gaat meer als in een 12 rond. Best veel meer ook. Even nameten met de hoeveelheid liters die erin gaan. Je kan dan in de tabellen op de leukste taarten nakijken hoeveel je van basis biscuit 1( jouw recept) nodig hebt. 1ei = ong. 50 gram. Die maat houden ze aan in de recepten. Combi magnetron kan vast. Ik durf alleen niet te zeggen hoelang dat is bij elke oven anders, maar biscuit die klaar is heeft een hele duidelijke geur. Daar heb je nu nog niets aan, maar na meerdere malen wel. Voor nu hou aan wat er in tabel staat en controleer met sate prikker of die er droog uit komt en de kleur licht bruin is. Pinguïn, cadeau en zeehond boetseren voor het eerst gaat je denk tussen de 1,5 en 3 uur kosten. De visjes en het ijs pas doen als taart Gevuld is en afgesmeerd( na afsmeren koelen daarna rechtmaken met warm paletmes/ rechte kant van een mes) dan weer even gekoeld, blauwe fondant/ marsepein erop en dat eerst mooi afwerken. Dan pas ijslaag , gat erin met een ronde uitsteker , hoekjes snijden en dan visjes erop. De iglo ijs rechthoekjes om te bekleden zou ikzelf heel even ( uurtje) laten drogen zodat ze iets beter in vorm blijven. Betekent wel dat je goed moet afsmeren zodat vulling om zijn plaats blijft . Lijkt je dit lastig om blanda te vullen en knap af te smeren. Maak deze dan met een cake recept en vul niet, kinderen vinden dat meestal lekkerder ook nog. Gewoon een plakje cake.
Bedankt voor al deze tips. Ik heb de inhoud vd blanda gemeten en bleek halve liter. Daarop heb ik via de site ook de ingrediënten bepaald. Zal wel een paar X oefenen worden. Als t niet lukt, is t cake idee een goede tip! Ik was idd v plan alleen de pinguïn,ijsbeer en kado vt voren te doen. Ik begrijp alleen het laatste niet helemaal. Ik dacht dat je de iglo eerst helemaal bekleed met 1 stuk wit en dan later de blokjes er van snijdt, soort v insnijden. Maar als ik jouw tips lees, klopt dit niet? Hoe doe ik dit dan wel?
Insnijden kan ook . Maar op het plaatje is dat niet volledig gedaan de ijs blokjes overlappen nl. Dus of je smeert goed af en plakt rechthoekjes 1voor 1 erop. Of bekleed hem en snijd in, of bekleed en doet daarna nog een laag losse rechthoekjes. Insnijden is wel het makkelijkst maar met dan op dat je goed afsmeert en hem goed koud laat worden zodat je minder makkelijk in je taart snijd of het uit vorm duwt.
Leuk! Ben bang dat ik je idee in moet pikken,hij is super! Uk is gek op dikkie dik en nog even en hij is 1.
Dames weet hier iemand toevallig waar ik een grootverpakking (heb 12 kilo nodig) chocolade chips kan kopen? En misschien enig idee van prijzen? Ik heb die van Funcakes gevonden, maar dat loopt voor 12 kilo erg in de prijs.. Ik heb gezien dat er 10 kg zakken van Callebaut zijn, maar kan nergens een (NL) prijs vinden... Iemand nog ideëen??
12 kilo melts gaat sowieso in de papieren lopen.. Waar heb je 12 KG voor nodig als ik zo brutaal mag zijn.. Glazuur puur, callets, 35,4% vet, van Callebaut CHOCOLADE je zal zo te zien sowieso rond de 100 euro uitkomen met 12 kg .
Vanmorgen even bezig geweest met decoraties maken, een keer iets anders dan bloemen, vissen, schelpen etc. Vond hem wel even toepasselijk voor hier Vind hem redelijk gelukt...
Heeft hier iemand een how-to om sneeuwpop Olaf te maken van Frozen van marsepein?? Ik krijg het gezicht maar niet zoals ik wil.
Vraagje, ik lees weleens dat mensen nutella als vulling gebruiken. Iemand ervaring met de witte nutella? Ik wil graag een vulling met witte chocola en die witte pasta vind ik op brood heerlijk. Moet het dik er tussen? Moet er nog iets anders bovenop? Ik dacht zelf aan vullen met een witte chocolade vulling, slagroom en aardbeien. Hoe verdeel je t dan het beste denken jullie?
Ben je hem aan het boetseren of puzzelen ? Haha zie nu dat ik rijkelijk laat ben.. Is het nog gelukt?
Cholande pasta gebruik ik net als jam alleen als dun laagje. Ik zou dan 2x doorsnijden. Allebei de lagen insmeren met een laag witte chocopasta en er aardbeienmousse opdoen. Bijv. Of witte chocolade pudding/ mousse maken en dan ook een laagje witte chocopasta.
Hallo 26 april wordt mijn zoontje alweer 2 jaar. Dus ik ga weer een taart maken. Nu wil ik een toettoet taart maken met 2 autootjes erop zoals op de foto. Hoe kan ik deze autotjes het best maken? Massief fondant lijkt mij wat te zwaar worden voor de taart.