Nou, ik laat het niet spartelen, dan is de lucht er sowieso wel uit Nee, sorry, te leuke typefout om te laten gaan Je moet idd wel alle bloem door de ei heen kloppen. Zelfrijzend bakmeel moet je er NIET doorheen doen, gewoon normale bloem. Van zelfrijzend bakmeel gaat het alleen maar droog/droger worden, vrees ik. Eieren even in warm water leggen voor je ze gaat kloppen en minimaal 10 minuten opkloppen met de suiker, voordat je de bloem erbij doet. Spatelen doe je gewoon heel rustig, maar dus wel net zolang tot de bloem er goed doorheen zit
Helaas, deel 2 zit erin en moet nog 15 minuten maar wordt hem niet geloof ik. 170/175 graden maar hij rijst niet goed. Zit nog ver onder de rand en wordt niet beter. Hoger zetten durf ik niet. Ik hoop dat ik misschien deze nog kan gebruiken met een andere samen, maar ik snap niet waarom hij niet rijst. Ik klop de eieren suiker echt lang. Ik moet wel lang spatelen om alle bloem weg te krijgen maar zou niet weten hoe ik het anders moet doen. Jammer. Toch bedankt voor al jullie tips
Rare oven heb je. Lijkt mij heel frustrerend! Ik gebruik dit recept Basisbiscuit 2 - DeLeuksteTaarten.nl Idd wat rozemarijke zegt de eieren lang in warm water laten staan en minimaal 10 min kloppen. Ik spatel de gezeefde bloem er beetje bij beetje doorheen
Ik heb de eieren 2 uur van te voren in heet water staan altijd... Ik klop ook nog (sinds gister) met de bak in een bak heet water. Ik zet de kookwekker op 10 minuten voor het kloppen en meestal ga ik iets langer door, nooit minder dan 10 minuten in elk geval. En inderdaad heel frusterend. Ik vraag mij dan echt af of het aan mij ligt of aan mijn oven > Kijk hoe ik hem eruit haal Vanavond een laatste poging doen, toch in de oven van de combimagnetron denk ik (hoewel ik daar ook wisselende meningen over lees) en als het weer niets wordt, dan moet ik maar een kant en klare bodem kopen. Maar die is te klein voor mijn ontwerp en moet ik dat aanpassen. gister de stad afgelopen voor een bakvorm 28 cm, en nu lijkt het ook nog voor niets te zijn
Balen giebel. Waar woon je? Ik heb hier nog wel funcakes mix staan. Anders mag je die wel komen halen.
Hoge noorden. Bedankt maar dat hoeft niet. Denk echt dat het aan de oven ligt. Heb in het verleden wel goede biscuits gemaakt (24 cm) maar doe het niet vaak en weet dat het altijd frustratie oplevert. Ik heb nu een blanda 12 cm in de combimagnetron staan, om te zien of dat beter wordt dan in de oven (vorige week). Als dat zo is, dan gaat de biscuit vanavond ook in de combimagnetron. Nu wacht ik deze af en heb inmiddels zoveel afgewassen, en ben zo gefrustreerd geweest, dat ik de kinderen zo lekker mee neem de tuin in. Lekker glijden schommelen zandbak fietsen spelen met de bal, genieten van het zonnetje en opladen voor nieuwe zin voor vanavond
Dit is echt je oven kan haast niet anders. Zou de combimagnetron gebruiken of de oven van iemand anders
De blanda 12 cm is net goed uit de magnetron gekomen, dus ik ga het vanavond ook proberen met de biscuit en heb weer een beetje hoop. Zonde van zo'n grote oven.
Moet nog maar afwachten wat het word. Heb de kasteel set van wilton gekocht, dochter wou uiteraard perse een frozen taart
Korte (gefrustreerde) update: Ik heb vanavond nog 2 keer een poging gedaan. 2 x MISLUKT! poging 1 in de combimagnetron. Leek goed, maar was totaal niet gaar na 45 minuten en ook niet gerezen, eerst wel, maar zakte halverwege weer in. Poging 2, weer in de ***oven. Ik plaatste hem nu onderin ipv het midden, omdat de vorige 2 keer de bovenkant verbrande. Dus nu laag geplaatst, zelfrijzend bloem ipv gewone. 160 graden. Hij begon heel snel en rees tot de rand. Maar zakte wederom weer in... Ik hield de temperatuur redelijk laag omdat hij de eerste 2 keren steeds zwart werd. Gevolg. Hij was al behoorlijk bruin na 45 minuten, maar wederom nog lang niet gaar (logisch met een redelijk lage temp, maar waarom dan wel verbranden bijna?) Conclusie: na 4 mislukte biscuits loop ik morgenvroeg naar de supermarkt voor een kant en klare... Raar is dat ik in het verleden wel eens een goede eruit heb gehaald, maar altijd met moeite (vaak eerst 1 die mislukt) en doordat ik het maar 1 keer per jaar doe, zal ik er wel geen handigheid in krijgen. Ik vind het opmaken vooral leuk dus me er dan maar bij neerleggen dat ik het kapsel niet zelf maak (maar daarmee wel een hoop frustratie besparen)
giebel. dat zou ik toch een een funcakes mix kopen en in je combi maken . dat je oven niet gelijk matig verwarmd weet je nu in ieder geval zeker.