Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart deel 2

Discussie in 'De lounge' gestart door Poohbear82, 28 nov 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    Dat moet sowieso dat je geen droog bloem meer ziet.

    Ik gebruik ook funcakes
     
  2. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Nou, ik laat het niet spartelen, dan is de lucht er sowieso wel uit ;)

    Nee, sorry, te leuke typefout om te laten gaan :D

    Je moet idd wel alle bloem door de ei heen kloppen. Zelfrijzend bakmeel moet je er NIET doorheen doen, gewoon normale bloem. Van zelfrijzend bakmeel gaat het alleen maar droog/droger worden, vrees ik.
    Eieren even in warm water leggen voor je ze gaat kloppen en minimaal 10 minuten opkloppen met de suiker, voordat je de bloem erbij doet.

    Spatelen doe je gewoon heel rustig, maar dus wel net zolang tot de bloem er goed doorheen zit :)
     
  3. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.565
    601
    113
    Helaas, deel 2 zit erin en moet nog 15 minuten maar wordt hem niet geloof ik. 170/175 graden maar hij rijst niet goed. Zit nog ver onder de rand en wordt niet beter. Hoger zetten durf ik niet. Ik hoop dat ik misschien deze nog kan gebruiken met een andere samen, maar ik snap niet waarom hij niet rijst. Ik klop de eieren suiker echt lang. Ik moet wel lang spatelen om alle bloem weg te krijgen maar zou niet weten hoe ik het anders moet doen. Jammer. Toch bedankt voor al jullie tips
     
  4. Blemma

    Blemma Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    2.472
    16
    38
    Vrouw
    Verpleegkundige in de wijk
    Rare oven heb je. Lijkt mij heel frustrerend!

    Ik gebruik dit recept Basisbiscuit 2 - DeLeuksteTaarten.nl

    Idd wat rozemarijke zegt de eieren lang in warm water laten staan en minimaal 10 min kloppen.
    Ik spatel de gezeefde bloem er beetje bij beetje doorheen
     
  5. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.565
    601
    113
    Ik heb de eieren 2 uur van te voren in heet water staan altijd... Ik klop ook nog (sinds gister) met de bak in een bak heet water. Ik zet de kookwekker op 10 minuten voor het kloppen en meestal ga ik iets langer door, nooit minder dan 10 minuten in elk geval.
    En inderdaad heel frusterend. Ik vraag mij dan echt af of het aan mij ligt of aan mijn oven > Kijk hoe ik hem eruit haal :( Vanavond een laatste poging doen, toch in de oven van de combimagnetron denk ik (hoewel ik daar ook wisselende meningen over lees) en als het weer niets wordt, dan moet ik maar een kant en klare bodem kopen. Maar die is te klein voor mijn ontwerp en moet ik dat aanpassen. gister de stad afgelopen voor een bakvorm 28 cm, en nu lijkt het ook nog voor niets te zijn:(
     

    Bijgevoegde bestanden:

  6. Cindy81

    Cindy81 Fanatiek lid

    28 feb 2012
    2.271
    50
    48
    Balen giebel.

    Waar woon je? Ik heb hier nog wel funcakes mix staan. Anders mag je die wel komen halen.
     
  7. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.565
    601
    113
    Hoge noorden. Bedankt maar dat hoeft niet. Denk echt dat het aan de oven ligt. Heb in het verleden wel goede biscuits gemaakt (24 cm) maar doe het niet vaak en weet dat het altijd frustratie oplevert.
    Ik heb nu een blanda 12 cm in de combimagnetron staan, om te zien of dat beter wordt dan in de oven (vorige week). Als dat zo is, dan gaat de biscuit vanavond ook in de combimagnetron.
    Nu wacht ik deze af en heb inmiddels zoveel afgewassen, en ben zo gefrustreerd geweest, dat ik de kinderen zo lekker mee neem de tuin in. Lekker glijden schommelen zandbak fietsen spelen met de bal, genieten van het zonnetje en opladen voor nieuwe zin voor vanavond ;)
     
  8. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    Dit is echt je oven kan haast niet anders. Zou de combimagnetron gebruiken of de oven van iemand anders
     
  9. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.565
    601
    113
    De blanda 12 cm is net goed uit de magnetron gekomen, dus ik ga het vanavond ook proberen met de biscuit en heb weer een beetje hoop. Zonde van zo'n grote oven.
     
  10. Mara81

    Mara81 Actief lid

    4 mrt 2013
    435
    0
    0
    Na de hulp van het filmpje van Olaf hier, ben ik toch redelijk tevreden nu😊
    image.jpg
     
  11. Poohbear82

    Poohbear82 Fanatiek lid

    12 feb 2013
    2.415
    0
    36
    Vrouw
    Secret agent
    Ergens in het midden
    Mooi hoor!
     
  12. vlavlip83

    vlavlip83 Bekend lid

    31 jul 2010
    795
    13
    18
    Gouda
    Moet nog maar afwachten wat het word.
    Heb de kasteel set van wilton gekocht, dochter wou uiteraard perse een frozen taart:)
     
  13. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.565
    601
    113
    Redelijk tevreden? Wauw ik vind hem echt prachtig!!! Complimenten!
     
  14. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    Hij is mooi!!!
     
  15. Mara81

    Mara81 Actief lid

    4 mrt 2013
    435
    0
    0

    Haha ja ik zie zelf altijd nog weer dingen die beter gekund hadden.
     
  16. Mara81

    Mara81 Actief lid

    4 mrt 2013
    435
    0
    0
    Poohbear en Mimi bedankt😊
     
  17. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.565
    601
    113
    Korte (gefrustreerde) update: Ik heb vanavond nog 2 keer een poging gedaan. 2 x MISLUKT! poging 1 in de combimagnetron. Leek goed, maar was totaal niet gaar na 45 minuten en ook niet gerezen, eerst wel, maar zakte halverwege weer in. Poging 2, weer in de ***oven. Ik plaatste hem nu onderin ipv het midden, omdat de vorige 2 keer de bovenkant verbrande. Dus nu laag geplaatst, zelfrijzend bloem ipv gewone. 160 graden. Hij begon heel snel en rees tot de rand. Maar zakte wederom weer in... Ik hield de temperatuur redelijk laag omdat hij de eerste 2 keren steeds zwart werd. Gevolg. Hij was al behoorlijk bruin na 45 minuten, maar wederom nog lang niet gaar (logisch met een redelijk lage temp, maar waarom dan wel verbranden bijna?)

    Conclusie: na 4 mislukte biscuits loop ik morgenvroeg naar de supermarkt voor een kant en klare...

    Raar is dat ik in het verleden wel eens een goede eruit heb gehaald, maar altijd met moeite (vaak eerst 1 die mislukt) en doordat ik het maar 1 keer per jaar doe, zal ik er wel geen handigheid in krijgen. Ik vind het opmaken vooral leuk dus me er dan maar bij neerleggen dat ik het kapsel niet zelf maak (maar daarmee wel een hoop frustratie besparen) ;)
     
  18. Cindy81

    Cindy81 Fanatiek lid

    28 feb 2012
    2.271
    50
    48
    Mooi mara, mag je trots op zijn!

    Giebel balen zeg. Ik zou niet weten wat je dan nog zou kunnen doen.
     
  19. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    giebel. dat zou ik toch een een funcakes mix kopen en in je combi maken .

    dat je oven niet gelijk matig verwarmd weet je nu in ieder geval zeker.
     
  20. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Giebel, ik bak altijd met funcakes mix, maar ik zal een goed recept from scratch voor je opzoeken
     

Deel Deze Pagina